FotoAkadēmijaFotoAkadēmija uzsāk jauno rudens semestri ar plašu foto kursu piedāvājumu visiem, kuri nav vienaldzīgi pret fotogrāfiju. Piedāvājumā ir kursi gan iesācējiem, gan tiem, kuriem jau ir priekšzināšanas šajā jomā.

Iesācējiem piedāvājam kursu "Fotografēšanas pamati" gan latviešu valodā (pie pasniedzējiem Māra Kundziņa (kursa sākums 21. septembrī.) un Daiņa Matisona (kursa sākums 17.septembrī)), gan krievu valodā (pie pasniedzējiem Māra Kundziņa (kursa sākums 18. septembrī) un Andreja Saļikova (kursa sākums 26. septembrī)). Kursu gaitā klausītāji atklās kompozīcijas noslēpumus, iegūs informāciju par diafragmu, objektīviem, gaismu, kā arī par dažādām ekspozīcijas metodēm. Svarīga apmācības daļa ir mājas darbi. Kursos iekļautas arī praktiskās nodarbības.

Tiem, kas vēlas pilnveidot savu fotografēšanas prasmi, piedāvājam programmu "II līmeņa fotokursi" pie pasniedzēja Māra Kundziņa. Kursu uzdevums ir pilnveidot fotografēšanas iemaņas, paplašināt redzesloku attēla tehniskās un mākslinieciskās kvalitātes paaugstināšanai. Kurss sāksies 30. septembrī.

Klausītāji ar priekšzināšanām var apmeklēt kursu "Meistaru noslēpumi", kur Latvijas labākie fotogrāfi (Gunārs Binde, Jānis Deinats, Oļegs Zernovs, Indriķis Stūrmanis, Andrejs Grants un citi) atklās savas meistarības noslēpumus un ļaus skatīt pasauli caur savas fotokameras objektīvu.

Visiem interesentiem piedāvājam unikālu iespēju sākot ar 8. oktobri apmeklēt Raimo Lielbrieža kursu "Melnbaltā fotogrāfija. Tradīcijas un mūsdienas". Kursa gaitā tiks apgūta melnbaltās fotogrāfijas teorija, kā arī notiks praktiskais darbs fotolaboratorijā.

Tāpat Rolanda Laķa vadībā iespējams apgūt video filmēšanas pamatus kursā "Video filmas izveide". Kursa gaitā uzzināsiet kā izveidot savu video filmu sākot no sagatavošanas un filmēšanas perioda līdz pat pēc apstrādes periodam. Uzzināsiet arī kā savu video filmu popularizēt un kā tai piesaistīt auditoriju. Kursa sākums - 24. septembrī.

FotoAkadēmijas foto kursi ir orientēti uz klausītājiem ar atšķirīgu sagatavotības līmeni. Šeit profesionāli fotogrāfi palīdz apgūt teorētiskos aspektus, sniedzot iespēju pārskatīt un papildināt savus priekšstatus par gaismu, krāsu, kompozīciju un žanru. Viņi atklāj savus meistarības noslēpumus, novērtē klausītāju darbus un dod padomus, kā atrast savu, neatkārtojamu ceļu fotogrāfijas pasaulē. FotoAkadēmijas apmācību programmas ir licencētas. Nodarbības pašā Rīgas centrā. Grupās ne vairāk kā 12 cilvēki.