dslr remoteJaunā iPhone fotoaparātu tālvadības programma "DSLR Remote", ko izstrādājuši onOne software, dos jums iespēju ar savu iPhone telefonu kontrolēt fotoaparātu. Pagaidām programma paredzēta Canon EOS digitālajām spoguļkamerām.

No sava iPhone jūs varat mainīt fotoaparāta uzstādījumus, piemēram, baltā balanss, slēdža ātrums, diafragma un tamlīdzīgi. Ja jūsu fotoaparātam ir tiešrādes režīms (Live View), tad jūs pat varat sekot līdzi uz sava telefona video formātā ko un kā fotografējat. Kaut kas neticams.
Pagaidām programma "DSLR Remote" ir pieejama iegādei no iTunes App Store veikala par iepazīšanās cenu 9.99 USD. Vēlāk šī programma tirdzniecībā būs par 19.99 USD. Versija "Lite" (mazā) būs nopērkama pat par 1.99 USD, kas varēs palaist tikai fotoaparāta slēdzi. Nepieciešamā programmatūra, kas darbosies uz jūsu datoru (Mac vai Windows), ir lejupielādējama no onOne Web lapas. Papildus informāciju var atrast te un te. Nikon, Sony, Olympus, Pentax un citu firmu fotoaparātu īpašniekiem gan pagaidām nāksies paciesties un, cerams, iznāks kādreiz arī viņiem šāda programma.
Jāpiemetina, ka slēdža palaišanai ar IR staru ir arī bezmaksas programmas internetā, ko var lietot dažādiem telefoniem (parasti atvērtās programmas sistēmām), piemēram, Symbian OS S60 (Nokia, Panasonic, Samsung, LG Electronics utt.).