Nikon 1 J2Apbrīnojams darbības ātrums un viedas, līdz šim neredzētas fotografēšanas funkcijas ir ļāvušas pirmajai Nikon kompaktās sistēmas kamerai kļūt par savā kategorijā visvairāk pirkto modeli Eiropā¹. Tagad viedā Nikon 1 J2 piedāvā vēl vairāk radošu iespēju un stilīgu piederumu, lai jūs vienmēr atrastos vienu klikšķi priekšā citiem.

Konstruēta ātrai reakcijai un vēl ātrākai darbībai, šī vienkārši lietojamā un stilīgā kamera īpaši ērti pārnēsājamā korpusā piedāvā visu, kas nepieciešams augstākās kvalitātes attēlu un video uzņemšanai. Saglabājot uzticību Nikon 1 nelielo sistēmu ērti satveramo un tikpat ērti lietojamo kameru koncepcijai, Nikon 1 J2 parādās tirgū kopā ar jauno 1 NIKKOR 11–27,5 mm f/3.5-5.6 objektīvu – īpaši plānu, kompaktu 2,5x tālummaiņas objektīvu, kura uzņemšanas diapazons spēj ietvert visas ikdienas situācijas un kas ērti ievietojams kabatā. Tostarp jaunākās paaudzes piederumi, piemēram, ūdensnecaurlaidīgs apvalks WP-N1, ļauj jums ar kameru iemūžināt arī zemūdens ainavas.

Nikon Europe ražojumu menedžeris Džordi Brinkmans (Jordi Brinkman) stāsta: "Nikon 1 koncepcija izrādījās ļoti veiksmīga, un mēs patiesi lepojamies ar šo jauno modeli. Kā jau tas gaidāms no Nikon 1 kameras, J2 ir aprīkota ar īpaši ātrdarbīgu sensoru, kas garantē lielisku fotogrāfiju un video uzņemšanu. Tāpat kā citos Nikon 1 sērijas modeļos, tajā ideāli ir līdzsvarota attēla kvalitāte un sistēmas izmēri, bet papildus tam ieviestas arī jaunas uzņemšanas funkcijas, piemēram, kustības momentuzņēmums un viedais fotogrāfijas atlasītājs. Mēs esam pievienojuši jaunas krāsas, kas ļaus apmierināt katra ģimenes locekļa gaumi, kā arī intuitīvas jaunas funkcijas, piemēram, radošo režīmu, kas patiks cilvēkiem, kuri vēlas iegūt ko vairāk par kompaktkameru, vai arī vienobjektīva spoguļkameru lietotājiem, kuri meklē ērti pārnēsājamu kameru ar augstu radošo potenciālu."

¹ GFK: NIKON 1 J1 – no 2012. gada sākuma līdz šim brīdim visvairāk pirktā kompaktās sistēmas kamera Eiropā.

 
1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 objektīvs un WP-N1 ūdensnecaurlaidīgs apvalks

Parādoties tirgū vienlaikus ar Nikon 1 J2, ūdensnecaurlaidīgais apvalks WP-N1 dod iespēju cilvēkiem, kuri nopietni aizraujas ar zemūdens peldēšanu, ņemt savu Nikon 1 J1 vai Nikon 1 J2 līdzi zem ūdens, lai uzņemtu kvalitatīvus attēlus ūdens dzīlēs. Apvalks piemērots 1 NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 objektīvam. Izturot ūdens spiedienu līdz pat 40 m dziļumam, baltais, spīdīgais WP-N1 jums ļauj izmantot visas kameras funkcijas – it kā jūs atrastos uz sauszemes. Nikon 1 sistēmas piederumu klāstam pievienojas arī īpaši plānais 2,5x tālummaiņas objektīvs 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6. Fokusēšanas diapazonā 11–27,5 mm pilnībā iekļaujas visas ikdienas situācijas, savukārt kompaktais dizains nodrošina to, ka kameru ar visu objektīvu var ērti ievietot kabatā vai somā. Ja negaidīti radīsies fotogrāfijas vai video uzņemšanai piemērota situācija, jūs dažos mirkļos būsiet tam gatavs. Vienkārši pagrieziet objektīvu, lai ieslēgtu kameru, un ievelciet to, lai kameru izslēgtu. 1 NIKKOR 11-27.5mm f/3.5-5.6 var iegādāties atsevišķi melnā korpusā vai arī kā kameras un objektīva komplekta sastāvdaļu krāsā, kas pieskaņota Nikon 1 J2 krāsai.
 
