Nikon 1 V2Nikon iepazīstina ar sevišķi ātro Nikon 1 V2, un Nikon 1 saime pilna ātrumā traucas pretī nākotnei.

Kā pirmā kamera šajā saimē, kas aprīkota ar otrās paaudzes Nikon 1 tehnoloģiju, Nikon 1 V2 konstrukcijas pamatā ir apbrīnojamais ātrums un ērti pārnēsājams korpuss, kas ir ļāvis Nikon 1 kļūt par visvairāk pirkto kompaktās sistēmas kameru visā Eiropā¹.

Piedāvājot jaunus ātruma līmeņus un vēl precīzāku darbību, kā arī inteliģentas nākamās paaudzes funkcijas, pilnīgu radošo kontroli un bezvadu attēlu pārsūtīšanas iespējas, Nikon 1 V2 var darboties kā daudzpusīga galvenā kamera vai lieliska otrā kamera. Kamera ir paredzēta entuziastiem un garantē to, ka nevienam nav jāzaudē nekas no nekustīgo attēlu vai video kvalitātes tikai tāpēc, ka viņš vēlas ceļot bez lielas bagāžas.

Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon Europe Nikon 1 kompaktās sistēmas kameru ražošanas menedžeris, komentē: "Nākamās paaudzes ātrums un uzlabojumi padara Nikon 1 V2 par perfektu otro kameru fotogrāfiem, kuri vēlas uzņemt fotogrāfijas ar nelielu, pārnēsājamu sistēmu, taču nevēlas zaudēt radošo brīvību, ātru reakciju un iespēju nomainīt objektīvus."

Viņš papildina teikto: "Iespēja uzņemt fotogrāfijas ar 1 NIKKOR objektīvu vai pierasto Nikon vienobjektīva spoguļkameru, kā arī entuziastiem labi pazīstamā kameras ergonomika, padarīs Nikon 1 V2 par spoguļkameru īpašnieku izvēli nr. 1 biežāk, nekā viņi paši būtu gaidījuši."

 
Pilnā ātrumā uz priekšu

Pirmās paaudzes Nikon 1 tehnoloģija iepazīstināja ar fotografēšanas intelektu un skaistumu vēl nepārspētā uzņemšanas ātrumā. Tagad Nikon 1 V2 paceļ latiņu vēl augstāk, pateicoties Nikon nākamās paaudzes EXPEED 3A divu attēlu apstrādes projektoram, kas apstrādā attēlus neticamā ātrumā – 850 megapikseļi sekundē. Augsts uzņemšanas ātrums līdz pat 15 kadriem/s2 ar nepārtrauktu autofokusu un līdz pat 60 kadriem/s3 ar fiksēta punkta AF ļauj iegūt arī sevišķi ātras darbības augstas kvalitātes attēlus. Objekti nonāk fokusā bez aiztures, pateicoties uzlabotajai jauktajai AF sistēmai, kas lepojas ar zibensātru fāzes noteikšanas AF ātrai kustībai un kontrasta noteikšanas AF sīku detaļu tveršanai arī nepietiekama apgaismojuma apstākļos. Sensors momentāni pārslēdzas starp 73 fāzes noteikšanas fokusa apgabaliem un 135 kontrasta noteikšanas fokusa apgabaliem atkarībā no sižeta, nodrošinot izcilus attēlus un video dažādos vides apstākļos.

²Pilna izmēra attēliem jūs varat ar ātrumu apmēram 15 kadri/s uzņemt līdz pat 45 kadriem.
³Pilna izmēra attēliem jūs varat ar ātrumu apmēram 60 kadri/s uzņemt līdz pat 40 kadriem. Fokusēšanās režīmu iestata ar AF-S; pirmā kadra fokusa attālumu un ekspozīciju izmainīt nevar.
 
