Vanessa Winship sweet nothingsLīdz 16.martam fotogrāfijas jomas profesionāļi un studenti aicināti pieteikties uz starptautiski atzīto britu fotogrāfu un pieredzējušu pedagogu Vanesas Vinšipas (Vanessa Winship) un Džordža Džordžio (George Georgiou) dubulto meistarklasi "Dokumentālā prakse un naratīvs: Ilgtermiņa projekts".Divu dienu intensīva meistarklase notiks 2010.gada 27.-28. martā kim?, Maskavas ielā 12/1.

Vanesa Vinšipa un Džordžs Džordžio dubultās meistarklases laikādalīsies pieredzē un rosinās interaktīvas diskusijas ar grupas dalībniekiem par dokumentālās fotogrāfijas praksi un dažādām pieejām šim žanram. Meistarklases mērķis irpaplašināt dalībnieku priekšstatu par dažādu naratīvu formu un darba organizēšanas pieejām, realizējotnopietnus dokumentālās fotogrāfijas projektus,kā arīsniegtindividuālas konsultācijas par jau realizētajām dalībnieku attēlu sērijām (portfolio). Meistarklases vadītājiem ir vairāk kā 20.gadu ilga pieredze dokumentālās fotogrāfijas jomā. Kā profesionāļi, viņi pārstāv starptautiski atzītas fotogrāfijas aģentūras (Agence VU, Prospekt, Signature). Abi autori ir starptautiski novērtēti dokumentālās fotogrāfijas jomā ar daudzām pasaules līmeņa balvām, viņu sērijas ir izstādītas prestižos muzejos un galerijās, ir izdoti vairāki apjomīgi albumi. Fotogrāfi ir pasnieguši meistarklases Lielbritānijā, Itālijā, Slovēnijā u.c.

Meistarklasiorganizē Biedrība ISSP fotogrāfijas izglītības programmas ietvaros, kuras mērķis ir sniegt Latvijas profesionāliemfotogrāfiem un fotogrāfijas studentiem iespēju iegūt padziļinātas zināšanas un veidot starptautiskus kontaktusmūsdienu pasaules fotogrāfijas kontekstā.

Par pasniedzējiem:

Vanesas Vinšipas (Lielbritānija) darbi savieno stāstu, vēsturisko faktu, un atmiņas atspulgu aspektus, savā naratīvā viņa bieži izmanto arī tekstu.Pēc kino un fotogrāfijas studijām Vestminsteres Universitātē Vanesa Vinšipa sākapasniegt fotogrāfiju, pēc tam realizēja savus ilgadējus fotogrāfijas projektus Balkānos, Turcijā, un Kaukāzā. 2008.gadā viņa saņēma World Press Photo 2008 balvu mākslas kategorijā par projektu Albānijas ainavas, kā arī prestižo SONY World Photography Awards 2008 balvu par sēriju Sweet Nothings. Trīs reizes viņa ir saņēmusi Londonas Nacionālās Portretu galerijas apbalvojumus. Kopš 2005.gada Vanesu Vinšipu pārstāv foto aģentūra VU, Parīzē. 2009.gada augusta Vanesa guva lielu atzinību Latvijā, pasniedzot darbnīcu "Portrets vidē" Starptautiskajā fotogrāfijas vasaras skolā (ISSP) Ludzā.

Džordža Džordžio (dzimis Grieķijā) ilgtermiņa projekti uzdod jautājumus par identitāti, urbanizāciju, un telpu, kur cilvēks atgriežas, kad iesprostots starp konfliktējošām kopienām, kultūrām, vai ideoloģijām. Pēdējā gadu desmitē viņš dzīvoja Serbijā, Grieķijā un Stambulā, intensīvi fotografējot Balkānu reģionus un Austrumeiropu. 2000.gadā viņš saņēma Nikon Press Award UK par labāku foto-eseju. 2003. un 2004.gadāDžordžs Džordžio saņēma World Press Photo balvasportretu (par sēriju The Serbs), un mākslas (par sēriju Flour War) kategorijās. Viņa darbi ir publicēti starptautiskos žurnālos un laikrakstos (Newsweek, Time, Observer, Geo, Der Spiegal, Le Monde, utt.). Džordžu Džordžio pārstāv foto aģentūras Prospekt (Itālija), Panos (Lielbritānija) un Signatures (Francija).

Pieteikšanās kārtība:

Pretendenti ir aicināti iesūtīt īsu fotogrāfa darbības un motivācijas aprakstu (max 1500 zīmes), un saiti vai 3-5 fotogrāfijas no darbu sērijas, kuru plāno apspriest meistarklasē uz e-pastu:Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.ā jānorāda, pie kura no pasniedzējiem vēlas padziļināti papildināt zināšanas. Pieteikumu iesniegšanas termiņs ir 2010.gada 16. marts. Meistarklase notiks angļu valodā, dalības maksa: 40 Ls.

Uzmanību! Ar Vanesas Vinšipas un Džordža Džordžio māksliniecisko darbību preses pārstāvji un fotogrāfijas interesenti varēs iepazīties mākslinieku publiskajā prezentācijā-Artisttalk, kas notiks 2010.g. 23.martā plkst.19:00 kim? Maskavas ielā 12/1, Rīgā. Ieeja 1 Ls /0,50 Ls studentiem un pensionāriem.

Meistarklases un prezentācija tiek organizētas sadarbībā ar kim? Rīga, www.kim.lv

Par Biedrību ISSP:

Biedrība ISSP ir nekomerciāla neformālās izglītības un tīklošanas platforma jaunajiem fotogrāfiem Latvijā un starptautiskā mērogā. Tā ir dibināta 2006. gadā ar mērķi veicināt fotogrāfijas mākslas attīstību Latvijā. Kopš tā laika ISSP ik gadu ir realizējusi Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu (ISSP) Ludzā, izdevusi četrus katalogus, organizējusi vairākas izstādes un iniciējusi virkni fotogrāfijas izglītības projektu. ISSP pulcē aktīvu fotogrāfijas profesionāļu un jauno fotogrāfu kopu, kur pārstāvēti dalībnieki no vairāk kā 20 valstīm.