AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VRNikon iepazīstina ar jaunu FX formāta tālummaiņas objektīvu ar plašu, 70–200 mm robežās maināmu fokusa diapazonu un nemainīgu diafragmas atvērumu f/4.

Ar šo objektīvu Nikon paplašina savu augstas veiktspējas f/4 NIKKOR objektīvu klāstu, un šis ir pirmais NIKKOR, kas aprīkots ar jaunās paaudzes vibrāciju samazināšanas sistēmu, kura pieļauj kompensāciju līdz pat 5 iedaļām.

Būdams īsti piemērots dažādu notikumu, ceļojuma attēlu, dzīvās dabas un pat sporta pasākumu fotografēšanai, apvienojot paplašinātas vibrāciju samazināšanas iespējas ar augstas klases Nikon optiku, šis objektīvs ir piemērota izvēle gan fotografēšanas entuziastiem, gan profesionāļiem.

Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), objektīvu, piederumu un programmatūras ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē: "Šis ilgi gaidītais objektīvs piedāvā gan entuziastiem, gan profesionāliem fotogrāfiem, kuru budžets ir visai ierobežots, to pašu bezkompromisa alternatīvu, ar kuru parasti izceļas NIKKOR f/4 objektīvi, salīdzinājumā ar augstākās klases profesionālajiem objektīviem. Zudumā nav gājis nekas no attēla kvalitātes, un tā ir uzlabotās vibrāciju samazināšanas sistēmas papildu priekšrocība."

 
Vienu iedaļu tālāk

Jaunās paaudzes vibrāciju samazināšanas sistēma, kas iebūvēta šajā objektīvā, ļauj kompensēt līdz pat 5 iedaļām, dodot iespēju fotogrāfiem uzņemt ar aizvara ātrumu, kas ir par piecām iedaļām lēnāks, nekā tas būtu iespējams parastos apstākļos. Tas ir jūtams uzlabojums, jo paaugstinātā stabilitāte lielā mērā samazina kameras drebēšanas radītos efektus un paplašina fotogrāfiju uzņemšanas iespējas vājā apgaismojumā.

Ir pieejami divi VR režīmi: parastais – ikdienas fotografēšanai un aktīvais, kas samazina augstas frekvences kameras drebēšanu, kāda vērojama, uzņemot fotogrāfijas no braucoša transportlīdzekļa. Abos režīmos attēls skatu meklētājā ir stabils, kas nepārprotami padara ērtāku un precīzāku fokusēšanas punktu izguvi un kadrēšanu.
 
Bez kompromisiem

Lai gan pēc konstrukcijas daudz vieglāks, šim objektīvam veiktspējas ziņā nav nekādu ierobežojumu. Konstruēta tā, lai nepiemērotos apstākļos nodrošinātu izcilu izšķirtspēju un kontrastu, optiskā sistēma sastāv no 20 elementiem 14 grupās, bet uzplaiksnījumu un dubultošanās novēršanai izmantots Nikon nanokristālu pārklājums.
 
Laba kombinācija

Šis objektīvs, kurā teicami līdzsvaroti izmēri, svars, cena un attēla kvalitāte, ir aprīkots arī ar atsevišķu trijkāja stiprinājuma gredzenu RT-1. Šis papildus piederums ļauj uzlabot trijkāja līdzsvaru un dod iespēju ātri un plūstoši pāriet no vertikālās uz horizontālo orientāciju, uzņemot fotogrāfijas portreta vai ainavas formātā.

Objektīva komplektācijā ietilpst objektīva pārsegs (HB-60) un futrālis (CL-1225).

Tehniskie dati:

Tips G tipa AF-S objektīvs ar iebūvētu centrālo procesoru un F savienojumu
Fokusa attālums 70–200 mm
Maksimālais diaframgas atvērums f/4
Minimālais diafragmas atvērums f/32
Objektīva uzbūve 20 elementi 14 grupās (tostarp 3 ED objektīva elementi, viens HRI objektīva elements un objektīva elementi ar nanokristālu pārklājumu)
Skata leņķis Nikon filmu vienobjektīva spoguļkameras un FX formāta digitālās vienobjektīva spoguļkameras: 34° 20′–12° 20′ Nikon DX formāta digitālās vienobjektīva spoguļkameras: 22° 50′ - 8°
Fokusēšana Nikon iekšējā fokusēšanās (IF) sistēma ar autofokusu, kuru kontrolē klusais viļņu motors un atsevišķs fokusa gredzens manuālajam fokusam
Minimālais fokusa attālums 1 m (3,28 pēdas) no fokusa plaknes visās tālummaiņas pozīcijās
Maksimālais atveides koeficients Aptuveni 0,274x
Diafragmas lāpstiņu skaits 9 (apaļš diafragmas atvērums)
Diafragma Pilnībā automātiska
Filtra pierīces izmērs 67 mm
Izmēri Aptuveni 78 mm (maksimālais diametrs) x 178,5 mm (attālums no kameras objektīva uzstādīšanas atloka)
Svars Aptuveni 850 g (30,0 unces)