Lieliska veiktspēja skopā apgaismojumā

Ar palielināto 14,2 megapikseļu izšķirtspēju un gaismas jutību no 160 līdz 6400 ISO, Nikon 1 V2 nodrošina detalizētas fotogrāfijas un video arī nepietiekama apgaismojuma apstākļos. Nikon CX formāta CMOS sensors nodrošina perfektu līdzsvaru starp sistēmas izmēriem, darbības ātrumu, gaismas jutību, izšķirtspēju un asuma dziļumu, dod iespēju uzņemt augstas kvalitātes nekustīgus attēlus un video, nezaudējot neko no pārnēsāšanas ērtībām. Iespēja uzņemt fotogrāfijas ar augstiem ISO jutības iestatījumiem garantē to, ka apgaismojums būs pietiekams, uzņemot ar ātrumu līdz pat 60 kadriem/s, bet automātiskā attēla sensora tīrīšanas funkcija samazina putekļu ietekmi.
 
Konstruēta entuziastiem

Nikon centieni nodrošināt nepārspējamu ergonomiku ļāvuši izveidot Nikon 1 V2 kā apbrīnas vērtu formas un funkcionalitātes sakausējumu. Paņemiet kameru rokās un jūs pārsteigs tas, cik tā šķiet viengabalaina un robusta. Uzlabojumi ietver magnija sakausējuma priekšdaļu drošākai pārnēsāšanai, un jaunas konstrukcijas aizvara mehānismu, kurš pārbaudīts ar 100 000 darba cikliem, lai garantētu nepārspējamu ātrumu un uzticamību. Aizvara atbrīvošanas pogā ir izvērstas barošanas slēdzis ātrai ieslēgšanai, lai nekavējoties varētu sākt fotogrāfiju uzņemšanu. Augstas veiktspējas 1440 tūkstošu punktu elektronisks skatu meklētājs (EVF) ir novietots uz optiskās ass, lai palīdzētu veidot sižeta kompozīciju. Liels rokturis palīdz stabili noturēt kameru, bet iebūvētā zibspuldze garantē papildu apgaismojumu vienmēr, kad tas nepieciešams.
 
Pilnīga radošā brīvība

Kad vēlaties iegūt pilnīgu brīvību, lai uzņemtu fotogrāfiju sižetus tā, kā to gribat, kameras augšpusē izvietotā režīma ciparripa nodrošina ātru un tiešu piekļuvi PSAM ekspozīcijas vadībai un dod iespēju tiešā veidā piekļūt galvenajiem iestatījumiem, piemēram, ISO un baltā balansam, vienkārši piespiežot funkciju pogu. Komandu ciparripu var arī piespiest un tādējādi apstiprināt izvēli vai mainīt iestatījumus, neatvirzot aci no skatu meklētāja. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties tvert darbību vai izplūdināt fonu, attēla vadība reālajā laikā ļauj jums novērtēt ekspozīcijas laika izmaiņas reālajā laikā, lai jūs varētu pārliecināties par gaidāmo rezultātu.
 
Nākamās paaudzes uzlabojumi

Gluži tāpat kā Nikon 1 V1, Nikon 1 V2 pilnībā izmanto kameras fenomenālo darbības ātrumu un pirms un pēcapstrādes tehnoloģijas, lai nodrošinātu mūsdienīgas funkcijas. Pirmo reizi kļuvusi pieejama labākā momenta izguve, kas sastāv no viedā fotogrāfiju atlasītāja un jaunās lēnās rādīšanas funkcijas, tādēļ jūs vienmēr varat fotografēt tieši to kadru, kuru vēlaties. Viedais fotogrāfijas atlasītājs ātri uzņem 20 pilnus izšķirtspējas attēlus pirms un pēc tam, kad jūs esat pilnībā nospiedis aizvara atbrīvošanas pogu. Lēnās rādīšanas režīmā tiek uzņemti līdz pat 40 pilnas izšķirtspējas attēli, un tie vienlaikus tiek palēninātā ātrumā demonstrēti šķidro kristālu displejā, lai jūs varētu izvēlēties tieši to momentu, kuru vēlams saglabāt. Kustības momentuzņēmumi tagad tiek saglabāti kā viens attēla fails, kuru var ērti demonstrēt citiem: augšupielādējiet tos jebkurā vietnē un pastāstiet savu stāstu gluži jaunā veidā.
 
Video burvība!

