Canon EOS 5D mIIICanon šodien laiž klajā pasaulslavenā EOS kameru klāsta papildinājumu – jauno EOS 5D Mark III kameru. EOS 5D Mark III ir leģendārās EOS 5D Mark II kameras veiktspējas pēctece. Tā nodrošina uzlabotu ātrumu, lielāku izšķirtspēju, uzlabotu apstrādes jaudu un paplašinātas radošās iespējas gan fotoattēlos, gan Full HD filmās – sniedz neatkārtojamu māksliniecisko brīvību pat visprasīgākajiem fotogrāfiem.

Ņemot vērā atsauksmes no fotogrāfiem visā pasaulē, EOS 5D Mark III piedāvā uzlabotu sniegumu gandrīz ikvienā jomā. Jauns 22,3 megapikseļu (MP) pilnkadra sensors nodrošina ideālu izšķirtspējas līdzsvaru fotoattēlos un HD filmās, kā arī uzņemšanas ātrumu līdz pat 6 kadriem sekundē (fps). Savukārt 61 punkta AF sistēma un 63 zonu mērīšana garantē lielāku ātrumu, pielāgojamību un precizitāti. EOS 5D Mark III kamerai ar jaunāko DIGIC 5+ apstrādes tehnoloģiju ir arī pilnveidotas video funkcijas, kas nodrošina uzlabotu attēla kvalitāti un lielisku skaņas vadību.

„EOS 5D Mark III ir liels solis uz priekšu EOS 5D kameru sērijā," apgalvo Kīrans Magī [Kieran Magee], profesionālās attēlveidošanas nodaļas mārketinga direktors, Canon Europe. „EOS 5D Mark II ir fantastiska kamera, un mēs esam rūpīgi izpētījuši un ņēmuši vērā atsauksmes no šīs kameras aizrautīgo lietotāju kopienas, lai uzlabotu sniegumu ikvienā jomā. Šī kamera ir izstrādāta, lai atsauktos praktiski visiem radošajiem izaicinājumiem, – tā ir ātrāka, ātrāk reaģē, un tajā ietvertie rīki ļauj pielāgoties jebkuriem apstākļiem, no studijas fotogrāfijas līdz radošai video filmēšanai, un iegūt augstākās kvalitātes rezultātus."

Uzlabots sniegums

Vispusīgi uzlabotās specifikācijas padara EOS 5D Mark III par ideālu rīku arvien pieaugošajam skaitam fotogrāfu, kuri gan fotografē, gan filmē. Kamerā ietvertas vairākas funkcijas, kas laistas klajā ar Canon revolucionāro EOS-1D X, sniedzot ievērojami uzlabotu sniegumu, pielāgojamību, lietošanas ērtības un izturību.

Kameras jaunizstrādātais 22,3 MP pilnkadra sensors nodrošina uzlabotu izšķirtspēju un smalkākas detaļas. Tas sniedz iespēju uzņemt plašu ainu klāstu – no elpu aizraujošiem dabas skatiem līdz pat skaistiem portretiem. Lielāka ātruma nepārtrauktā uzņemšana arī nodrošina uzlabotas radošās iespējas. Ar palielinātu 8 kanālu datu nolasīšanu kamera viegli apstrādā maksimālo pilno izšķirtspējas ātrumu līdz 6 fps, vienā nepārtrauktas uzņemšanas reizē iemūžinot 18 RAW attēlus vai vairāk nekā 16 000 JPEG attēlus bez nepieciešamības izmantot papildu piederumus. Papildu sensora mūsdienīgā arhitektūra nodrošina iespaidīgu iebūvētu ISO diapazonu 100-25 600, kas paplašināms līdz 102 400, ļaujot uzņemt skaidrus augstas kvalitātes attēlus pat īpaši vāja apgaismojuma apstākļos.

EOS 5D Mark III izmanto to pašu 61 punkta plašas zonas AF sistēmu, ko flagmanis

EOS-1D X, garantējot izcilu jutīgumu, precizitāti un ātrumu. Kā vienā no vismodernākajām pašreiz pieejamām AF sistēmām, tajā ietverts iespaidīgs 41 krusteniskā tipa punkts un pieci duālā krusteniskā tipa punkti, nodrošinot nepārspējamu kadra precizitāti. Pieejami arī pielāgojamie AF iepriekšējie iestatījumi, kas laisti klajā EOS-1D X kamerā. Tie palīdz uzņemt sarežģītus objektus un sniedz papildu atbalstu situācijās, kad objekta kustība nav paredzama.

