Liepājas muzejs no neatkarīgā producenta Vernera Bokuma saņēmis vērtīgu dāvinājumu - viņa vectēva, fotogrāfa, bijušās Liepājas ērģeļu un harmoniju fabrikas dibinātāja un īpašnieka Jura Bokuma mēbeļu komplektu, galda lampu un portretu.

Kā sacīja Verners Bokums, mēbeļu komplektu 20. gadsimta 20. gados izgatavojis Jura Bokuma dēls Matīss Vidvuds Bokums kā Rīgas amatniecības skolas zeļļa darbu, un to uzdāvinājis savam tēvam Jurim Bokumam.

Ar kokgriezumiem rotātais krēsls savulaik atradies Liepājas Latviešu biedrībā, kur Juris Bokums darbojās valdē un pildīja biedrības kases pārziņa pienākumus, bet vēlāk visas mēbeles bija Ērģeļu un harmoniju fabrikā Ezerā ielā.

No sarkanajiem ķieģeļiem būvētajā trīs stāvu namā atradās gan ražotne, gan gatavās produkcijas izstāžu zāle, gan ģimenes dzīvojamās telpas. Šo namu Ezera ielā, kas joprojām saglabājies līdz mūsdienām, Juris Bokums iegādājās 1921. gadā kā iesāktu jaunbūvi, kur bija tikai pamati un sienas.

Juris Bokums ērģeļu un harmoniju ražošanu uzsāka 1922. gadā. Instrumenti guva plašu mūzikas speciālistu atzinību, ar tiem apgādāja daudzas mācību iestādes, biedrības un draudzes. Jura Bokuma harmonijas spēlēja Alfrēds Kalniņš, Emilis Melngailis, Jānis Kreicbergs. Pēc Vernera Bokuma teiktā, pavisam Ērģeļu un harmoniju fabrikas pastāvēšanas laikā izgatavotas piecas ērģeles un vairāk nekā 300 harmoniju.

Jura Bokuma ērģeļu un harmoniju rūpnīca Liepājā pastāvēja līdz padomju varas okupācijai, kad Ezera ielas namā ierīkoja galdniecību un komunālos dzīvokļus.

Šim dāvinājumam ir liela memoriāla nozīme, jo tas lieliski papildina Liepājas muzeja krājumā jau esošo Jura Bokuma harmoniju, fotogrāfiju, foto piederumu kolekciju. Priekšmeti, ko Liepājas muzejs saņēmis dāvinājumā no Vernera Bokuma, stāsta par vienas ģimenes vēsturi un Liepājai nozīmīgām vēsturiskajām personībām.