LED lukturis LD-10002013. gada 5. septembris — Nikon Europe šodien prezentē jauno LED lukturi LD-1000, kas paredzēts sistēmas Nikon 1 kamerām un COOLPIX kompaktajām kamerām.

Šis modernais un neticami viegli lietojamais lukturis, kas ir ļoti ērti pārnēsājams, nodrošina nepārtrauktas gaismas avotu, kad fotografējat tuvplānā vai uzņemat video ainas no tuva attāluma. Lukturis izstrādāts tā, lai to varētu lietot kopā ar kameru un atsevišķi, un tas nodrošina neticami ērtu veidu, kā attēliem piešķirt efektu. Izmantojiet to, lai izvairītos no viendimensionāla izskata fotogrāfijām, mazinātu ēnu apgabalu kontrastu, kompensētu pretgaismu vai arī krāsām piešķirtu dziļumu. Kad uzņemat video tuvplānā, lukturis ir lielisks gaismas avots, ko izmantot uzņemšanas vietā, pateicoties tā mazajam un vieglajam dizainam.

Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon 1 kompaktās sistēmas kameru ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē: “LED lukturis LD-1000 ir lielisks veids, kā varat radoši izpausties, tuvplānā uzņemot fotogrāfijas vai video. Tā elastība un tas, ka pirms uzņemšanas var redzēt gaismas radīto efektu, ļauj viegli eksperimentēt ar ēnām un izgaismotajām daļām, lai jūs varētu radīt tādus attēlus, kādus vēlaties. Lukturis ir tikpat moderns un kompakts kā pārējie sistēmas Nikon 1 produkti, un to var izmantot arī kopā ar COOLPIX kamerām.”

Paredzami rezultāti

Izmantojot nepārtrauktas gaismas avotu, nav jāgaida līdz attēla uzņemšanai, lai varētu redzēt, vai apgaismojums atbilst iecerētajam. Atšķirībā no zibspuldzes izmantošanas LED luktura radīto efektu pirms uzņemšanas iespējams redzēt šķidro kristālu displejā vai skatu meklētājā. Nav jāraizējas par pareiziem zibspuldzes iestatījumiem, un LED luktura leņķi iespējams viegli pielāgot tā, lai tiktu iegūts vēlamais efekts.

Elastība

LED luktura leņķi var brīvi pielāgot pat tad, ja tas ir piestiprināts kamerai. Vai arī varat uzņemt fotogrāfijas un video, kad tas nav piestiprināts kamerai, tādējādi iegūstot vēl vairāk kontrolējot gaismas augstumu un attālumu no objekta. Projicējiet gaismu no apakšas un piešķiriet dziļumu dabiskās vides krāsām, kad uzņemat ārpus telpām, vai arī eksperimentējiet ar dažādiem objekta sejas izgaismošanas veidiem. LED lukturis rada maigāku gaismu nekā zibspuldze, un tas var palīdzēt tvert skaistus portretus — īpaši tad, kad fotografējat kādu, kurš nav pieradis fotografēties. Cilvēku uzmanību nenovērsīs zibspuldze, un viņi nepārtraukti nemirkšķinās acis tās dēļ. Varat eksperimentēt ar gaismas novietošanu tādos leņķos, lai ap fotografējamās personas seju tiktu radīts mirdzums vai arī acīs redzama intriģējoša gaismas mirguļošana.

Ērta lietošana

Lukturis ir neticami ērti lietojams — to paredzēts piestiprināt kameras trijkāja ligzdai un var viegli atvienot, kad vēlaties to izmantot atsevišķi. Vienreiz nospiežot slēdzi luktura aizmugurē, varat iestatīt lielu vai mazu stara stiprumu un ieslēgt vai izslēgt lukturi. Turklāt lukturis ir aprīkots ar izkliedētāju LED logā, kas nodrošina mīkstas dabiska izskata ēnas un palīdz samazināt stipru atspīdumu, kad fotografējat spīdīgus objektus.

Nikon 1 dizains

Šis plānais un ērti pārnēsājamais LED lukturis ir pieejams melnā un baltā krāsā, tādējādi tas nevainojami papildina Nikon 1 kameru korpusus. Tā kā lukturis LD-1000 ir saderīgs ar jebkuru kameru, kas aprīkota ar trijkāja ligzdu, tas ir arī lieliski piemērots lietošanai kopā ar COOLPIX kompaktajām digitālajām kamerām.

Komplektā ar lukturi LD-1000 iekļauts stiprinājums SK-1000 un divas piestiprinošās skrūves LS-32, kas paredzēti luktura piestiprināšanai pie kameras trijkāja ligzdas.