Uzņemiet fotogrāfiju ar Nikon 1 V2 uzlabotajā video režīmā, un jūs varēsiet ierakstīt pilnas HD video ar ātrumu 60 vai 30 kadri/s un kadru uzņemšanas ātrumu 60i, 60p un 30p, pilnībā kontrolējot aizvara atbrīvošanas ātrumu un apertūras atvērumu. Uzņemiet video ar mazākiem kadra izmēriem un jūs varēsit panākt dramatisku efektu, izmantojot sevišķi palēninātas kustības video ar ieraksta ātrumu līdz pat 1200 kadriem/s4. Uzņemiet video režīmā un jūs iegūsiet labāko no abām pasaulēm, tverot pilnas izšķirtspējas fotogrāfijas (ar malu attiecību 3:2) un vienlaikus uzņemot pilnas HD video.
 
Apgaismojuma vadība: jaunā Speedlight zibspuldze ir klāt!

Kopā ar Nikon 1 V2 tirgū tiek laista arī Nikon jaunā Speedlight SB-N7 zibspuldžu sistēma. Šī jaudīgā Speedlight zibspuldze ir saderīga ar i-TTL un lepojas ar jaudas skaitli 18/59 (pie ISO 100 mm), zibspuldzes galvu var noliekt augšup līdz pat 120°, turklāt komplektā iekļauts ārējais platleņķa difuzors. Tā ir lieliska komplekta sastāvdaļa tiem fotogrāfiem, kuri vēlas kontrolēt gaismas kvalitāti un vērsumu, lai piešķirtu attēliem radošu pieskārienu vai izgaismotu objektu nepietiekama apgaismojuma apstākļos.
 
I AM ALL FOR ONE: Paplašinās 1 NIKKOR klāsts

Nikon ražoto 1 NIKKOR objektīvu klāstu 2013. gadā papildinās trīs jauni objektīvi. Patlaban izstrādē atrodas īpaši plata leņķa tālummaiņas objektīvs, kompakts 10x lieljaudas tālummaiņas objektīvs un ātrs objektīvs portretu uzņemšanai. Jaunie objektīvi pievienosies nesen tirgū laistajam objektīvam 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8, palielinot Nikon 1 sistēmas pielietojuma iespējas un paverot Nikon 1 īpašniekiem jaunas iespējas. Objektīvs 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 ir ātrs primārais objektīvs, kurš dod iespēju uzņemt attēlus īpaši maza apgaismojuma apstākļos, arī ar zemiem ISO iestatījumiem, kā arī uzņemt portretus ar jauku bokē efektu.
 
Paplašināma sistēma

Pieaugošais sistēmas papildu piederumu klāsts apvienojumā ar Nikon 1 kameru pārnēsāšanas ērtībām, jaudu un ātrumu palīdzēs jums uzņemt ar maksimālu efektivitāti.

FT1 savienojuma adapteris: NIKKOR F savienojuma objektīviem, kas uzstādīti ar FT1 savienojuma adapteri, ir 2,7x fokusa attāluma apgriešanas faktors, un tas nozīmē, ka objektīva skata leņķis kļūst gandrīz trīs reizes lielāks. Ja jūs lietojat AF-S un AF-I NIKKOR objektīvus, arī tad varat pilnībā izmantot lielisko Nikon 1 autofokusa sistēmu⁵ un liela ātruma nepārtrauktās uzņemšanas režīmus ar ātrumu 10/30/60 kadri/s⁶.

WU-1b adapteris bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci: Nikon nelielais adapteris bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci ļauj ātri un ērti pārsūtīt ar Nikon 1 uzņemtos augstas kvalitātes attēlus tiešā veidā no kameras uz viedtālruni vai planšetdatoru⁷.

GPS ierīce GP-N100: atzīmējiet ar Nikon 1 uzņemtos attēlus uz vietas, izmantojot nelielo Nikon GPS ierīci.

