pretec cf 666x 64gbArī Compact Flash atmiņu karšu frontē neiztiek bez pārmaiņām un Pretec atkal nodemonstrējuši savu pārākumu šajā segmentā, prezentējot pasaulē ātrāko CF zibatmiņu ar ātrumu 666x (tāds sātana skaitlis un visticamāk tautā ieies kā sātana atmiņas karte). Datu pārraides ātrums šādai CF atmiņas kartei ir 100MB sekundē.

Pēdējā laikā Pretec visu laiku demonstrēja savus muskuļus, tirgū laižot CF atmiņas kartes ar augstākiem parametriem nekā konkurentiem, piemēram, 333x ātruma zibatmiņa, tad 100GB zibatmiņa, tad 433x ātruma zibatmiņa un nu kārta pienākusi 666x zibatmiņai. Ja gribat to apskatīt dzīvajā, tad jādodas uz Lasvegasu, kur PMA izstādē LVCC dienvidu hallē K286 to var ieraudzīt un pat notestēt.
Tātad šī jaunā zibatmiņa ir aptuveni 4 reizes ātrāka nekā citas CF atmiņas kartes tirgū un noteikti vēl daudz ātrākas nekā jūsu īpašumā šobrīd esošās. Pretec informē, ka 666x būs ātrākā CF atmiņas karte un vairāk nebūs ātrāku, jo ir sasniegts datu pārraides ātrums 100MB/s. Tīri teorētiski maksimālais ātrums ir 133MB/s, bet tā ir teorija un praksē tas laikam nav reāli sasniedzams. Tādēļ CompactFlash Association (asociācija) pieņēma jaunu standartu CFast, kas nomainīs ATA (PATA) standartu uz 3 Gb/s (375MB/s) Serial ATA (SATA II) standartu. Jau rakstījām, ka Pretec arī šajā lauciņā ir pirmie un CES 2009 prezentēja pirmo CFast. Tā vien izskatās, ka CF atmiņas kartēm beidzot būs pienācis gals un šī atmiņas karte būs maksimālais sasniegums, jo to visu nomainīs CFast jaunās atmiņas kartes, kas nebūs savienojamas ar veco CF standartu.
Jaunā Pretec 666x CF atmiņas karte pārdošanā būs no aprīļa un pieejamas būs dažādas ietilpības versijas: no 4 GB līdz pat 64 GB.