Sony Alpha A900Jau gada sākumā informējām par to, ka Sony rudenī prezentēs Sony A900, kas būs pilna kadra formāta fotoaparāts ar Exmor CMOS sensoru. No Dānijas fotogrāfijas žurnāla, kā arī National Geographic u.c. žurnāliem, internetā nonākušas pirmās reklāmas bildes, kā arī liela daļa no tehniskās informācijas.
Tehniskā specifikācija:
24.6 MP pilnā kadra matrica
5.0 fps (kadri sekundē)
Divi "Bionz" procesori
Skatu meklētājs: 100% redzamā daļa un 0.74x palielinājums
3.0" 921K hibrīda LCD
9 punktu dubult krusteniskais AF (ar f2.8 sensoru un platleņķa platībā 10 punktu palīdzība)
SuperSteadyShot (attēlu stabilizācijas sistēma iebūvēta)
Mitrumaizsardzība
Nav iebūvētais bateriju bloks (grips)
Nav iebūvētās zibspuldzes
It kā oficiāli šis A900 fotoaparāts tikšot prezentēts 10.septembrī. Vairāk par šo fotoaparātu varēs uzzināt arī Photokina 2008 izstādē.
Attiecīgi arī Canon augstākās klases fotoaparātiem beidzot būs konkurence un cena varētu kristies tuvākajā laikā. Visticamāk vēl rudenī būs gaidāms līdzīgas klases fotoaparāts no Nikon - Nikon D3X. Bet arī Canon izskatās netaisās padoties un jau sola Mēness fotoaparātu. Tas Mēness fotoaparāts izskatās pēc augstākās klases aparāta, jo arī nav iebūvētās zibspuldzes un vadības pogas pat vairāk nekā Canon EOS 1Ds Mark III fotoaparātam. Tātad tas būs vai nu kaut kas labāks vēl par Canon EOS 1Ds Mark III fotoaparātu (jo diez vai tiks nomainīts gadu vecs profesionālais fotoaparāta modelis) vai arī nomainīts jau pavecais Canon EOS 5D fotoaparāta modelis uz jaunāku versiju. Ja tas būs pilnā kadra formāta fotoaparāts (pēc kāda tas arī izskatās), tad izmantojot jau esošās Canon prezentētās iespējas Canon EOS 50D fotoaparātā, ir iespējams izgatavot 39,2 Megapikseļu fotoaparātu, jeb attēlu ar 7671x5114 pikseļu izmēru. Tie ir tikai matemātiski aprēķini, bet viens ir skaidrs - tas būs ļoti nopietns fotoaparāts, jo pat pēc izmēriem un proporcijām izskatās pat nopietnāk nekā 1Ds Mark III ffotoaparāts. Tātad nākotne izskatās visu marku fotoaparātu cienītājiem visai optimistiska.
Sony Alpha A900 žurnālā