NIKON COOLPIX P78002013. gada 5. septembrī: uzņēmums Nikon Europe šodien prezentē divas jaunas COOLPIX kompaktās kameras — augstas veiktspējas universālo kameru COOLPIX P7800, kas ir aprīkota ar dzidru augstas izšķirtspējas 28–200 mm f/2,0–4,0 NIKKOR tālummaiņas objektīvu, iebūvēto elektronisko skatu meklētāju un lielu aizmugures izgaismojuma CMOS sensoru ar 12 megapikseļiem, un īpaši kompakto Nikon kameru COOLPIX S02, kas ir aprīkota ar skārienekrānu, Full HD video funkciju un 13 megapikseļu CMOS sensoru.


Nikon COOLPIX P7800 — jauns kvalitātes standarts

Jaudīgā kamera P7800 ir izstrādāta lietotājiem, kuri vēlas maksimāli izmantot kameras nodrošinātās iespējas, un šīs kameras ērti pārnēsājamajā un kompaktajā COOLPIX korpusā ir apvienota satriecoša attēlu kvalitāte un manuālas vadības iespējas. Universālā kamera COOLPIX P7800 ļauj uzņemt attēlus bez stresa, pateicoties īpaši ātrajai reakcijai, turklāt kamera ir aprīkota ar dzidru augstas izšķirtspējas 7,1x NIKKOR tālummaiņas objektīvu, kam ir 2 ED stikla elementi un 7 lapiņu īrisa apertūras atvērums. Tas viss palīdz panākt labāku fona izplūduma efektu un īpaši asa fokusa noregulēšanu. Šī kamera ir lieliski piemērota fotografēšanas profesionāļiem, kuriem ir nepieciešama ērti pārnēsājama augstas kvalitātes kamera, lai uzņemtu iespaidīgus attēlus.

Kameras P7800 12 megapikseļu CMOS sensors ar aizmugures izgaismojumu ir savienots ar iebūvēto elektronisko skatu meklētāju un dzidru 3 collu RGBW šķidro kristālu displeju ar maināmo leņķi — šāds savienojums ļauj uzņemt nevainojamus attēlus neatkarīgi no fotografēšanas vides. Teicamā, ērti pārnēsājamā kamera P7800 ar ātru veiktspēju, ātru startēšanas laiku un ļoti asu autofokusu, kas aprīkots ar otrās paaudzes vibrāciju samazināšanu, nodrošina nepārtrauktu attēlu uzņemšanu līdz pat 8 kadriem/s, un šī kamera ir ļoti noderīga fotogrāfiem nozīmīgos brīžos, kad, iespējams, nav pieejama digitālā vienobjektīva spoguļkamera. Saderība ar RAW (NRW) formātu nodrošina izcilu sensora darbību neatkarīgi no prasībām, ko piemērojat uzņemamajam attēlam.

NIKON COOLPIX P7800 aizmugure

Savukārt, pārslēdzot kameru P7800 videorežīmā, 3 collu maināma leņķa monitors ļauj dokumentēt sižetu no dažādākajiem leņķiem, vai arī, turot kameru izstieptās rokas attālumā, ierakstīt videodienasgrāmatu vai tvert pašportretu. Full HD 1080p (25 vai 30 kadri/s) video izšķirtspēja ar iebūvētu stereomikrofonu (un ārējo mikrofonu) padara pielāgošanas iespējas par šīs jaudīgās COOLPIX kameras lielāko priekšrocību. Izmantojot pielāgoto video uzņemšanas režīmu, varat pat iestatīt aizvara ātrumu, apertūras atvērumu, ISO iestatījumu, Picture Control, manuālo fokusu, optisko tālummaiņu un baltā balansu, tādējādi nodrošinot radošu brīvību. Lai panāktu efektīvāko izmantošanu, kamera P7800 ir saderīga ar visiem piederumiem, tostarp ar bezvadu adapteri WU-1a, kuru izmantojot varat tūlītēji kopīgot attēlus, vai ar tālvadības pulti, kuru izmantojot varat vadīt kameru no viedtālruņa.

