Gunāra Bindes lekcijaŠā gada 8. martā Rīgas pilsētas izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" notiks "Vēlās brokastis ar mākslinieku Gunāru Bindi". Izstāde "Meistars. Gunārs Binde. Fotogrāfija", kas skatāma "Rīgas mākslas telpas" Lielajā zālē, apmeklētāju lielās intereses dēļ ir pagarināta līdz 15. martam. Šobrīd to apmeklējuši jau vairāk nekā četrarpus tūkstoši skatītāju.

Vēlo brokastu laikā apmeklētājiem būs iespēja kopā ar mākslinieku doties ekskursijā pa izstādi, kā arī uzdot jautājumus Gunāram Bindem un izstādes kuratorei Sarmītei Sīlei.

Gunāra Bindes izstāde "Meistars. Gunārs Binde. Fotogrāfija" "Rīgas mākslas telpā" tika atklāta šā gada 29. janvārī, piedāvājot skatītājiem ieraudzīt maz zināmas mākslinieka daiļrades šķautnes - no pirmajiem šedevriem un vēl neredzētiem arhīva materiāliem līdz pēdējos gados tapušām jaunām foto sērijām. Izstādes laikā tiek demonstrētas Gunāra Bindes un Arnolda Plauža 1960. gados tapušās eksperimentālās filmas "Hallo Maskava", Žurnāls "Māksla" Nr.1 un "Salūts" no Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva, ir iespējams noskatīties arī režisores Ināras Kolmanes dokumentālo filmu "Akts", kas stāsta par par modeli un mākslinieku - Sarmīti Sīli un Gunāru Bindi, par unikālu akta fotogrāfiju sēriju, kas joprojām tiek turpināta.

Vēlās brokastis ar mākslinieku ir Rīgas pilsētas izstāžu zāles "Rīgas mākslas telpa" tradīcija. Tā ir iespēja tikties ar mākslinieku, neformālā gaisotnē sarunāties par viņa daiļradi, veicinot diskusiju par mākslas attīstības tendencēm Latvijā un pasaulē.

"Vēlās brokastis ar mākslinieku Gunāru Bindi" "Rīgas mākslas telpā" notiks 8. martā plkst. 12.00.

Rīgas mākslas telpas darba laiks: O. - Sv. 12.00 - 19.30. Adrese - Kungu iela 3.

Papildu informācija:
Inga Lāce,
Rīgas mākslas telpas
mārketinga vadītāja
Tālr. 67181328; 27898434
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
www.artspace.riga.lv