⁵AF/AE tiek atbalstīts, tikai izmantojot AF-S objektīvus. Fokusēšanā režīmam jābūt iestatītam uz AF-S (viens AF) un AF apgabala režīms tiek fiksēts vienā punktā, izmantojot tikai centrālo fokusa punktu.
⁶Nepārtraukta uzņemšana ar FT1: darbojas tikai ar AF-S objektīvu. Pēc pirmā kadra uzņemšanas fokuss vairs nemainās.
⁷Saderīgs ar viedierīcēm, kurās izmantota Android OS vai iOS. Adaptera bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci to utilītprogrammu, ko var bez maksas lejupielādēt no Google Play vai the App Store, pirms izmantošanas jāinstalē viedierīcē.

Nikon 1 V2

Tehniskie dati:

Veids Digitālā kamera ar maināmu objektīvu atbalstu
Objektīva savienojums Nikon savienojums 1
Faktiskais skata leņķis Aptuveni 2,7 x objektīva fokusa attālums (35 mm formāta ekvivalents)
Faktiskie pikseļi 14,2 miljoni
Attēla sensors 13,2 mm x 8,8 mm CMOS sensors (Nikon CX formāts)
Netīrumu samazināšanas sistēma Attēla sensora tīrīšana
Attēla izmērs (pikseļos) Nekustīgi attēli (režīmi automātiskais, P, S, A, M, best moment capture (labākā mirkļa tveršana); izmēru attiecība — 3: 2): 4608 x 3072, 3456 x 2304, 2304 x 1536; nekustīgi attēli (uzlabotais video režīms; izmēru attiecība — 3: 2):4608 x 3072 (1080/60i, 1080/30p), 1280 x 856 (720/60p, 720/30p); nekustīgi attēli (kustības momentuzņēmumi; izmēru attiecība — 16: 9): 4608 x 2592
Faila formāts NEF (RAW): 12 bitu, saspiests; JPEG: bāzes JPEG, saderīgs ar mazu (aptuveni 1: 4), normālu (aptuveni 1: 8) vai pamata (aptuveni 1: 16) kompresijas; NEF (RAW) + JPEG: viena fotogrāfija, kas ierakstīta gan NEF (RAW), gan JPEG formātā
Picture Control sistēma Standarta, neitrāls, dzīvīgs, vienkrāsains, portrets, ainava; iespēja modificēt atlasīto Picture Control opciju; pielāgotu Picture Control opciju krātuve
Datu nesējs SD (Secure Digital), SDHC un SDXC atmiņas kartes
Failu sistēma DCF (Dizaina nolikums kameras failu sistēmai) 2.0, DPOF (Digitālās drukas secības formāts), Exif (Apmaināmu attēlu failu (EXIF) formāts digitālām kamerām) 2.3, PictBridge
Elektroniskais skatu meklētājs 1,2 cm (0,47 collu) aptuveni 1440 tūkstošu punktu krāsu TFT šķidro kristālu displeja skatu meklētājs ar dioptriju vadību un regulējamu spilgtumu
Kadra aptvērums Aptuveni 100% horizontālā un 100% vertikālā virzienā
Attālums starp skatu meklētāju un aci 18 mm (–1,0 m–1; no skatu meklētāja actiņas lēcas viduspunkta virsmas)
Dioptrijas regulēšana No –3 līdz +2 m–1
Acs sensors Kad kamerā tiek noteikta skatu meklētāja izmantošana, tiek aktivizēts skatu meklētāja displejs
Uzņemšanas režīmi Automātisks, P (ieprogrammēts automātiskais režīms), S (aizvara prioritātes automātiskais režīms), A (apertūras prioritātes automātiskais režīms), M (manuālais režīms), best moment capture (labākā mirkļa tveršana) (slow view (lēnā skatīšana) un viedais fotogrāfijas atlasītājs), uzlabots video (HD un lēnā atskaņošana), kustības momentuzņēmums
Aizvara veids Elektroniski vadāms vertikālas pārvietošanās fokusēšanas plaknes mehāniskais aizvars; elektroniskais aizvars
