Panasonic HD SDHC 12gbKompānija Matsushita Electric Industrial, kas ir plašāk pazīstama ar zīmolu Panasonic, ir uzsākusi piedāvāt jaunu, augstas ietilpības (SDHC) atmiņas karšu sēriju ar 6 un 12 gigabaitu kapacitāti. Jaunās kartes ir ideāli piemērotas videoierakstiem ar augstas izšķirtspējas (HD) videokamerām, un tās ir spējīgas veikt attiecīgi 90 un 180 minūšu 1920x1080 pilna HD satura ierakstīšanu.

Ar SD atmiņas kartēm apgādāto HD videokameru tirgus pastāvīgi palielinās, un Panasonic, kas ir pasaules līderis videokameru ar SD atmiņas kartēm ražošanā, tagad piedāvā augstvērtīgus produktus teicamu videoierakstu veikšanai augstas izšķirtspējas formātā (AVCHD).

Izmantojot kopā ar nesen prezentēto Panasonic HDC-SD100 augstas izšķirtspējas videokameru, jaunās SDHC atmiņas kartes spēj veikt 90 minūšu (6 GB) vai 180 minūšu (12 GB) HD videoierakstus 1920x1080 izšķirtspējā, darbojoties HX režīmā (9MBps). Lietotāji var izvēlēties arī citus HD ieraksta režīmus, līdz ar to attiecīgi mainīsies arī kartes nodrošinātais ieraksta laiks. Kartes ir izmatojamas arī standarta izšķirtspējas videoierakstiem.

Papildus funkcionālajām priekšrocībām jaunās kartes ir izturīgas pret locīšanas un cita veida mehāniskiem bojājumiem, nodrošinot tajās esošo datu aizsardzību. Tās ir īpaši izturīgas pret temperatūras svārstībām un saglabā darbības funkcijas pat -25 līdz +85 grādos pēc Celsija. Kartēs ir ietvertas vairākas lietotājiem draudzīgas funkcijas, kā, piemēram, ierakstam piemērotākā ilguma atspoguļojums uz iepakojuma, kā arī informatīvās uzlīmes, kas ļauj rakstīt norādes tieši uz kartes, tādējādi atvieglojot vairāku karšu ērtu sakārtošanu pēc to satura.