Sony Cyber-shot W380Cyber-shot HX5: novatoriska attēlveidošana ar Exmor R CMOS sensoru, G objektīvu ar 25 mm platu leņķi un 10x optisko tālummaiņu; inteliģents panorāmas režīms; AVCHD 1080i Full HD filmēšana; GPS un kompass; optiskās stabilizācijas SteadyShot aktīvais režīms; automātiskais HDR;
Cyber-shot W380: neliela, krāsaina un par pieņemamu cenu; 14,1 efektīvā megapikseļa izšķirtspēja; f/2,4 G objektīvs ar 24 mm platu leņķi un 5x optisko tālummaiņu; panorāmas režīms; HD filmēšana.

Jaunā Cyber-shot sērija piedāvā modernas optiskās tehnoloģijas, fotokameras ir patīkami lietot - tas viss palīdz labāk fotografēt, izjust dzīves mirkļus un dalīties ar tiem.

Kopumā desmit jaunas Sony ciparkameras ļauj vieglāk iegūt lieliskus fotoattēlus, kas patiešām izceļas uz pārējo fona.

Cyber-shot HX5: neliela plašas tālummaiņas kamera ar AVCHD un GPS
Nelielais un pārdomāti veidotais kameras Cyber-shot HX5 korpuss slēpj labākās un modernākās Sony novatoriskās tehnoloģijas.

Modernais Exmor R CMOS sensors ar jutību, kas divkārt atšķiras no parasta sensoru, nodrošina detalizētus attēlus ar niecīgu graudainību, pat fotografējot vājā apgaismojumā. Tas ir lielisks papildinājums augstas kvalitātes Sony G objektīvam ar iespaidīgu 10x optisko tālummaiņu. Nosedzot plašu 25-250 mm diapazonu (35 mm ekvivalents), mazajā korpusā iebūvētais objektīvs ar plašo tālummaiņu ir ideāli piemērots platleņķa panorāmu un grupu fotoattēlu uzņemšanai, kā arī izteiksmīgu tuvplānu fotografēšanai.

Vai aizmirsāt savu ciparu videokameru? Nekādu problēmu! Kamera HX5, kurai ir 10,2 megapikseļu izšķirtspēja, spēj uzņemt arī detalizētus pilnas augstas izšķirtspējas (Full HD) videoklipus, kurus var ērti parādīt citiem. Lai ierakstītu video ar 1920 x 1080i izšķirtspēju, izmantojot ļoti efektīvo AVCHD formātu, ir jānospiež tikai viena poga. Pēc fotografēšanas Cyber-shot kameru var pieslēgt BRAVIATM TV un skatīties fotoattēlus un nofilmētos klipus. Otra iespēja ir ievietot kameras atmiņas karti Memory StickTM papildus nopērkamajā ierīcē DVDirect MC6: šajā gadījumā nav vajadzīgs dators, lai ierakstītu HD videomateriālus DVD diskos, lai tos skatītos spēļdatorā PS3 vai Blu-ray DiscTM atskaņotājā.

Optiskā stabilizācija SteadyShot ar jauno aktīvo režīmu HD videomateriālu uzņemšanas laikā samazina kameras svārstības. Aktīvais režīms, kas nodrošina 10 reizes lielāku svārstību korekciju nekā parastās kameras, ļauj „no rokas" uzņemt skaidrākos un stabilākos videoklipus (pat tad, ja pārvietojaties).

Pasaulē pirmais inteliģentais panorāmas režīms uzlabo unikālo funkciju, kas pirmo reizi tika izmantota pagājušajā gadā iznākušajos Cyber-shot kameru modeļos HX1, TX1 un WX1. Tagad vēl vienkāršāk var izveidot ļoti plata leņķa skatus, pat ar kustīgiem objektiem. Daudzu secīgu kadru uzņemšanas laikā kamera nosaka, vai skata laukā pārvietojas cilvēki vai citi objekti, un izmanto jaunus jaudīgus algoritmus, lai kompensētu nesakritības, šos attēlus automātiski savienojot.

HX5 ir pasaulē pirmā kamera, kurā ir integrētas gan GPS, gan kompasa funkcijas, kas uzlabo fotografēšanas prieku, dodoties ceļojumos. 7,6 cm (3") lielajā Clear Photo LCD ekrānā reālā laikā ir redzama atrašanās vieta. Atgriežoties mājās, tiešsaistes kartēs varat aplūkot ģeogrāfiski marķēto attēlu un videoklipu uzņemšanas vietas, izmantojot komplektā ietilpstošo datorprogrammatūru Picture Motion Browser. Papildu uzlabojums - jaunā kompasa funkcija - norāda, kādā virzienā fotografēšanas laikā bijusi pavērsta kamera.

Pirmo reizi Cyber-shot kamerās tiek izmantota paplašinātā diapazona (HDR) fona izgaismojuma korekcija, kas ļauj iegūt dabisku un līdzsvarotu rezultātu kadros ar augstu kontrastu un spēcīgu fona izgaismojumu, kas ir grūts pārbaudījums jebkurai kamerai. Kamera HX5 automātiski uzņem divus kadrus ātrā secībā, optimizējot ekspozīcijas vērtības atbilstoši gan spilgtāk, gan vājāk izgaismotajām vietām. Pēc tam jaudīgi algoritmi apvieno abus kadrus un izveido vienu asu HDR attēlu ar vienmērīgi eksponētām gaismām un detalizētām ēnām.