Kļūstiet radoši

Fotografēšana spēj sagādāt bezgalīgu radošo gandarījumu, pateicoties Nikon 1 J2 jaunajam radošajam režīmam. Atsevišķa funkciju poga ļauj piekļūt plašam fotografēšanas režīmu, filtru un fotografēšanas iestatījumu klāstam, kurus var pievienot priekšskatījumam, lai jūs zinātu, kā izskatīsies uzņemtais attēls. Bagātiniet attēla noskaņu ar kontrasta mazināšanas filtru, tveriet slīdošas ainavas, izmantojot vienkāršo panorāmas režīmu, un baudiet vienmēr labi apgaismotu pasauli ar nakts portretu filtru.

Kustības momentuzņēmums piedāvā jaunu attēlu uzņemšanas koncepciju. Tā tver ātri slīdošus momentus un demonstrē tos tādā veidā, kas padara attēlus šķietami dzīvus. Vienlaikus tiek ierakstīts lēnās atskaņošanas režīma video un nekustīgs attēls, pēc tam tie tūlīt tiek apvienoti, lai veidotu iztēli raisošu, kustīgu fotogrāfiju, tverot brīdi līdz šim neredzētā rakursā. Pirmo reizi jums tiek dota iespēja iegūt mirkļa momentuzņēmumu – gan viļņu deju liedagā, gan labākā drauga smaidu, gan bērnu, kurš nopūš sveces uz dzimšanas dienas tortes.

Vēl viena mūsdienīga funkcija, kuru nodrošina kameras iespaidīgais ātrums, ir viedais fotogrāfijas atlasītājs, kurš palīdz iegūt labāko iespējamo attēlu ar maksimālo izšķirtspēju. Cik reižu jūs esat mēģinājis tvert kādu darbību, piemēram, mirkli, kad suns satver bumbu, vai bērna aktivitātes šūpolēs, un palaidis garām īsto momentu, uzņemot attēlu mirklīti par agru vai par vēlu? Nikon 1 J2 domā jūsu vietā. Vienreiz piespiediet aizvara atbrīvošanas pogu, un kamera lielā ātrumā ieraksta 20 augstas izšķirtspējas attēlus, bet pēc tam automātiski atlasa piecus labākos, ņemot vērā sejas izteiksmes, kompozīcijas un fokusa kvalitātes. Pēc tam kamera parāda vislabāko attēlu augstas izšķirtspējas šķidro kristālu displeja ekrānā. Ja ar attēlu neesat apmierināts, kamera piedāvās jūsu izvēlei citas fotogrāfijas, un tas nozīmē, ka jūs vairs neuzņemsiet nevienu sliktu fotoattēlu.

Tiem, kuri vēlas gūt plašāku radošo pieeju, radošais režīms nodrošina ērtu piekļuvi arī PSAM iestatījumiem.
 
Uzlabots kameras dizains savā vislabākajā izpausmē

Uzmanība, kas veltīta detaļām, piešķir Nikon 1 J2 patiešām stilīgu izskatu. Kamera ir pieejama krāsu toņos, kas papildina minimālisma stilā ieturēto dizainu, bet atsevišķi modeļi lepojas ar spodrinātu metāla vai tekstūras apdari. Jūties pārdrošāks par melno? Vēl spilgtāks par balto? Tagad jūs varat izvēlēties kādu no 6 krāsām, tajā skaitā sudrabkrāsu, sarkano, rozā vai oranžo un iegūt kameru, kuras izskats izraisīs skaudību ikvienā fotogrāfā.
 
Uzņemiet vislabākos skatus

Pateicoties Nikon 1 J2 kristālskaidrajam, spilgtajam šķidro kristālu displejam, jūs varat būt pārliecināts, ka brīžos, kad jums izdosies uzņemt patiešām labus attēlus, jūs tos nekavējoties varēsiet apskatīt un parādīt citiem vislabākajā kvalitātē. Izgatavots ar platu skatīšanas leņķi, pārklāts ar aizsargstiklu, 921 000 punktu, 7,5 cm (3 collu) augstas izšķirtspējas monitors ļauj jums pamanīt katru jūsu attēla vai video sīkāko detaļu gan telpās, gan ārpus tām.

