Apple iPhone 3G SPateicoties plašajām iespējām un labam rezultātam, Apple iPhone ir ieguvis popularitāti arī fotogrāfiju lauciņā. Piemēram, ASV dzīvojošais Jānis Krūms šī gada janvārī nofotografēja ar savu Apple iPhone tālruni Hudzonas upē nosēdināto pasažieru lidmašīnu un šo fotogrāfiju ievietoja savā Twitter mikroblogā. Šī fotogrāfija apceļoja visus pasaules medijus un ieguva lielu popularitāti. Tad ir arī speciāli fotokonkursi iPhone lietotājiem. Izrādās ar šo telefonu var ne tikai zvanīt un fotografēt, bet arī izmantot kā tālvadības pulti jūsu profesionālajam fotoaparātam. Tā ir pavisam niecīga daļa, kas saista šo telefonu ar foto nozari, tādēļ jaunais Apple iPhone 3G S pavērs vēl plašākus apvāršņus.

Kā ziņo ražotājs, tad Apple iPhone 3G S būšot divreiz ātrāks nekā Apple iPhone 3G, kā arī ir uzlabots akumulatora darbības laiks. Tomēr būtiskākie uzlabojumi skaitās autofokuss un makro fotografēšanas režīms. Telefonam ir jauns "Tab to focus" režīms, kur pakustiniet vēlamo objektu vai apgabalu uz ekrāna un fotokamera pati automātiski noteiks tai vietai asumu un apgaismojumu (ekspozīciju). Tas ir kaut kas līdzīgs kā rakstījām pie Panasonic GH1 apskata par skārienjūtīgo ekrānu, kur izteicām tikai vienu vēlmi - lai būtu skārienjūtīgais ekrāns kā tas ir FX550 modelī un ar pirkstu varētu iebakstīt vietu, kur nepieciešams asums. Lūk, tas tagad ir realizēts jaunajā Apple iPhone 3G S. Ak jā, arī Apple iPhone 3G S telefonam ir video filmēšanas režīms.
Jaunai iPhone OS 3.0 operētājsistēmai ir vairāk nekā 100 jaunas iespējas, piemēram, Cut, Copy un Paste, MMS, klaviatūra šķērsām un daudz kas cits. Telefonam tagad ir 7.2 Mbps HDSPA ātrākam tīkla savienojumam. Atmiņa ir palielināta no 16 līdz 32 GB.
Jūnija otrajā pusē šis telefons varētu parādīties jau Eiropa. No 17. jūnija tiks piedāvāts veco iPhone lietotājiem atjaunot telefona programmu uz jauno iPhone OS 3.0 programmu ar iTunes 8.2 vai jaunāku.