Nikon D800Beidzot ir nopublicēti ilgi gaidītie DxOMark sensora testa rezultāti nesen publicētajam Nikon D800, kas pārsteidza fotogrāfus ar savu neticamo attēla izšķirtspēju. Tagad arī DxOMark mūs pārsteidz ar testa rezultātiem, jo sasniegti ir vairāki rekordi, apsteidzot pat vidējā formāta digitālos fotoaparātus, gan kopējā reitingā, gan arī dinamiskajā diapazonā. Pirmās vietas kopējais punktu skaits tagad ir 95.

Priecē, ka šīs kameras cena nav pārāk liela, jeb neapzināti uzpūsta, kā tas ir salīdzinājumā ar konkurentiem. Latvijā šobrīd sākuma cena ir ap 1700Ls, kas salīdzinājumā ar Canon 5D Mark III sākuma cenu ~2300Ls ir ļoti patīkama. Vēl būs jāsagaida šī Canon modeļa sensora testa rezultāti un tad varēs konkrētāk spriest vai tie pārmaksātie 600Ls ir tā vērti.

Pārsteidzošākais Nikon D800 rezultāts ir tieši dinamiskā diapazona ziņā, jo apdzinis pat savu profesionālo brāli Nikon D4 – 14.4 ev pret 13.1 ev. Tātad dabas skatu fotografētājiem šis fotoaparāts būs lielisks darbarīks. Daudzi sākumā minēja, ka pie šādas lielas izšķirtspējas būs arī ļoti daudz trokšņu, bet pārsteidzoši, ka D800 pamanījies testā starp visiem fotoaparātiem ieņemt 3 vietu uzreiz aiz citiem Nikon modeļiem – Nikon D3s un Nikon D4. Krāsu dziļumā arī šis jaunais Nikon modelis ir apsteidzis savus 35mm konkurentus (tai skaitā citus Nikon modeļus), un tikai nedaudz atpaliekot no vidējā formāta: Phase One IQ180 Digital Back 26,5 bit, Phase One P65 Plus 26 bit un Nikon D800 jau 25.3 bit. Pārsteidzoši sensora rādītāji pie tik lielas izšķirtspējas.

Pilnu apskatu atradīsiet DxOMark mājas lapā. Viens ir skaidrs, ka šis fotoaparāts būs tirgū viens no top modeļiem tuvākos gadus.