Canon atzītā iFCL mērīšanas sistēma, kurā ietvertais 63 zonu divu slāņu sensors ir saistīts ar katru AF sistēmas punktu, nodrošina ļoti precīzu ekspozīciju. No AF sistēmas iegūtā fokusa informācija tiek analizēta kopā ar krāsu un spilgtuma signāliem, kuru mērījumus veic mērīšanas sensors, garantējot, ka EOS 5D Mark III kamera ataino konsekventi precīzus ādas toņus un sniedz lieliskus rezultātus visdažādākajās uzņemšanas situācijās.

Radošs sniegums bez kompromisiem

EOS 5D Mark III kamerā iebūvēts Canon jaunākais DIGIC 5+ attēlu procesors, kas nodrošina jaudu veselam klāstam jaunu funkciju, neietekmējot kameras sniegumu. 14 bitu A/D pārvēršana nodrošina vienmērīgu tonālo gradāciju un pārejas starp krāsām. Kamerā ietvertais HDR uzņemšanas režīms apvieno trīs atšķirīgas ekspozīcijas un ļauj izmantot vienu no piecām iepriekš iestatītajām toņu kartēm, ļaujot fotogrāfiem tvert visas detaļas ainās ar lielu kontrastu. Izmantojot kamerā iebūvēto RAW apstrādes un rediģēšanas iespēju, fotogrāfi var nekavējoties sākt attēlu pēcapstrādi, nepārtraucot uzņemšanu.

DIGIC 5+ palielinātā jauda ļauj izmantot plašu rīku klāstu, kas palīdz panākt labāku attēla kvalitāti. Objektīva perifērā apgaismojuma korekcija, objektīva hromatiskās aberācijas korekcija (sānu un gareniskā) un lielu ISO traucējumu novēršana kamerā neietekmē sniegumu un ļauj fotogrāfiem turpināt uzņemšanu bez kameras aiztures. Papildus kamerā iebūvētā attēlu novērtēšana ļauj fotogrāfiem vieglāk organizēt attēlus pirms pēcapstrādes.

EOS 5D Mark III kamerā ietverta jauna poga Creative Photo, kas lietotājiem sniedz iespēju ātri atlasīt attēlu stilus un uzņemt vairākas ekspozīcijas, kā arī ļauj tieši piekļūt HDR fotografēšanas režīmam. Materiāla rādīšanas laikā, nospiežot pogu Creative Photo, tiek atvērta jauna salīdzinoša rādīšanas funkcija, parādot divus attēlus vienu otram blakus, lai fotogrāfi varētu apskatīt, palielināt un salīdzināt atšķirīgu ekspozīciju uzņemšanas kvalitāti.

Domājot par situācijām, kad fotogrāfam jāstrādā nemanāmi, piemēram, kāzās, EOS 5D Mark III kamerā ietverts arī jauns klusās fotografēšanas režīms, kas ievērojami samazina aizslēga un spoguļa skaņu, nodrošinot to klusu darbību. Pieejams arī nepārtrauktas darbības klusais režīms, ļaujot fotogrāfiem uzņemt ātrus objektus bez uzmanības piesaistīšanas.

Nākamās paaudzes EOS filmas

EOS 5D Mark III kamera pilnvērtīgi attaisno priekšteča EOS 5D Mark II reputāciju, piedāvājot jaunu funkciju klāstu, kuru izveide balstīta uz fotogrāfu atsauksmēm, lai nodrošinātu vēl labāku Full HD video sniegumu. Papildus video profesionāļu iecienītajai lauka dziļuma vadības funkcijai jaunais pilnkadra sensors darbojas kombinācijā ar DIGIC 5+ iespaidīgo apstrādes jaudu, lai uzlabotu attēla kvalitāti, virtuāli novēršot muarē efektu, kļūdainas krāsas un citus artefaktus. Filmēšanas režīma slēdzis un ierakstīšanas poga nodrošina lielāku lietošanas ērtumu, ļaujot video operatoriem sākt filmēt uzreiz pēc filmēšanas režīma aktivizēšanas.

Papildu filmēšanas funkcijas ietver manuālu ekspozīcijas vadību un palielinātu liela bitu ātruma video saspiešanas opciju klāstu ar atbalstītām iekškadra (ALL-I) un starpkadra (IPB) metodēm. Maināms kadru ātrums no 24 fps līdz 60 fps un papildu SMPTE laika koda atbalsts nodrošina lielāku rediģēšanas pielāgojamību un vieglāku integrāciju filmēšanai ar vairākām kamerām. Lietotāji var pārbaudīt un regulēt audio kvalitāti filmēšanas laikā, izmantojot kameras ekrānu Quick Control. Austiņu ligzda ļauj uzraudzīt skaņas līmeni gan filmēšanas laikā, gan pēc tās. DIGIC 5+ palielinātā apstrādes jauda sniedz iespēju kamerā ērti saīsināt uzņemto filmu garumu.

