Černobiļas ekskursijaIespējams daudzi atceras traģiskos notikumus 1986. gada 26. aprīlī, kad notika katastrofa Černobiļas atomreaktorā. Pagājuši vairāk nekā 20 gadi un tagad šī vieta ir ļoti mistiska, kas pievilina tūristus un daudzus fotogrāfus. Tajā apkārtnē ir divas palielas pilsētas: Černobiļa (ukr. Чорнобиль) un Pripjat (ukr. Прип'ять), kas lielā steigā tika pamestas (evakuētas), pametot tur gandrīz visu. Izveidojās tādas kā mirušās pilsētas. Tādēļ tagad apmeklējot šīs vietas ir visai sireāla sajūta un fotogrāfijas no šiem objektiem ir visai iespaidīgas. Ukrainas ceļojumu aģentūra SoloEast piedāvā par visai samērīgām cenām apmeklēt šo objektu no vienas personas līdz pat veselām tūrisma grupām.

Kā informē SoloEast, tad ceļojums ir 100% drošs (pat ekoloģisks), un radioaktīvais starojums neesot lielāks par parastu starpkontinentu pārlidojumu, tādēļ veselībai tas vispār nekaitē. Bet nu tomēr nevajadzētu būt pārgalvīgiem un domāt, ka nekāds ļaunums tur nevar notikt.
Vienam tūristam šis ceļojums izmaksā bez lidojuma un dzīvošanas izmaksām - 535 USD, bet ja savācās grupa virs 15 cilvēkiem, tad jau sanāktu 145 USD. Visā ceļojuma laikā ir atļauts fotografēt un filmēt, izņemot vietas, ko noteiks ceļojuma gids.
Papildus informāciju par SoloEast piedāvājumu, apmeklēt Černobiļu, var lasīt mājas lapā tourchernobyl.com.
Bildes no kāda ceļotāja var apskatīt te:
grcade.com/viewtopic.php?t=2217
Vai arī kiddofspeed.com, community.livejournal.com/145071.html, sabirov.livejournal.com/10458.html.
Suvenīrus gan no turienes nevarēsiet atvest, jo par to draud 5 gadu cietumsods - tikai fotogrāfijas vai video.