canon eos 50dBaumas par jauno Canon fotoaparātu un jauno objektīvu ir izrādījušās patiesas un tiešām šodien oficiāli tika prezentēts Canon EOS 50D fotoaparāts un EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS objektīvs. Praktiski visa tehniskā informācija ir tāda kā rakstījām un vēl šis tas nav bijis iztulkots no ķīniešu valodas visai precīzi.
Tātad jaunā funkcija "sejas atpazīšana" spēs darboties Live View (tiešraides funkcija) režīmā. Tiek solīts, ka būs iespēja atpazīt līdz pat 35 sejām. Vēl būs automātiskā gaismas optimizācija (4 režīmi), kas analizēs objekta gaišumu un automātiski piekoriģēs tumšos attēlus, lai tie izskatītos gaišāki, kas ir lielisks risinājums pretgaismā un ēnā. Ļoti daudz ir piestrādāts pie tā, lai fotogrāfam automātiskā režīmā sanāktu pareizi nofotografētas fotogrāfijas - tātad fotogrāfam maz būs jāiedziļinās tehniskos procesos. Fotoaparātam būs HDMI izeja (C tipa savienotājs). Buferatmiņas apjoms ir 16 RAW - 60 JPEG - 10 RAW+JPEG. Interesanti ir arī tas, ka tagad trokšņu slāpētājam ir 4 līmeņi - tātad ieregulējams pēc vēlmēm. AF (autofokusa) mikropielāgošana iespējama visiem objektīviem vai līdz pat 20 individuāliem objektīviem +/- 20 soļi. Būtiskākais uzlabojums ir tas, ka Live view (tiešraides) režīmā tagad strādās arī autofokuss. Un pie tam būs iespējams izvēlēties kādu autofokusa režīmu vēlaties lietot:
- ātrais režīms
- tiešraides režīms (kontrasta detektēšana)
- sejas atpazīšana (kontrasta detektēšana)
Pavisam jauna ir arī funkcija Creative Auto (kreatīvais auto režīms). Kādreiz bija tikai Auto režīms, kur viss ir automātiski kamerā iestādīts, bet tagad varēs izvēlēties tādu kā pusautomātisko režīmu, kur varēs izpausties jūsu mākslinieka vēlmes. Arī šajā režīmā nebūs vajadzības izprast slēdža, diafragmas, jutības un citas tehniskās nianses, jo piedāvāts tiks, piemēram: "izpludināt fonu" vai "gaišināt vai tumšināt attēlu". CA režīmā lietotājs varēs pielāgot zibspuldzes uzstādījumus. Fotoaparātam būs arī jauna saskarne - Digic 4.
EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS objektīva stabilizācijas sistēma sola attēla kvalitāti tādu pašu kā ar 4 soļu ātrāku slēdža ātrumu. Minimālā fokusēšanās distance ir 0.45m, kas jau ir tuvu makro objektīva spējām - tātad ļoti universāls objektīvs.
Pārdošanā parādīsies 2008. gada oktobrī par 1399 USD vai ar EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS objektīvu tas maksās 1599 USD (Latvijā, protams, dārgāk). Objektīvs atsevišķi maksās 699 USD.
Papildus informācija mājas lapā usa.canon.com