Aizvara ātrums Mehāniskais aizvars: 1/4000–30 s ar 1/3 EV soli; spuldzīte; laiks (nepieciešama izvēles tālvadības pults ML-L3); elektroniskais aizvars: 1/16 000–30 s ar 1/3 EV soli; spuldzīte; laiks (nepieciešama papildu tālvadības pults ML-L3); piezīme: spuldzīte un laiks tiek automātiski pārtraukti pēc aptuveni 2 minūtēm
Zibspuldzes sinhronizācijas ātrums Mehāniskais aizvars: sinhronizācijas ātrums ar aizvaru — X=1/250 s vai mazāks; elektroniskais aizvars: sinhronizācijas ātrums ar aizvaru — X=1/60 s vai mazāks
Atbrīvošanas režīms Viens kadrs, nepārtraukta uzņemšana, automātiskais taimeris, attālināts
Lielāks kadru uzņemšanas ātrums Aptuveni 5, 15, 30 vai 60 kadri/s
Automātiskais taimeris 2 s un 10 s
Tālvadības pults režīmi Aizturētā tālvadība (2 s), ātrās reaģēšanas tālvadība
Ekspozīcijas mērīšana TTL ekspozīcijas mērīšana, izmantojot attēla sensoru
Ekspozīcijas mērīšanas metode Matricas; centra svērtā mērīšana: tiek mērīts 4,5 mm aplis kadra punkta centrā; punkta mērīšana: tiek mērīts atlasītajā fokusa apgabalā centrēts 2 mm aplis
Ekspozīcijas režīms P (ieprogrammēts automātiskais režīms ar elastīgu programmu); S (aizvara prioritātes automātiskais režīms); A (apertūras prioritātes automātiskais režīms); M (manuālais režīms); sižeta automātiskais atlasītājs
Ekspozīcijas kompensācija –3 līdz +3 EV ar 1/3 EV palielinājumu (lietotāja vadība režīmos P, S un A)
Ekspozīcijas fiksators Izmantojot AE-L/AF-L pogu, tiek fiksēta nomērītā starjaudas vērtība
ISO jutība (ieteicamais ekspozīcijas indekss) ISO 160–6400 ar 1 EV soli; ir pieejama automātiskā ISO jutības vadība (ISO 160–6400, 160–3200, 160–800) (lietotāja vadība režīmos P, S, A un M)
Aktīvā D-Lighting Ieslēgta, izslēgta
Autofokuss Jauktais autofokuss (fāzes noteikšanas/kontrasta noteikšanas AF); AF palīggaismotājs
Objektīva servo Autofokuss (AF): viens AF (AF-S); nepārtraukts AF (AF-C); automātiska AF-S/AF-C atlase (AF-A); pilna laika AF (AF-F); manuālais fokuss (MF)
AF apgabala režīms Viena punkta, automātiskais apgabala, objekta kustības paredzēšana
Fokusa apgabals Viena punkta AF: 135 fokusa apgabali; centra 73 apgabali atbalsta fāzes noteikšanas AF; automātiskā apgabala AF: 41 fokusa apgabals
Fokusa fiksators Fokusu var fiksēt, līdz pusei nospiežot aizvara atbrīvošanas pogu (viens AF) vai nospiežot AE-L/AF-L pogu
Sejas prioritāte Ieslēgta, izslēgta
Iebūvētā zibspuldze Tiek pacelta, nospiežot zibspuldzes pogu
Jaudas skaitlis (GN) Aptuveni 5/16 (m/pēdas, ISO 100, 20 °C/68 °F; pie ISO 160 jaudas skaitlis ir aptuveni 6,3/20,7)
Zibspuldzes vadība i-TTL zibspuldzes vadība, izmantojot attēla sensoru
Zibspuldzes režīms Piespiedu zibspuldze, piespiedu zibspuldze + lēna sinhronizācija, sarkano acu efekta samazināšana, sarkano acu efekta samazināšana + lēna sinhronizācija, aizmugurējā aizkara sinhronizācija, aizmugurējā aizkara sinhronizācija + lēna sinhronizācija
Zibspuldzes kompensācija No –3 līdz +1 EV ar 1/3 EV palielinājumu
Zibspuldzes gatavības indikators Tiek iedegts, kad zibspuldze ir pilnībā uzlādēta
