jpeg snoopJPEGSnoop ir maza bezmaksas programma, kas neko citu nedara, kā tikai nosaka vai attēls ir rediģēts ar kādu attēla apstrādes programmu vai nācis pa tiešo no fotoaparāta. Tā strādā ar JPEG un MotionJPEG AVI failiem. Visticamāk šāda programma būtu interesanta kādai fotokonkursu žūrijai, kur nedrīkst iesniegt rediģētus digitālos attēlus vai arī kādiem policijas darbiniekiem, kuriem jānosaka vai esat īstais fotogrāfijas autors un jums ir oriģinālais fotoattēls, vai arī esat iesniedzis rediģētu kopiju. Iespējams tas būs risinājums, kā pasargāt savas autortiesības, jo pārglabājot attēlu ar kādu apstrādes programmu vairs tas nebūs oriģinālais fails un ja kaut kur to iesniegsiet, tad būs visas iespējas pierādīt, ka jums ir oriģināls. Nu tā kaut kā, bet varianti ir dažādi.
Iespējams programma tikai sākumā liekas tāda vienkārša un nekā sarežģīta tur nav. Īstenībā JPEG failā ir ieslēptas ļoti daudz neredzamas informācijas, pie kuras analīzes tad arī piestrādā šī mazā programmiņa. Tāpat viņai ir vēl daudz papildus iespējas, kas, piemēram, ļauj izarhivēt no JPEG attēla sīktēlu (thumbnail), no PDF arī var izeksportēt JPEG attēlus, kā arī no AVI video failiem. Visai parocīgi un iegūsiet oriģinālo kvalitāti, kas ir attiecīgajā failā. Programma ļauj arī noteikt JPEG attēla kvalitāti. JPEGSnoop spēj arī atrast kļūdas JPEG attēlos. Tātad tiek apstrādāti šādi faili, kuros ir iekļauti JPEG attēli:
• .JPG - JPEG attēls
• .THM - Sīktēls RAW fotogrāfijām / video faili
• .AVI* - AVI video
• .DNG - Digitālais negatīvs RAW foto
• .CRW, .CR2, .NEF, .ORF, .PEF - RAW foto
• .MOV* - QuickTime Movies, QTVR (Virtual Reality / 360 panorāmas)
• .PDF - Adobe PDF dokuments
Testējot programmu, jāatzīst, ka strādā teicami un visai grūti piemānīt. Atpazīst pat oriģinālo failu, kas ir rotēts ar JPEG LossLess metodi (nezaudējot kvalitāti, jo attēls netiek pārkompresēts). Tik spēcīgs programmrisinājums vēl nebija redzēts. Pārējo paši atradīsiet mājas lapā impulseadventure.com/jpeg-snoop.html