Nikon COOLPIX S9100Nikon Europe ir papildinājis COOLPIX sērijas kameru klāstu, izlaižot jauno kameru COOLPIX S9100. Kamera ir aprīkota ar īpaši jaudīgu tālummaiņu, kas ļauj uzņemt platleņķa un izcilus telefoto uzņēmumus, turklāt kamerai ir kompakts, kabatas izmēra korpuss. Kamera COOLPIX S9100 piedāvā tādas tālummaiņas iespējas, kas ir gandrīz neiedomājamas šādā plānā un vieglā modelī un ko nodrošina iespaidīgais NIKKOR 18x platleņķa objektīvs ar aptvērumu no 25 mm līdz 450 mm.

Lai nodrošinātu asus uzņēmumus jebkurā situācijā, kamera ir aprīkota ar īpaši jutīgu CMOS attēla sensoru, kas izgaismots no aizmugures, tādējādi pat vāja vai īpaši spilgta apgaismojuma apstākļos uzņēmumi tiek atveidoti tieši tādi, kādus tos iedomājāties, neatkarīgi no tā, vai uzņemat ainas naktī vai dienā. Komplektāciju papildina arī Full HD (1080p) video ierakstīšana ar stereo skaņu, kas nodrošina vēl neredzētu daudzveidību.

"Kamera COOLPIX S9100 pavērs jaunas iespējas tiem, kuriem nepieciešama jaudīga veiktspēja kompaktā korpusā. Pateicoties aptvērumam no platleņķa līdz īpašajam telefoto, Full HD video un funkcijām, ar kurām uzņemšana naktī un turot kameru rokās ir tikpat vienkārša kā dienā, šī plānā un modernā kamera nodrošina radošu brīvību un iespēju attēlus uzņemt tieši tādus, kādus tos redzat," saka Sanders Vanvelzens (Sander van Velzen), Nikon Europe klientu produktu daļas vadītājs.

Vēl lielāks attēls

Kamera COOLPIX S9100 ir aprīkota ar NIKKOR 18x platleņķa tālummaiņas objektīvu, tādēļ tā nodrošina vienreizēju precizitāti un asu izšķirtspēju, pat uzņemot plašas ainavas un lielu grupu fotogrāfijas. Izmantojot maksimālu, 450 mm ekvivalentu fokusa attālumu, pat tālu esošus objektus var viegli kadrēt, tādēļ kamera COOLPIX S9100 būs labākais pavadonis ceļojuma laikā.

Jaunā vienkāršās panorāmas funkcija vēl vairāk paplašina skatu, nodrošinot 360 un 180 fotogrāfijas. Veicot vertikālu vai horizontālu panoramēšanu, kameras CMOS sensors ļauj veikt ātru tādu kadru sērijveida uzņemšanu, kas tiek apvienoti, lai acumirklī izveidotu skaistu panorāmu.

Atbrīvojieties no trijkāja un jebkurā situācijā iegūstiet satriecošus attēlus

Neapmierinoši naktī uzņemti attēli ir pagātne, ja izmantojat kameru COOLPIX S9100. 12,1 megapikseļa CMOS attēla sensors, kas izgaismots no aizmugures, palielina katra pikseļa saņemto gaismas daudzumu, tādējādi pastiprinot jutību un samazinot izplūdumus, lai nodrošinātu izcilu veiktspēju jebkādā apgaismojumā.

Iestatot uzlaboto nakts portreta režīmu, ko var ērti izdarīt, izmantojot režīma ciparripu, nakts ainas un iekštelpu portretus kamera atveido tieši tādus, kādus tos redz lietotājs. Kamera darbojas, uzņemot secīgus uzņēmumus gan ar zibspuldzi, gan bez tās, tādējādi portreta objekta un fona ekspozīcija notiek atsevišķi. Secīgi uzņemtie attēli uzreiz tiek apvienoti, lai radītu skaistus nakts portretus, kuros objekts un fons ir tverts dabisks un bez kompromisiem.

