20. februārī Rīgas Mākslas Telpā notiks zinātniskā konference "Dokumentālā fotogrāfija mūsdienās: transformācijas, diskusijas un prognozes"

RMT Akadēmijas rīkoto lekciju un diskusiju cikla ietvaros Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultāte un Komunikācijas studiju katedra aicina visus, kurus interesē, kādas būtiskas izmaiņas kopš fotogrāfijas medija digitalizācijas ir notikušas vizuālajā kultūrā kopumā, 20. februārī Rīgas Mākslas Telpā apmeklēt zinātnisko konferenci "Dokumentālā fotogrāfija mūsdienās: transformācijas, diskusijas un prognozes".

Konference notiek izstādes "Dienas balva fotogrāfijā 2012|100 labākie darbi" ietvaros. Tās mērķis ir rosināt diskusiju par mūsdienu dokumentālās fotogrāfijas attīstības transformācijām, tendencēm un nākotnes attīstības prognozēm, pievēršoties gan fotogrāfijas nozares profesionālajiem aspektiem, gan diskutējot fotogrāfijas medija teorētiskos jautājumus.

Konferences darba valoda - latviešu. Kontaktinformācija jautājumiem - Ilva Skulte: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., vai Alnis Stakle: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Sīkāk ar konferences tematiskajiem virzieniem un dienas darba plānu var iepazīties Rīgas Mākslas Telpas mājas lapā: www.makslastelpa.lv.

Konferences apmeklētājiem būs iespēja apskatīt trīs izstāžu zālē "Rīgas Mākslas Telpa" iekārtotās izstādes – "Dienas gada balva fotogrāfijā 2012", fotoizstādi, ko veidojuši skolēni ar īpašām vajadzībām PHOTOYOUTH projekta "Fotogrāfija jauniešiem. Fotogrāfijas mākslas pieejamība jauniešiem ar īpašām vajadzībām" ietvaros, Wilnis 2x. Vilnis Zābers (1963-1994).

RMT Akadēmija Rīgas pilsētas izstāžu zālē "Rīgas Mākslas Telpa" iecerēta kā demokrātiska sarunu vieta, lai informētu un izglītotu sabiedrību par aktuālām tēmām - tehnoloģiju attīstību, mākslas procesiem un virzieniem, pasaules modes novitātēm, kliedējot mītus, veicinot savstarpējo toleranci un izpratni par nezināmo un nesaprotamo.

Ieeja konferencē, iegādājoties izstāžu apskates biļeti.

Papildinformācija:

"Rīgas Mākslas Telpa " Kungu ielā 3, Vecrīgā. http://www.makslastelpa.lv.