Baltā balanss Automātiskais; spilgts apgaismojums; fluorescējošs; tieša saules gaisma; zibspuldze; mākoņains; ēna; iepriekš iestatīts manuālais; visi, izņemot iepriekš iestatītu manuālo ar precīzāku regulēšanu
Video mērīšana TTL mērīšana, izmantojot attēla sensoru
Video mērīšanas metode Matricas; centra svērtā mērīšana: tiek mērīts 4,5 mm aplis kadra punkta centrā; punkta mērīšana: tiek mērīts atlasītajā fokusa apgabalā centrēts 2 mm aplis
Kadra izmērs (pikseļi)/ierakstīšanas ātrums HD video un video, kas ierakstīti automātiskajā, P, S, A un M režīmā (izmēru attiecība — 16: 9): 1920 x 1080/60i (59,94 kadri/s *), 1920 x 1080/30p (29,97 kadri/s), 1280 x 720/60p (59,94 kadri/s), 1280 x 720/30p (29,97 kadri/s); lēnās atskaņošanas video (izmēru attiecība — 8: 3): 640 x 240/400 kadri/s (atskaņošanas ātrums 30p/29,97 kadri/s), 320 x 120/1200 kadri/s (atskaņošanas ātrums 30p/29,97 kadri/s); kustības momentuzņēmums (izmēru attiecība — 16: 9): 1920 x 1080/60p (59,94 kadri/s) (atskaņošanas ātrums 24p/23,976 kadri/s) * sensora izvade ir aptuveni 60 kadri/s.
Faila formāts MOV
Video kompresija H.264/MPEG-4 uzlabota video kodēšana
Audio ierakstīšanas formāts AAC
Audio ierakstīšanas ierīce Iebūvēts vai papildu ārējais stereomikrofons ME-1; regulējama jutība
Monitors 7,5 cm (3 collas), aptuveni 921 tūkstoši punktu, TFT šķidro kristālu displejs ar regulējamu spilgtumu
Atskaņošana Pilnrāmja kadru un sīktēlu (4, 9 vai 72 attēlu vai kalendāra) atskaņošana ar atskaņošanas tālummaiņas, video atskaņošanas, slaidrādes, histogrammas rādīšanas, automātiskas attēla pagriešanas un novērtēšanas iespējām
USB Lielātruma USB
HDMI izvade C tipa mini kontakta HDMI savienotājs
Dažādu papildpiederumu pieslēgvieta Paredzēta īpašo papildpiederumu pievienošanai
Audio ieeja Stereo mini kontaktspraudnis (3,5 mm diametra)
Atbalstītās valodas Angļu, arābu, čehu, dāņu, franču, grieķu, hindi, holandiešu, indonēziešu, itāliešu, japāņu, korejiešu, krievu, ķīniešu (vienkāršotā un tradicionālā), norvēģu, poļu, portugāļu (Eiropas un Brazīlijas), rumāņu, somu, spāņu, taju, turku, ukraiņu, ungāru, vācu, vjetnamiešu, zviedru
Akumulators Viens uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL21
Maiņstrāvas adapteris Maiņstrāvas adapteris EH-5b; nepieciešams barošanas savienotājs EP-5D (pieejams atsevišķi)
Trijkāja ligzda 1/4 collas (ISO 1222)
Izmēri (P x A x Dz) Aptuveni 107,8 x 81,6 x 45,9 mm (4,2 x 3,2 x 1,8 collas), neņemot vērā projekcijas; korpusa biezums (no stiprinājuma līdz monitoram) ir 33,2 mm (1,3 collas)
Svars Aptuveni 338 g (11,9 unces) kopā ar akumulatoru un atmiņas karti, taču bez korpusa vāciņa; aptuveni 278 g (9,8 unces) tikai kameras korpuss
Temperatūra 0 °C–40 °C (+32 °F–104 °F)
Mitrums 85% vai mazāk (bez kondensāta)
Komplektācijā iekļautie piederumi Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL21 (ar kontakta vāku), akumulatora lādētājs MH-28, korpusa vāciņš BF-N1000, dažādu papildpiederumu pieslēgvietas vāciņš BS-N3000, USB vads UC-E19, siksna AN-N1000, ViewNX 2/Short Movie Creator kompaktdisks, lietošanas rokasgrāmata, atsauces rokasgrāmatas kompaktdisks