Dzīve kļūst pilnvērtīga, ja jūs izbaudāt ikvienu tās mirkli. Parūpējaties, lai jums būtu pietiekami ātra, vieda un radoša kamera, kas spēj tvert jaukākos dzīves brīžus un neko nepalaist garām.
 
Citas svarīgas funkcijas

Jaudīgā EXPEED 3 attēlu apstrādes programma: jebkurā situācijā nodrošina nepārspējamu ātrumu un veiktspēju. Kamera ir aprīkota ar diviem jaudīgiem attēlu apstrādes procesoriem, kas spēj apstrādāt attēlus neticamā ātrumā – 600 megapikseļi sekundē. Izcila trokšņu samazināšana un iespēja lietot kameras satriecošos uzņemšanas režīmus.

Uzlabota jauktā AF (autofokusa) sistēma: nodrošina tik ātru fokusēšanu, ka nezaudēsiet nevienu mirkli. Acumirklī pārslēdz fāzes noteikšanas AF, ja uzņemat mirdzošus vai kustīgus objektus, un kontrasta noteikšanas AF, ja objekts ir nekustīgs vai vāji apgaismots.

Sevišķi lielas ātrdarbības AF CMOS attēla sensors: nodrošina tādu veiktspēju, kāda ir nepieciešama satriecošu fotogrāfiju un video uzņemšanai. Piedāvā ideālu sistēmas izmēru, ātruma, gaismas jutības, izšķirtspējas un asuma dziļuma līdzsvaru. Uzņem detalizētus, 10,1 megapikseli lielus attēlus arī tad, ja objekts ātri pārvietojas.

Ātra un precīza nepārtrauktā uzņemšana: izmantojiet pilnībā kameras autofokusa sistēmas piedāvātās iespējas, lai tvertu pilnas izšķirtspējas attēlus arī gadījumos, kad objekts pārvietojas ātri – līdz 10 kadriem sekundē. Vai arī fokusējiet kameru vienā punktā un izmantojiet tās fantastisko apstrādes ātrumu, lai tvertu pilnas izšķirtspējas attēlus ar ātrumu līdz 60 kadriem sekundē².

Uzlabota video ierakstīšana: jūs varat uzņemt maksimālās izšķirtspējas fotogrāfiju, nepārtraucot video uzņemšanu un ierakstīšanu, kā arī filmēt pārsteidzošā lēnās atskaņošanas režīmā, lai radītu dramatisku efektu. Varat uzņemt HD video, savukārt fāzes noteikšanas autofokusa sistēma atvieglo lielisku kustīgu sižetu uzņemšanu.

Intuitīva lietošana: skaidri saprotamas izvēlnes, spilgts šķidro kristālu displejs, ērti sasniedzama režīma ciparripa, iebūvēta zibspuldze.

Paplašināma sistēma: plašajā 1 NIKKOR maināmo objektīvu klāstā ir ietverti gandrīz jebkura veida sižetam piemēroti objektīvi, tie visi ir optimizēti video ierakstīšanai, un to kompaktais dizains padara šos objektīvus īpaši ērti pārnēsājamus.

F savienojuma adapteris: tiek piestiprināts kameras savienojumam 1, lai varētu izmantot jebkuru NIKKOR vienobjektīva spoguļkameru objektīvu. Izmēģinot dažādus objektīvus, varat eksperimentēt un uzņemt fotografijas dažādos veidos, un, ja izmantojat AF-S vai AF-I NIKKOR objektīvus, joprojām varat pilnībā izmantot lielisko Nikon 1 autofokusa sistēmu.

² Pilna izmēra fotogrāfijas ar aptuveno ātrumu 60 kadri sekundē jūs varat uzņemt līdz pat 12 kadriem ilgi, ja fokusēšanas režīms iestatīts uz AF-S; pirmā kadra fokuss un ekspozīcijas laiks tiek saglabāti.