Profesionāla konstrukcija, viegla darbība

EOS 5D Mark III ir izstrādāta, lai piedāvātu fotogrāfiem izturīgas konstrukcijas kameru, ar kuru viegli darboties. Kameras vieglais augstas kvalitātes magnija korpuss ir pilnībā ūdensnecaurlaidīgs, aizsargājot pret nokrišņiem. Pastiprināta aizslēga konstrukcija ar 150 000 ciklu izturību padara to ideāli piemērotu lietošanai ikdienā. EOS 7D ietvertā funkcijas Intelligent Viewfinder uzlabotā versija nodrošina gandrīz 100% pārklājumu, kā arī režģa atainošanu pēc nepieciešamības, izmantojot iebūvēto, caurspīdīgo LCD ekrānu.

Tāds pats pastiprināts 8,11 cm Clear View II LCD ekrāns, kas tiek izmantots EOS-1D X kamerā, nodrošina augstas kvalitātes kadrēšanu un atskaņošanu jebkādos apstākļos. Kamerai ir 1,040 kilopikseļu izšķirtspēja, lai precīzi regulētu attēla asumu un fokusu. Savukārt bezatstarpju struktūras dizains, kas pirmoreiz izmantots EOS-1D Mark IV kamerā, novērš atspīdumus un aizsargā pret putekļiem vai skrāpējumiem. Ietverta austiņu ligzda un bloķēšanas režīms, ar UDMA 7 saderīgs CF kartes slots un SD kartes slots ļauj saglabāt uzņemto materiālu vienlaikus abās kartēs. Tās automātiski pārslēdzas, kad viena karte kļūst pilna, un ir iespējams, izmantojot kameru, kopēt attēlus no vienas kartes uz otru.

Digital Lens Optimizer – jaunums programmatūrā Digital Photo Professional v3.11

EOS 5D Mark III kamera ir aprīkota ar visjaunāko pieejamo Digital Photo Professional (DPP) versiju. Tā ir Canon bezmaksas komplektācijā iekļauta programmatūra, kas nodrošina RAW attēlu īpaši ātru un augstas kvalitātes apstrādi. Jaunums programmatūrā DPP v3.11 ir Digital Lens Optimizer – revolucionārs jauns rīks, kas ievērojami uzlabo attēlu izšķirtspēju.

Digital Lens Optimizer (DLO) precīzi imitē objektīva sniegumu, ar sarežģītām matemātiskām funkcijām atdarinot katru gaismas veikto posmu optiskajā ceļā. Izmantojot šo informāciju, DLO var koriģēt tipisku optisko aberāciju diapazonu un kameras zemfrekvences filtra radīto izšķirtspējas zudumu, lietojot apgrieztu funkciju katram uzņēmumam, lai tas kļūtu līdzīgāks ar neapbruņotu aci redzamajai ainai. Tādējādi tiek radīti nepārspējami detalizēti augstas kvalitātes attēli ar viegli pārvaldāmiem failu izmēriem, nodrošinot fotogrāfiem maksimālu attēla kvalitāti un lielāku pielāgojamību.

EOS sistēmas saderība

Kā EOS sistēmas daļa, EOS 5D Mark III ir saderīgs ar vairāk nekā 60 EF objektīviem, tostarp EF 24-70 mm f/2.8L II USM – jauno īpašo platleņķa tālummaiņas objektīvu no Canon slavenās L sērijas. Kamera ir saderīga arī ar tikko klajā nākušo piederumu klāstu, kas nodrošina lielāku fotografēšanas jaunradi, tostarp Speedlite 600EX-RT – izcila snieguma TTL zibspuldzi ar bezvadu radio savienojumu. Papildus jaunais bateriju turētājs BG-E11 ne tikai divkāršo kameras bateriju kalpošanas laiku, bet arī garantē labāku pielāgojamību un lietošanas ērtības.

Canon EOS 5D Mark III – galvenās funkcijas:

• 22,3 megapikseļu pilnkadra sensors

• 61 punkta automātiskā fokusēšana

• Līdz 6 fps nepārtrauktās uzņemšanas ātrums

• Iebūvēta ISO jutība 100 – 25 600

• Full HD video ar manuālo vadību

• 14 bitu DIGIC 5+ procesors

• Uzlabots ūdensnecaurlaidīgs blīvējums

• 8,11 cm 1 040 000 punktu ekrāns

• HDR režīms ar iepriekšējiem iestatījumiem

Canon EOS 5D mIII TOP

Canon EOS 5D mIII aizmugure

Canon EOS 5D mIII sāns

Canon EOS 5D mIII sāns

Canon SPEEDLITE 600EX-RT

Canon transmitter ST-E3-RT

papildus aksesuāri