Sarker ProtickLatvijas Fotogrāfijas muzejs sadarbībā ar Rīgas Fotogrāfijas biennāli 2016 aicina pieteikties 2 dienu meistardarbnīcai par fotoattēlu atlasi un pasniegšanu pie Pasaules Preses Fotogrāfijas balvas ieguvēja Protika Sarkera (Bangladeša). Meistardarbnīca tiks apvienota ar portfolio skati. Maksa par dalību: 60 eiro.
Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016 ietvaros Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 14. aprīļa līdz 15. maijam skatāma Protika Sarkera izstāde "Kas paliek". Autora vadītā meistardarbnīca tiks organizēta Latvijas Fotogrāfijas muzeja telpās 16. un 17. aprīlī. no plkst. 10.00 līdz 15.00. Tiks analizētas intervijas ar vairāku jomu speciālistiem un pētīti fotogrāfijas atlasīšanas un pasniegšanas veidi dažādiem medijiem – laikrakstiem, žurnāliem, grāmatām, interneta publikācijām, multimediju projektiem un citiem. Darbnīcas vadītājs dalībniekiem dos praktiskus uzdevumus, kuru laikā būs iespējams gūt ieskatu dažādu darbu prezentēšanā un izlases veidošanā. Dalībniekiem būs jāstrādā arī ar saviem esošajiem vai topošajiem fotoprojektiem. 17. aprīlī Protiks Sarkers vadīs dalībnieku portfolio skati un konsultēs par plānotajiem fotoprojektiem. Meistarklase notiks angļu valodā.
Fotogrāfs Protiks Sarkers dzimis Bangladešā 1986. gadā. Viņš studējis fotogrāfiju Bangladešā, Norvēģijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. 2014. gadā Britu Fotogrāfijas žurnāls (British Journal Of Photography) Protiku Sarkeru iekļāva savā ikgadējā ievērojamo fotogrāfu sarakstā, un viņš tika uzņemts Pasaules Preses fotogrāfijas organizētajā meistardarbnīcā (World Press Photo Joop Swart Masterclass). 2015. gadā autors tika iekļauts 30 jauno un daudzsološo fotogrāfu sarakstā. Viņa darbi publicēti tādos izdevumos kā "The New York Times", "Geo", "The New Yorker", "Sunday Times" un citos. Sarkers ir Foto aģentūras VII biedrs un šobrīd pasniedz fotogrāfiju Dienvidāzijas Mediju akadēmijā (Pathshala South Asian Media Academy). Plašāk par autora projektiem iespējams uzzināt viņa mājas lapā: http://sarkerprotick.com
Pieteikšanās: Meistardarbnīcas dalības maksa ir 60 eiro, vietu skaits – ierobežots. Pieteikšanās līdz 8. aprīlim, nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. dalībnieka vārdu, uzvārdu, un telefona numuru. Darba valoda – angļu. Norises vieta: Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).
Rīgas Fotogrāfijas biennāle ir jauns starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz fotogrāfiju kā mākslas praksi, par prioritāti izvirzot Latvijas, Baltijas un Eiropas reģionu. Tās ietvaros vairākās Latvijas pilsētās notiks virkne fotomākslas izstāžu un izglītojoši pasākumi – simpozijs, lekcijas, tikšanās ar māklsiniekiem un radošās darbnīcas. Biennāle turpmāk norisināsies katru otro gadu, tomēr dažādi pasākumi regulāri tiks rīkoti arī ārpus tās ietvariem. Vairāk informācijas par citiem biennāles notikumiem: www.rpbiennial.com.