Klausa Štobera ceļojošā fotogrāfiju izstāde "Neparasts ceļojums pa Vidzemi"5. oktobrī Cēsu izstāžu namā (Pils laukums 3, Cēsis) plkst. 16:00 tiks atklāta Klausa Štobera (Lejasreina, Francija) fotogrāfiju izstāde "Neparasts ceļojums pa Vidzemi".

Izstāde ir noslēguma posms Vidzemes reģiona un Francijas Lejasreinas departamenta sadarbības līguma ietvaros realizētajam projektam, kas aizsākās ar Klausa Štobera rezidentūru Vidzemes reģionā 2008. gada novembrī.

24 fotogrāfijās ir dokumentēta ikdienas dzīve Vidzemē: ainavas, cilvēki, aizraujoši stāsti par vietu, kurā viņi dzīvo un strādā. Tie ir fiksēti mirkļi, kuru mērķis nav bijis atspoguļot Vidzemes sociālās vai ekonomiskās problēmas, bet gan atainot fotogrāfa iespaidus, kas radušies viņa klejojumu laikā Vidzemē.

Izstāde 2009.gada septembrī tika izstādīta un atzinīgi novērtēta Strasbūrā, Lejasreinas departamenta padomes ēkā. Šogad tā turpinās savu ceļojumu uz Valmieru un Valku.

Izstāde tapusi ar Vidzemes plānošanas reģiona, Lejasreinas departamenta padomes, Francijas kultūras centra Rīgā, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra atbalstu.

Izstāde apskatāma no 05.10.- 31.10.Cēsu Izstāžu namā (Pils laukums 3).