SUPERSPEED USB 2009 3.0Šis gads būs USB 3.0 gads un daudzi ražotāji ieviesīs savos produktos šo Super Speed standartu. Salīdzinot ar iepriekšējo USB 2.0 standartu, jaunais piedāvās līdz pat 10 reizes ātrāku savienojumu. USB Implementers Forum (USB-IF) iepazīstina ar pirmajiem 17 produktiem, kas ir sertificēti USB 3.0 standartam. Tas nenozīmē, ka jums jau kāda iekārta nevarētu būt ar šo standartu, piemēram, ASUS mātes plate, bet gan to, ka šogad tikai sākusies sertifikācija un oficiāli sertificēti tie produkti būs tikai no šī gada. Mūs noteikti interesēs šis jaunais standarts, jo jaunie fotoaparāti, kas atbalstīs šo standartu, varēs pārsūtīt uz datoru bildes daudz ātrāk. Arī karšu USB 3.0 karšu lasītāji daudz ātrāk nolasīs jūsu atmiņas kartes. Pārējām iekārtām liekas tas nav tik svarīgi, jo datu apjomi nav tik lieli. Varbūt vēl printeriem būtu svarīgi vai arī ārējiem cietiem diskiem, bet par skādi šis standarts jaunajām iekārtām nenāks. Pirmie sertificētie produkti ir no tādiem gigantiem kā ASMedia Technology, ASUS, Fujitsu, Giga-Byte Technology, HP, I/O Interconnect, LucidPort Technology, RATOC Systems, SIIG, Symwave un Western Digital.

USB 3.0 specifikācija tika prezentēta aptuveni pirms gada, bet tagad jau redzam konkrētus produktus, kas atbalsta šo tehnoloģiju:
Mātes plates
- ASUS P6X58D Premium motherboard
- Giga-Byte Technology GA-P55A-UD3 motherboard
Klēpjdatori
- HP Envy 15 notebook PC
- Fujitsu FMV-BIBLO NF/G70
Patērētāju iekārtas
- I/O Interconnect RS952, USB 3.0 2.5" cietā diska korpuss
- I/O Interconnect RS954, USB 3.0 3.5" cietā diska korpuss
- I/O Interconnect RA314, USB 3.0 2-port PCIe karte
- I/O Interconnect RA315, USB 3.0 2-port ExpressCard
- RATOC Systems USB 3.0 PCIe karte
- RATOC Systems USB 3.0 ExpressCard
- SIIG JU-P20412-S2, USB 3.0 2-port PCIe karte
- Western Digital My Book USB 3.0 ārējais cietais disks
- Western Digital USB 3.0 PCIe (Gen 2) karšu adapteris
Un tad vēl čupiņa iekārtu, kas tikušas pirmās standartizētas.
Par ASUS mātes platēm var izlasīt te. Par Western Digital My Book USB 3.0 ārējais cietais disku te. Iespējams daudzi jau šogad sāks izmantot šīs lieliskās USB 3.0 iespējas. Vairāk par SuperSpeed USB tehnoloģijām var lasīt mājas lapā www.usb.org.