panasonic sdxc 64gbPagājušā gada sākumā rakstījām par jaunajām SDXC (SD eXtended Capacity) atmiņas kartēm, kas nomainīšot SDHC atmiņas kartes, būšot daudz ātrākas un ietilpīgākas. 2010. gada februārī Panasonic tirgū piedāvās šīs nākošās paaudzes atmiņas kartes RP-SDW64GE1K un RP-SDW48GE1K, kuru kapacitāte attiecīgi ir 64 un 48 GB. Jāatgādina, ka šis jaunais standarts ļaus ražot atmiņas kartes līdz pat 2 TB, kas ir tik pat daudz cik mūsdienu modernā cietajā diskā.

Šobrīd 48 GB SDXC atmiņas karte RP SDW48GE1K ir ar tādu pašu datu ietilpību kā Dual Layer Blu-Ray disks. 10. klase garantē minimālo konstanto ātrumu 10 MB/s, bet maksimālais datu pārraides ātrums ir 22 MB/s. Jāpiezīmē, ka, maksimālais ātrums, ko paredz SDXC standarts - 300MB/s ir vēl tālu aiz kalniem. Ir izstrādāts jauns "Super Intelligent Controller", kas novērsīs datu kļūmes, kā arī nodrošinās atmiņas kartes ilgāku darbības mūžu. Jaunās SDXC atmiņas kartes no "Gold" (zelta) sērijas būs pieejamas jau 2010. gada februārī. Cena pagaidām nav zināma.
Jāatzīmē arī tas, ka šis standarts prezentēts vēlāk nekā CFast, bet atmiņas kartes reāli tirgū parādījušās agrāk. Tādēļ vēl šogad gaidam jaunās CFast atmiņas kartes ar vēl iespaidīgākiem rādītājiem.