Kameras pretizplūšanas tehnoloģija novērš izplūdušus attēlus pamatā septiņos veidos:

  • hibrīdaVS (sensora pārbīde un elektroniskā vibrāciju samazināšana) samazina kameras drebēšanas efektu, un to var vienlaicīgi iestatīt papildu aizsardzībai;
    augstaISO (līdz pat3200) gaismas jutība samazina izplūdušu attēlu rašanās iespējamību, fotografējot objektus kustībā vai vājā apgaismojumā;
  • kustības uztveršana kompensē kameras un objektu kustību;
  • labākā uzņēmuma atlasītājs(BSS) automātiski atlasa asāko no līdz pat 10secīgiem attēliem;
  • nakts portreta režīms apvieno attēlus ar mainīgu ekspozīciju, lai novērstu izplūdumu rašanos;
  • nakts ainavas režīms ļauj uzņemt asus attēlus, izmantojot zemu ISOiestatījumu;
• HDR pretgaismas režīms nodrošina iespaidīgu toņu izšķirtspēju jebkurā situācijā.

Full HD (1080p) video ierakstīšana ar stereo skaņu

Tagad jebkurā brīdī varat uzņemt Full HD video, izmantojot īpašu video ierakstīšanas pogu, ar kuru nekavējoties varat pārslēgties no fotografēšanas uz video uzņemšanu. Video ierakstīšanas laikā ir pieejama optiskā tālummaiņa un autofokuss, tādējādi jebkurā brīdī filmēšanas laikā varat arī uzņemt attēlu. Kamera sniedz radošu brīvību, ļaujot filmēt arī lēni vai ātri kustīgu objektu ar ierakstīšanas ātrumu līdz pat 240 kadriem/s (QVGA).

Kamerā ir iebūvēts arī HDMI minisavienotājs ar HDMI-CEC atbalstu, tādēļ kameru var pievienot augstas izšķirtspējas (HD) televizoram, lai uzņemtos video skatītu ar augstu izšķirtspēju arī mājās kopā ar ģimeni un draugiem.

Lielais 7,5 cm (3 collas) 921 tūkst. punktu šķidro kristālu monitors ar augstu izšķirtspēju nodrošina košu krāsu atveidi un asu kontrastu. Monitors ir aprīkots ar Nikon skaidru krāsu displeja tehnoloģiju, kas samazina enerģijas patēriņu un līdz minimumam novērš atspīdumu, uzlabojot redzamību pat spilgtā saules gaismā.

Pārņem radošu kontroli

Izmantojot kameru COOLPIX S9100, attēlu un video mākslinieciskā apstrāde ir vienkārša, un to nodrošina daudzie efekti, kas ir pieejami gan pirms, gan pēc uzņemšanas. Pirms attēla vai video uzņemšanas, iestatot specefektu režīmu, varat viegli izmantot radošos efektus, piemēram, vienkrāsains ar augstu kontrastu, kontrasta mazināšanas fokuss, nostalģiskās sēpijas un izvēles krāsas efekts. Pirms attēla vai video klipa uzņemšanas izvēlēto efektu var skatīt šķidro kristālu monitorā.

Pēc uzņemšanas fotogrāfijas varat uzlabot, izmantojot daudzos retušas izvēlnē pieejamos filtra efektus, piemēram, krustveida raksta efektu, kas pievieno mirdzošu efektu spilgtiem objektiem, un dators tam nav nepieciešams. Izmantojot unikālo pielāgošanas slīdni, varat ātri un ērti pielāgot attēla spilgtumu, piesātinājumu un krāsu toni.

Kamera COOLPIX S9100 ir aprīkota ar tādu svarīgu funkciju kā Nikon viedportretēšanas sistēma, kurā ir apvienotas vairākas automātiskās funkcijas, tostarp kamerā iebūvētā sarkano acu efekta samazināšanas funkcija (In-Camera Red-Eye FixTM), mirkšķināšanas brīdinājums, smaida taimeris un sejas krāsas izlīdzināšana, kas uzlabos izskatu pat viskautrīgākajām personām, kam nepatīk fotografēties.

Kamera COOLPIX S9100 ir pieejama trīs krāsās: sarkanā melnā un tumši sudrabainā krāsā.