māksla fotografētSvētdien, 25. maijā, plkst. 13.00 norisināsies jau piektā nodarbība cikla Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skola ietvaros. Nodarbības norises vieta – Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parks, un tās nosaukums "Māksla fotografēt". Nodarbību cikls ir Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums. Ieeja – bez maksas.

Šoreiz nodarbībā piedalīsies un savā pieredzē dalīsies divi profesionāli fotogrāfi. Viena no tiem ir kino pētniece un fotogrāfe Viktorija Eksta, kas ieguvusi bakalaura grādu audiovizuālajā kultūrā Latvijas Kultūras akadēmijā un stažējusies Haghefilm filmu restaurācijas laboratorijā Amsterdamā un Vīnes kino muzeja digitālajā laboratorijā. Fotogrāfes aizraušanās ir cilvēka portretēšana. Tāpat savā pieredzē dalīsies arī fotogrāfs, kas pieder jaunākajai Latvijas fotogrāfu paaudzei – Paulis Jakušonoks, un kura fotodarbi pārsvarā saistīti ar pilsētvidi mūsdienu dokumentālajā fotogrāfijā.
Nodarbības sākumā dalībnieki tiks aicināti uz nelielu fotoplenēru  fotogrāfu vadībā. Pēc tam kopā ar ekspertiem tiks izskatīts un analizēts safotografētais materiāls. Dodoties uz nodarbību, ikviens aicināts līdzi ņemt savu fotoaparātu vai telefonu ar fotografēšanas funkciju.
Nodarbību cikla Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skola tematiskās lekcijas notiek reizi mēnesī. Tās vada nozares profesionāļi, un tajās ikvienam ir iespēja piedalīties sarunās par dažādiem kultūras virzieniem un aktualitātēm, kā arī radoši izpausties praktiskajās nodarbībās.
Ziemeļblāzmas svētdienas mākslas skolas nodarbību cikls notiek sadarbībā ar nodibinājumu Rīga 2014.