Attīstoties mobilo telefonu tehnoloģijām, tajos tiek iekļauti arī fotoaparāti, kas tad arī tiek izmantots uz nebēdu. Tomēr varas iestādes sāk satraukt fakts, ka mazgadīgas meitenes (14-15 gadi) fotografē sevi kailas un sūta ar mobilā telefona palīdzību šos kailfoto pazīstamajiem.
Problēmas var rasties saņēmējiem, kā piemēram, jaunākais gadījums ar 3 mazgadīgajām no Greensburgas, kas kailas papozējušas un vēlāk nosūtījušas šos kailfoto saviem pazīstamajiem. Vienam šādam pazīstamajam tika konfiscēts mobilais telefons un tā šīs fotogrāfijas nākušas gaismā. Līdz ar to puišiem radās problēmas ar bērnu pornogrāfiju. Bet jauniešiem tā ir jauna veida izklaide, kas nodēvēta par "sexting" - x fotogrāfiju sūtīšana īsziņās. Tas nav vienīgais gadījums un tādi pasaulē jau ir desmitiem (zināmie), kas sagādājuši problēmas. Tas tagad ir kļuvis tik vienkārši un jautri - pie spoguļa nofotografējies, nosūti pazīstamajam vai nepazīstamajam un gaidi reakciju. Arī Latvijā interneta vietnēs ir daudz mazgadīgo kailfoto, kurus viņi paši tur ievieto (savus). Pat populārajā sociālajā tīklā draugiem.lv 18 gadus nesasniegušie jaunieši ievieto savus kailfoto (pārsvarā gan pieejami tikai draugiem, nevis nepazīstamajiem). Daži nav tik drosmīgi un ievieto citu personu kailfoto, tādēļ grūti atpazīt kas ir kas.
Kāds pētījums parādījis, ka aptuveni 20% ievieto interneta tīklā savus kailfoto vai daļēji atkailinātās bildes vai video. Tādejādi pliku jauniešu bildes ir visur un varas iestādēm tas sagādā reālas problēmas. Vairāk par šo jautājumu var lasīt salon.com.