Šogad Nikon konkursam uzņēmumus varēja iesniegt divās kategorijās: "brīvais objekts" un "enerģija". Aptuveni 23000 fotogrāfi no 153 valstīm un reģioniem iesūtīja vairāk nekā 60000 fotoattēlus, kā rezultātā šis kļuva par plašāko konkursu gan iesniegto darbu, gan dalībnieku skaita ziņā.

Galvenā balva, Nikon Photo Contest International (NPCI) 2010-2011Grand Prix tika piešķirta attēlam "Mācoties lidot", kurā redzams cilvēka lēciens uz satumstošu vakara debesu fona. Ar visiem konkursa laureātiem un viņu darbiem jūs varat iepazīties rezultātu interneta vietnē (http://www.nikon-npci.com/eng/results/2010-2011/index.htm). Papildus Grand Prix ieguvējam tika izvēlēti vēl 53 konkursa laureāti.

NPCI uzvarētāju darbu izlase būs apskatām Getija galerijā Londonā no 2011. gada 15. septembra līdz 13. oktobrim.

Hiromi Tsučidas k-gs (Hiromi Tsuchida), viens no Grand Prix žūrijas locekļiem, komentē: "Konkursa uzvarētāja darbā tverts mirklis, kas caur ierastu, gadu simteņus ilgi veiktu darbību prizmu lieliski atspoguļo neliela zvejnieku ciematiņa ikdienu. Var pat sajust skumju dvesmu, jo cilvēki visā pasaulē līdzīgi reaģē uz nostalģiskajām alkām, kas mūs pārņem saulrietā. Attēla maģija slēpjas apstāklī, ka māksliniekam izdevies notvert brīnumaino mirkli, kad vakars pāriet naktī".

Attēla autors Debarši Dutagupta (Debarshi Duttagupta) piemitina: "Šis attēls uzņemts Varanasi, Indijā. Lēcēja izstarotā tīrā enerģija bija patiešām apbrīnojama. Tas bija dzīves skaistākais brīdis, un izjūtas, kas tādā mirklī pārņem cilvēku, nav iespējams aprakstīt vārdiem, taču šo sajūtu noteikti prot tvert mana fotokamera".

Nikon Starptautiskais fotokonkurss notiek kopš 1969. gada un tas dod iespēju gan profesionāliem fotomāksliniekiem, gan amatieriem visā pasaulē savstarpēji sazināties, kā arī tālāk bagātināt un papildināt fotomākslas kultūru.