Apple MacBook ProPirmīt jau rakstījām, ka beidzot ir arī klēpjdators, kas būtu piemērots tieši fotogrāfiem - Sony VAIO AW sērija. Bet tagad arī Apple piedāvā līdzīgas iespējas un tā kā šī kompānija jau sen ir pazīstama kā laba grafisko aparatūru / programmatūras / sistēmas izstrādātāja, tad domājams, ka daudz neatpaliks no Sony piedāvātā varianta. Cena arī būs patīkamāka - sākot no 1300 USD par mazo versiju un no 2000 USD par lielo, bet varbūt Latvijā arī ne tik patīkama.
Piedāvāti tiks divu veidu MacBook klēpjdatori - 13.3 un 15.4 collu. Mazākais ir MacBook un lielākais MacBook Pro. Tīri tehniskā aprīkojumā viņi daudz neatšķiras, bet lielākais, protams, ir labāks. Abiem papildus var pievienot 128 GB Solid State Drive (SSD), bet ja vēlaties strādāt ar fotogrāfijām, tad šis disks būtu obligāts nosacījums, jo bez tā tas dators strādās ar mazāku atdevi. Sony gadījumā šāds disks jau nāk standarta komplektācijā, tādēļ ja iegādājaties šo Apple MacBook, tad nepalaidiet garām šo būtisko niansi. Tad arī cena varbūt varētu pietuvināties Sony izstrādājumam. Bonuss Sony klēpjdatoram ir Blu-ray Disc lasīšanas/rakstīšanas iekārta, kas ļauj ierakstīt līdz 50 GB vienā diskā - tātad jau ir labs variants fotogrāfiju arhivēšanai. Apple MacBook klēpjdatoram ir tikai DVD iekārta.
Apple MacBook variantā ir iestrādāta tā pati videokarte, kas Sony klēpjdatorā - NVIDIA 512MB GeForce 9600M GT. Arī procesors ir tas pats - Intel Core 2 Duo. Sony VAIO AW ir lielāks un iespējams arī kvalitatīvāks ekrāns, kurš nosedz visu Adobe RGB krāsu telpu un spēj piedāvāt Full HD WUXGA (1920x1080) izšķirtspēju. Apple MacBook Pro versijai savukārt maksimālā izšķirtspēja ir tikai 1440x900. Tomēr Apple MacBook iekļāvuši labāku operatīvo atmiņu - 1066MHz DDR3 SDRAM (līdz 4 GB), kamēr Sony savos izstrādājumos izmanto lētāko 800MHz DDR2 SDRAM. Arī korpuss esot Apple MacBook versijām pilnīgs jaunums (viengabalains izfrēzēts alumīnijs), tātad iespējams izturīgāks un nedaudz kvalitatīvāks. Šo izgatavošanas tehnoloģiju var skatīties zemāk video, bet pilna tehniskā specifikācija atrodama izstrādātāju mājas lapā. Jā, un neaizmirstiet, ka Apple MacBook ir sava operētājsistēma un tā nav tas pats, kas Windows.