Canon ef 70-200 mm f/2.8 is iiCanon jaunais EF 70-200MM f/2.8L IS II USM objektīvs aizstās iepriekšējo poplāro modeli EF 70-200MM f/2.8L IS USM. Tagad jaunajam izstrādājumam būs ātrāks autofokuss, labāka optiskā attēla stabilizācija un arī attēla kvalitāte būs labāka. Visi uzlabojumi ir panākti, nepalielinot būtiski svaru.
Optiskā elementu shēma esot pārstrādāta, iekļaujot jaunākos sasniegumus - fluorīda elementi n pieci UD elementi (lēcas). Tas ļauj samazināt hromatiskās aberācijas un uzlabot attēla kvalitāti - kontrastu un rezolūciju. Jaunā optiskā shēma ļāvusi samazināt arī minimālo fokusēšanās distanci no 1,4 metriem uz 1,2 metriem visā fokusa attāluma diapazonā. Tas ļaus fotogrāfiem vēl tuvāk/ciešāk nofotografēt vēlamo objektu un pat daļēji izmantot makro fotografēšanai.

Jaunā stabilizācijas sistēma ļaušot fotografēt ar līdz pat 4 stopiem lēnāku slēdža ātrumu, un iegūstot tādu pašu rezultātu. Tas ir par vienu stopu labāk nekā iepriekšējam modelim. Svars jaunajam objektīvam palielinājies par 20 gramiem (1490g pret 1470g). Tāpat jaunajam objektīvam ir putekļu un ūdens aizsardzība. Mainījusies saules blendēs stiprinājums (fiksēšanas mehānisms), tādēļ vecā blende nederēs. Jaunā sistēma fiksēšot drošāk. Jaunais objektīvs ir savietojams ar EF1.4X II un EF2X II konvertieris, kā arī EF makro gredzeni un 77mm tuvinājuma lēcas 500D (Close-Up Lens).
Canon cer, ka šis objektīvs kļūs tik pat populārs kā iepriekšējais modelis.
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektīvs komplektēsies ar noņemamu stiprinājumu statīvam, saules blendi un somiņu. Piegādāt šo objektīvu sākšot aprīlī un cena vēl nav noteikta, bet visticamāk būs iepriekšējā objektīva cenas līmenī (sākumā nedaudz augstāka). Vācijā cena kādā interneta veikalā jau ir uzrādīta 2400 EUR.