Uzņēmuma Nikon Europe patēriņa produktu ražošanas nodaļas vadītājs Nikolā Žilē (Nicolas Gillet) atzīst: “Kamera COOLPIX P7800 tiešām pārspēj mūsu kompakto kameru iespējas, apvienojot izcilu attēlu kvalitāti un zibensātru reakciju ar ļoti dzidru augstas izšķirtspējas NIKKOR objektīvu un tādējādi nodrošinot neticami asus rezultātus. Kameras iespējas padara to par vadošo kameru COOLPIX klāstā, piedāvājot tādas noderīgas īpašības kā maināma leņķa ekrānu un iebūvētu elektronisko skatu meklētāju, tādējādi nodrošinot vislabākos rezultātus videogrāfijā un fotografēšanā pēc principa “notēmē un uzņem”. Manuālajai vadībai ir pieejami trīs lietotāja režīmi, divas funkciju pogas un divas komandu ciparripas (aizmugurējā un priekšējā), tādējādi kamerā tiek apvienota veiktspēja un daudzpusība.”

Nikon COOLPIX S02 — labas lietas pieejamas mazā izmērā
Nikon COOLPIX S02

Kamera COOLPIX S02 ir pietiekami kompakta, lai to varētu visur paņemt līdzi, un vienlaikus tā ir izstrādāta, lai to pamanītu, — kamera lieliski iederas nakts izklaidēs, papildinot jebkuru stilu. Pateicoties šai kompaktajai Nikon COOLPIX kamerai, kuras izmēri nepārsniedz kredītkarti, spontānu attēlu uzņemšana nekad nav bijusi ērtāka.

Kameras 13 megapikseļu CMOS sensors, 7,3 GB iekšējā atmiņa un 3x optiskā tālummaiņa nodrošina funkcijas, kas ir līdzvērtīgas lielāka izmēra kameras funkcijām, savukārt skārienekrāns un intuitīvs interfeiss palīdz panākt nevainojamu attēla kvalitāti. Turklāt kamerā iebūvētā Xenon zibspuldze, kas ir jaudīgāka un ar vienmērīgāku apgaismojumu nekā LED lukturis, izgaismos pat tumšākos restorānus, bārus un naktsklubus, un fotografētos cilvēkus pārsteigs iegūtie attēli, nevis zibspuldzes apžilbinošā gaisma. Ja vēlaties iemūžināt kādu situāciju video, kamera S02 ieraksta video Full HD formātā, tādējādi nekad nepalaidīsiet garām izdevību. Nakts ainavas režīmā var uzņemt asus attēlus, izmantojot zemu ISO iestatījumu, un apvienot četrus attēlus, kas ir uzņemti lielā ātrumā.

Uzņemt augstas kvalitātes attēlus, kuros būs tverti interesantākie momenti, ir ļoti vienkārši — viss, kas ir jāizdara, ir jānospiež COOLPIX S02 poga. Mazā kamera ir aprīkota ar 13 megapikseļu CMOS sensoru, Full HD video un lielu 2,7 collu skārienjutīgu ekrānu, kam ir pretatspīdumu pārklājums un pielāgojams lietotāja interfeiss. Kamera ir viegla (100 g), tāpēc dažādu pasākumu laikā to var ērti pārnēsāt uz kakla siksnas. Kameras korpuss ir izgatavots ar īpašu stilu un ir pieejams baltā, rozā, zilā krāsā un spoguļkrāsā.

Uzņēmuma Nikon Europe patēriņa produktu ražošanas nodaļas vadītājs Nikolā Žilē (Nicolas Gillet) komentē: “Neliela, moderna un vienmēr elegantā kamera COOLPIX S02, iespējams, ir mazākā COOLPIX kamera, taču tai noteikti ir ievērojams dizains. Šo mazo un kompakto kameru ir viegli turēt plaukstā vai ievietot rokassomiņā, un kameras izgatavošanā tika izmantots uzlabots dizains, piemēram, pretatspīdumu skārienekrāna tehnoloģija, iekšējā atmiņa un iebūvēta Xenon zibspuldze, 13 megapikseļu CMOS sensors un vienkārši automātiskie režīmi. Tādējādi jūs nekad nepalaidīsiet garām mirkli vai uzaicinājumu uz ballīti.”

Kamera COOLPIX S02 ir pieejama baltā, rozā, zilā krāsā un spoguļkrāsā.

*Produktu pieejamība dažādās valstīs var atšķirties.