Trešdien, 3.februārī, Valkas - Valgas kopējā sekretariātā bija kārtējā abu dvīņu pilsētu fotogrāfu tikšanās. Pateicībā par pagājušā gada radošajām aktivitātēm un jaunam stimulam šajā gadā Valkas un Valgas pašvaldību vārdā fotogrāfi saņēma jauno Valkas - Valgas fotoalbumu. Vakara gaitā visi kopīgi aplūkoja labākās pagājušā gada bildes un pārrunāja idejas par darbību šajā gadā.

Fotogrāfi vienojās, ka tuvākie pasākumi būs izstāde par jaunatnes tēmu jaunizveidotajā zālē bijušās Valkas slimnīcas telpās un virtuālā fotoizstāde abu pilsētu interneta mājas lapās par Valgu un Valku ziemā. Plānots, ka arī turpmāk to varētu attīstīt par pastāvīgu interneta vietni, kur vienkopus būtu apskatāmi abu dvīņu pilsētu fotogrāfu attēli par mūsu pilsētām, tādējādi abpusēji veicinot gan fotogrāfu vārdu, gan mūsu pilsētu popularizēšanu.

Līdzīgi kā pagājušā gadā, fotogrāfi piedalīsies digitālajā izstādē pilsētas svētku laikā, izrādīs savus darbus Valgas kultūras centra ekrānos, gatavosies izstādēm par Latvijas un Igaunijas neatkarības proklamēšanas tematiku. Tāpat tika pārrunātas arī tālākās idejas par iespējamiem izstāžu cikliem, izceļot kādu konkrētu tēmu, fotopārgājienu, ekskursiju, radošo pieredzes apmaiņu organizēšanu un citām aktivitātēm.

Sekretariāts aicina Valkas - Valgas fotokustībai pievienoties ikvienu, kurš jūt sevī fotografēšanas dzirksti un vēlas popularizēt mūsu pilsētu caur fotoprizmu.

Bildes (jebkādā formātā) par jaunatnes tēmu gaidām līdz 23.februārim. Valcēnieši bildes var atstāt Tūrisma informācijas birojā (Valkā, Rīgas ielā 22). Savukārt digitālos attēlus par pilsētām ziemā (5 attēli), ievietošanai Valkas un Valgas mājas lapā, gaidām līdz 25.februārim uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Jau ziņots, ka, pēc Valgas-Valkas kopējā sekretariāta aicinājuma, fotogrāfi savu sadarbību uzsāka pirms gada, pirmo reizi kopā sanākot 2009. gada 19.februārī. Visa gada garumā gan sava aroda ilggadējie profesionāļi, gan fotomākslas amatieri ir aktīvi un radoši darbojušies, apmainoties savstarpējā pieredzē, izrādot savus darbus pilsētas svētku ietvaros ar projektoru uz mājas sienas un vasarā Valgas kultūras centra ekrānos. ES Igaunijas-Latvijas Programmas 2007-2013 projekta "Valgas-Valkas atraktivitātes uzlabošana" ietvaros pavisam nesen ir izdots jaunais Valkas - Valgas fotoalbums "Valga - Valka: viena pilsēta, divas valstis". Arī tā tapšanā lieti noderēja abu pilsētu fotogrāfu darbi, kas vistiešāk raksturoja Valkas un Valgas savdabīgumu.