Leica S2Leica prezentējusi pilnībā jaunu digitālās fotogrāfijas sistēmu - S-sistēmu un pirmais fotoaparāts šajā sistēmā ir Leica S2 ar 37 megapikseļiem, kas domāta profesionāliem fotogrāfiem reklāmas, modes un komercfotogrāfijai. Pats fotoaparāts ir mazāks nekā Canon EOS 1Ds Mark III, bet sensors ir par 56% lielāks nekā 35mm pilnformāta spoguļkamerām - 30 x 45 mm Kodak sensors.
Leica šo fotoaparātu un sistēmu pieteica Photokina izstādē, bet reāli pašu aparātu varēs apskatīties ekskluzīvā saietā Londonā.
Daudzi profesionāļi strādā ar vidējā formāta fotoaparātiem, bet tik un tā patur Canon un Nikon kā alternatīvu izbraukuma fotosesijām. Tagad ir apvienotas abas šīs īpašības jaunā foto sistēmā - 35mm formāta mobilitāte un vidējā formāta kvalitāte.
Pagaisām S-sistēmā tiks piedāvāti 9 objektīvi - makro, tilt-shift, platleņķi utt. Kā ziņo ražotājs, tad kopā ar S2 fotoaparātu šī sistēma strādās divreiz ātrāk nekā Hasselblad H-sērijas fotoaparātiem. Tāpat ir arī labāks rezultāts pie augtiem ISO uzstādījumiem. Bet amatierfotogrāfi var pārāk nesapriecāties, jo fotoaparāts ar visiem objektīviem varētu maksāt vismaz 50 000 USD. Tā vien izskatās, ka Leica ģeniālās sistēmas atdzimst un arī digitālajā fotoērā tas būs nopietns konkurents starp augstākā līmeņa spēlētājiem.
Fotoaparāta tehniskie dati
- 30x45mm 37 megapikseļu sensors
- Mazs izmērs
- Blīvējums pret mitrumu
- 3 collu LCD ekrāns
- Dubultā slēdžu sistēma - slēdzis fokusa plaknē fotoaparātā vai objektīvā lapiņu slēdzis augstiem zibspuldžu sinhronizācijas laikiem un ļoti precīza autofokusa sistēma
- Iespējams ierakstīt failus atvērtajā DNG formātā
- 9 objektīvi, tai skaitā 120mm makro, tilt-shift 30mm, 70mm f/2.5 un 24mm.
Par sistēmu vairāk lasiet mājas lapā s.leica-camera.com