Zemgales NVO Centrs no š.g. 11. - 14.novembrim aicina jauniešu organizāciju pārstāvjus vecumā no 16 - 25 gadiem piedalīties Latvijas jauniešu organizāciju apmācību seminārā "FOTOkrātija", kas norisināsies atpūtas un sporta kompleksā "Zemgale" Jelgavā. Apmācību semināra mērķis ir attīstīt dalībnieku kvalitatīvās fotografēšanas prasmes, kā arī apzināt radošas metodes, kā ar fotogrāfiju kā vizuālās metodes palīdzību var atainot jauniešu redzējumu par esošo / vēlamo demokrātiju.

Apmācību seminārā paredzētās aktivitātes:

* Radošo metožu radīšana. Radīt inovatīvas metodes, kā jaunieši / jauniešu organizācijas var efektīvi ietekmēt / paust savu viedokli savā pašvaldībā, Latvijā un Eiropā kopumā. Labākās metodes tiks publicētas metožu bukletā "Demokrātija. Radošās idejas";
* Praktiskas kvalitatīvās fotografēšanas apmācības. Apmācībās divas dienas piedalīsies profesionāls Latvijas fotogrāfs Billijs Locs, kurš ar praktisku uzdevumu palīdzību sniegs ieskatu fotografēšanas niansēs, efektos, kā arī dalīsies savos iespaidos par fotografēšanu kā radošo mākslu. Billijs ir teicis: "Lieliskākais kadrs ir tāds, ko neviens līdz šim brīdim nav uzņēmis."
* Bilžu atlase fotoizstādei. Labākās bildes no apmācībām tiks izmantotas ceļojošajā un virtuālajā fotoizstādē "Demokrātija. Radoši".


Dalībnieku profils:

* Jauniešu organizāciju pārstāvji vecumā no 16 - 25 gadiem (ir pieļaujami arī izņēmumi);
* Ir ieinteresēti apmācību semināra tematā un redz tā pielietojumu savai turpmākajai pašizaugsmei;
* Ir bijusi neliela / vidēja iepriekšējā pieredze ar fotografēšanu;
* Ir motivācija piedalīties pilnu apmācību semināra laiku (no ceturtdienas rīta līdz svētdienas pusdienai)


Izmaksas
Zemgales NVO Centrs sedz visas izmaksas, kas saistītas ar apmācību semināra organizēšanu (ieskaitot uzturēšanās, ēdināšanas, praktisko uzdevumu un ceļa izmaksas). Dalībniekiem, kas no savas dzīves vietas nevar paspēt uz semināra sākumu ceturtdien plkst. 10.00, tiks nodrošināta iespēja ierasties viesu namā jau iepriekšējā dienā (10.novembrī).

Ja ir iespējams, aicinām dalībniekus uz apmācību semināru ņemt līdzi fotokameru un / vai portatīvo datoru. Dalībnieki tos var ņemt līdzi pēc pašu izvēles, un to līdzi ņemšana / neņemšana nekādā gadījumā neietekmēs dalībnieku atlases rezultātus.

Apmācības vadīs Sandris Žeivots un Alise Raupe. Divas dienas apmācībās piedalīsies fotogrāfs Billijs Locs.

Pieteikšanās
Lai pieteiktos apmācību seminārā "FOTOkrātija", aicinām aizpildīt pieteikuma anketu līdz š.g. 4.novembrim. Rezultāti par piedalīšanos tiks paziņoti līdz š.g. 6.novembrim katram personīgi. Apmācību semināram tiks atlasīti 12 dalībnieki.

Atbalsta
Apmācību seminārs norisinās jauniešu demokrātijas projekta "Democracy. Democracy. Creativity" ietvaros, un to finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas programma "Jaunatne darbībā". Šis paziņojums atspoguļo tikai publikācijas autora uzskatus, un Eiropas Komisija nav atbildīga par šīs informācijas iespējamo izmantošanu.