mākslas dienas Rēderos20. jūnijā sākot no 11.00 rītā viesu namā un restorānā "Rēderi" Rojas pagastā, Kaltenē, "Vējkalnos", norisināsies daudzpusīgi māksliniecisks festivāls.

Programmā paredzēts:
Mākslas izstrādājumu gadatirgus, foto plenērs, gleznošanas plenērs un izstādes, vairāku Latvijas muzikālo apvienību uzstāšanās, kā arī improvizācijas teātris un ar video mākslu saistītas uzstāšanās.

Ikvienam pasākuma apmeklētājam, neatkarīgi no vecuma, talanta vai tehniskajām iemaņām, būs iespēja pārbaudīt savas spējas gleznošanā gan piedaloties gleznošanas plenēra atbalstītāju rīkotājā konkursā, kurā žūrijas favorītiem būs iespēja tikt pie jaukām balvām, gan kopīgi veidojot nelielu izstādi, kuru pēcāk varēs apskatīt tepat "Rēderos".

Arī improvizācijas teātris darbosies kā izklaide gan visiem apmeklētājiem, gan dalībniekiem, kurā ikviens varēs ļauties brīvai interpretācijai par mūsu piedāvātajām tēmām.

Kaut ko savam priekam spēs atrast arī poētiskās mākslas mīļotāji, jo dienas laikā norisināsies "Haiku duelis zem lielā ozola", kuru vērtēs mūsu izvēlēta, neatkarīga žūrija, kā arī visi pasākuma apmeklētāji.

Par apmeklētāju vizuālo labsajūtu rūpēsies vairāki video censoņi no Rīgas ar pašu veidotajām īsfilmām un instalācijām, kuras dienas laikā vairākos seansos tiks prezentētas mūsu videozālē, kā arī fotogrāfi, kas iemūžinās dienas notikumus, caurvīs tos ar plenēra tematiku un prezentēs savus foto augļus uz "lielā ekrāna", iestājoties tumsai.

Pievakarē uzstāsies tādas muzikālās apvienības kā: "Band Versus Music", "Das Sonntags Legion", "100 Baltas Dvēseles", u.c., bet vēlāko vakara skanējumu savās rokās pārņems mūzikas zinātājs Uldis Rudaks.

Norises laiks: 20.06.2009. 11:00