google Nexus One telefonsVarbūt ne gluži profesionāls fotoaparāts, bet ikdienas lietotājam varētu būt visai noderīgs, jo tas ir kaut kas līdzīgs iPhone, un kā mēs zinām, tad iPhone visai labi iespraucies parasto fotoaparātu tirgū. Primārā funkcija šiem fotoaparātiem tomēr ir zvanīšana un tādēļ arī viņus dēvē par telefoniem, nevis fotoaparātiem vai citām ierīcēm, kuru funkcijas viņi veic. Jaunais Google telefons saucas Nexus One un tas spēs zvanīt, fotografēt, uzņemt video, uztvert GPS signālu, orientēties pēc kompasa un citas jaukas lietas, kas palīdzētu fotogrāfiem, kam svarīgi ir fiksēt fotografējamo vietu (GPS koordinātes).

Jaunajā Nexus One ir iebūvēta 5 megapikseļu fotokamera ar autofokusu no 6 cm līdz bezgalībai, divkāršā digitālā tālummaiņa (zoom), LED zibspuldze un lietotājs var fotogrāfijas lokācijas vietu atzīmēt ar telefona AGPS uztvērēju. Vēl telefonā ir video filmēšanas iespējas 720x480 izšķirtspējā 20 kadru sekundē vai vairāk, ko ietekmē gaismas apstākļi.
Tāpat telefonā ir akselometrs, magnētiskais kompass, GPS, Wifi un Bluetooth 2.1. Tas būs aprīkots ar 3,7 collu lielu platekrāna WVGA izšķirtspējas Amoled ekrānu, "Qualcomm QSD 8250" 1 GHz procesoru un 512 MB operatīvo atmiņu. Pārējos tehniskos datus varat uzzināt telefona mājas lapā. Cena veikalos varētu būt ap 199 USD, bet ja pirksiet internetā ar Google konta palīdzību, tad iegūsiet to īpašumā par 100 USD. Vienīgā problēma ir tā, ka mūsu valstij šo telefonu pagaidām nepārdod. Arī laikam tādi paši ierobežojumi kā ar iPhone.