Pavisam jaunais portretu fotografēšanas režīms ļauj uzņemt lieliskus pašportretus pat tad, ja nevarat redzēt LCD ekrānu. Vienkārši turiet kameru izstieptā rokā un nospiediet fotografēšanas slēdzi. Izmantojot sejas noteikšanas funkciju, kamera Cyber-shot nosaka, vai ir pareizs kadrējums un automātiski iedarbina fotografēšanas slēdzi. Ir pieejams arī iestatījums divām personām, kas nodrošina, ka pirms fotografēšanas tiek kadrēti abi cilvēki.

Cyber-shot W380: vadošā dizainā un sniegumā
Populārā Cyber-shot W sērija tiek paplašināta ar septiņām plānām un krāsainām kamerām, kuru aprīkojumā ir modernas funkcijas, kas palīdz fotografēt labāk.

Kameru Cyber-shot W380 iespējams izvēlēties ar melnas, sudraba, zelta vai sarkanas krāsas korpusu, un tā par pievilcīgu cenu piedāvā neiedomājami plašas novatoriskas attēlveidošanas iespējas.

Panorāmas meklētājs ļauj viegli un ērti fotografēt ainavas, pilsētu siluetus, grupu portretus un vēl daudz ko citu. Tikai nospiediet fotografēšanas slēdzi un virziet kameru, lai uzņemtu visu ainu. Panorāmas režīms nekavējoties automātiski apvieno daudzos attēlus un izveido vienu attēlu ar ļoti plašu skata lauku (līdz pat 185 grādiem).

Lai gan šī kamera ir vēl plānāka un mazāka nekā tās priekšteces, tā var dižoties ar f/2,4 Sony G objektīvu, kam ir 5x optiskā tālummaiņa un 24 mm plats leņķis, lai varētu izmantot visas priekšrocības, ko sniedz CCD sensora 14,1 efektīvā megapikseļa izšķirtspēja. Šis kvalitatīvais objektīvs ar ļoti plašo atvērumu sniedz jaunas radošas iespējas - no vienmērīgi defokusētiem portretiem līdz pat fotografēšanai vājā apgaismojumā bez zibspuldzes.

Dalieties ar iespaidiem acumirklī, izmantojot programmu PMB Portable
Visiem jaunajiem Cyber-shot modeļiem ir iebūvēta programmatūra Picture Motion Browser (PMB) Portable. Izmantojot USB kabeli, pievienojiet kameru datoram ar interneta pieslēgumu, un jau pēc pāris klikšķiem Cyber-shot kamerā esošos attēlus un videoklipus varat ērti augšupielādēt iecienītākajās attēlu un videoklipu koplietošanas tīmekļvietnēs.

Atmiņas karšu Memory Stick PRO Duo un SD/SDHC (tiek pārdotas atsevišķi) ligzda visos jaunajos modeļos ļauj brīvi izvēlēties atmiņas kartes formātu.

Sony piedāvā pilnu aksesuāru klāstu, kas maksimāli palīdz izmantot Cyber-shot kameru iespējas. Ar Cyber-shot kameru, izmantojot jaunākās paaudzes InfoLITHIUMTM uzlādējamos akumulatorus, jūs nekad nepalaidīsiet garām kādu īpašu fotografēšanas iespēju. Uzlabotā konstrukcija nodrošina ļoti ilgu fotografēšanu un ātru uzlādi, izmantojot plānu un vieglu lādētāju, kas turklāt neaizņem daudz vietas.

Jaunās Cyber-shot ciparkameras būs nopērkamas no 2010. gada februāra par šādām cenām:

DSC-HX5V Ls 250
DSC-W390 Ls 170
DSC-W380 Ls 160
DSC-W360 Ls 140
DSC-W350 Ls 130
DSC-W330 Ls 120
DSC-W320 Ls 110
DSC-W310 Ls 95
DSC-S2100 Ls 80
DSC-S2000 Ls 75

Kameru Cyber-shot HX5, W380, S2100 specifikācijas tabula

Līdzekļi

HX5

W380

S2100

Efektīvie pikseļi

10,2 megapikseļi

14,1 megapikselis

12,1 megapikselis

Attēla sensors

1 / 2,4 collu Exmor R CMOS sensors

1/2,3 collu Super HAD CCD sensors

1/2,3 collu Super HAD CCD sensors

Procesors

BIONZ

BIONZ

-

Objektīvs

G objektīvs

G objektīvs

Sony objektīvs

Tālummaiņa

10x (optiskā)

5x (optiskā)

3x (optiskā)

ISO

Automātisks/ 80/ 100/ 200/ 400/ 800/ 1600/3200

Automātisks/ 80/ 100/ 200/ 400/ 800/ 1600/3200

Automātisks/ 100/ 200/ 400/ 800/ 1600/3200

Panorāmas režīms

Jā (inteliģents)

LCD ekrāna izmērs

7,6 cm (3,0")

6,9 cm (2,7")

7,6 cm (3,0")

Attēla stabilizators

Optisks

Optisks

Elektronisks

Video ieraksts

1920 x 1080 50i AVCHD formāts

1280 x 720 (standarta) apt. 6 Mb/s

-

 

Iebūvētā atmiņa

Apt. 45 MB

Apt. 45 MB

Apt. 6 MB

Izmēri (mm)

102,9 x 57,7 x 24,6

91,7 x 51,9 x 19,7

97,6 x 61,0 x 27,2

Svars*

170 g

108 g

137 g

Krāsas

Melna, zelta

Melna, sarkana, zelta, sudraba

Melna, sudraba, oranža

Akumulatora darbības ilgums

Apt. 155 min

Apt. 110 min

Apt. 85 min

*korpuss bez akumulatora/MS Duo

Sony Cyber-shot DSC-HX5