Tuvojas 11. un 18. novembris! Lāčplēša diena un Latvijas Republikas proklamēšanas diena! Šajās Latvijai svarīgajās dienās, sadarbībā ar portālu Nākotnes Rīga (www.nakotnesriga.lv) tiek organizēts tematisks foto projekts "Brīvs...". Aicināti piedalīties ir visi!

"Brīvs..." projekta ietvaros uzsvars tiek likts uz emociju portreta fotogrāfiju. Izmantojot emociju portretu, fotogrāfam pasakot to, ko viņš vai viņa redz un sajūt ap sevi šajās Latvijas valstij nozīmīgajās dienās.

Kādas ir cilvēku emocijas šajā dienā? Vai tās atšķiras no ikdienas? Vai ir kāds, kam tas nozīmē ko vairāk par brīvdienu vai ierakstu kalendārā? Vai cilvēki apzinās, ka tā ir viņu dzimtās Valsts dzimšanas diena? Bet, iespējams, fotogrāfam ir pilnīgi cits skatījums uz šīs dienas notikumiem?

Projekta rezultātā labākās 30 fotogrāfijas tiks izstādītas projekta Nākotnes Rīga (www.nakotnesriga.lv) un LSDSP portālā. Tiks organizēta arī labāko fotogrāfiju izstāde Rīgā.

Jāpiebilst, ka projekts "Brīvs..." tiek organizēts balstoties uz tām sajūtām, kas rodas cilvēkam, kas dzīvo Latvijā un kas uzskata Latviju par savu dzimteni. Tā kā lielākā balva būs gandarījums un pieredze laba kadra meklējumos, apkārtējo emocijās un rezultātā - fotogrāfijā.

Piedalīšanās iespējas:

Pirmkārt, līdz 11. novembrim ieteicams rakstiski pa e-pastu (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.) brīdināt par piedalīšanos projektā.

Otrkārt, 11. un 18. novembrī atvēlēt laiku fotogrāfijas meklējumiem.

Treškārt, līdz 1. decembrim iesūtīt attēlus elektroniski. Kā un kur, tiks paziņots izmantojot e-pastu.

18. novembrī 12:00 pie Rīgas domes tiks izstāstīts projekta mērķis un doma klātienē. Pēc ievadrunas varēs sadalīties grupiņās vai individuāli iet meklēt iedvesmu Vecrīgas šaurajās ieliņās.

Fotogrāfiju vēlamā izšķirtspēja ir 4 Megapixel (2464 x 1632px), bet tiks pieņemti arī darbi, kuru kvalitāte ir zemāka.