Phase One 3.5/45mm TS Tilt/Shift objektīvsPhase One prezentē jaunu tilt-shift objektīvu 3.5/45mm TS, kas ir paredzēts profesionāliem fotogrāfiem. Jaunais objektīvs ir bāzēts uz Hartblei 45mm f/3.5 Super Rotator objektīvu un ir rezultāts abu kompāniju ekskluzīvai aliansei un sadarbībai.


Phase One informē, ka 3.5/45 TS ir mazs un viegls tilt/shift objektīvs, kas ir ideāls gan dabā, gan studijā. Tas piedāvā 12 mm shift (pārbīdīšanu) un 8 grādus tilt (sašķiebšanu). Ar šādu objektīvu var mainīt fokusēšanas plakni bez asuma dziļuma maiņas, koriģēt perspektīvi un selektīvi atstāt asumā/neasumā attēla daļas. Ar šādu objektīvu var ļoti radoši strādāt un izpausties daudz labāk nekā ar standarta objektīviem.
35mm formāta standarta izpratnē šim objektīvam ir 24mm - tātad platleņķa objektīvs. Objektīvu varēs lietot Phase One 645 un Mamiya 645AFD fotoaparātu sistēmu īpašnieki. Minimālā fokusēšanās distance ir 0.35m, filtra izmērs 82mm, uzlabota 12 lapu diafragma, jauni speciāli pārklājumi un svars 880 grami. Vairāk par šo objektīvu lasiet te phaseone.com/tiltshift_and_hartblei_collaboration.pdf

Pārdošanas cena būšot ap 2999 EUR vai 3999 USD. Objektīvs būs apskatāms Photokina izstādē.