Sony a7• 35 mm pilna kadra Exmor™ CMOS sensors ar 24,3 efektīvajiem megapikseļiem

• Jauns BIONZ X™ attēla procesors ar ievērojami palielinātu apstrādes ātrumu, uzlabotu attēla kvalitātii un labu veiktspēju vājā apgaismojumāii

• Uzlabotais Fast Hybrid AF nodrošina ātru fāzes noteikšanas autofokusu un ļoti precīzu kontrasta noteikšanas autofokusuiii

• Uzlabots XGA OLED Tru-Finder™ ar plašu skata lauku

• Praktisks, uzticams un intuitīvs, ar putekļu/mitruma izturīgu magnija sakausējuma korpusuiv un izvērstām pielāgotām vadīklām

• AVCHD progresīvā Full HD (1920x1080 - 60p/25pv) video ierakstīšanas iespēja ar audio līmeņa kontroli un tīru HDMI izvadi

• 4K un TRILUMINOS ekrāna atbalsts

Jaunā Sony a7 patiesi kompaktajā korpusā ir iekļautas visas 35 mm pilna kadra attēla sensora un maināmu objektīvu priekšrocības. Nezaudējot attēla kvalitāti, fotografēšanas ērtumu, funkcionalitāti un AF veiktspēju, a7 nodrošina satriecošus fotoattēlus, kādus iepriekš panākt bija iespējams tikai ar lielām augstākās kvalitātes kamerām.

Līdzīgi kā jaunā kamera α7R, arī a7 sniedz fotogrāfiem un video operatoriem portativitāti apvienojumā ar visām pilna kadra fotografēšanas un filmēšanas iespējām, tai skaitā augstu jutību ar zemu signāla trokšņa līmeni, plašāku dinamisko diapazonu, mazāku asuma dziļumu, kas nodrošina dramatiskus defokusēšanas efektus ("bokeh") un saderību ar nesen papildināto pilna kadra objektīvu klāstu.

Skaistais un izturīgais a7 magnija sakausējuma korpuss ērti iekļaujas lietotāja rokā. Priekšējā un aizmugures poga, pārslēga ripa un ekspozīcijas kompensācijas grozāmpoga ļauj intuitīvi pieregulēt kadru, izmantojot augsta kontrasta un izšķirtspējas XGA OLED Tru-Finder izšķirtspēju vai noliecamo 3.0 tipa LCD ekrānu.

Jaunais un jaudīgais BIONZ X procesors un pilna kadra sensors ļauj uzņemt profesionālas kvalitātes Full HD videovi. Bagātīgus un skaistus video ar krāšņām krāsām un īpaši zemu trokšņa līmeni var panākt pat vājā apgaismojumā. Clear Image Zoom tālummaiņa ir pielāgota video ierakstīšanai, nodrošinot iespaidīgus tuvplānus, nesamazinot pikseļu skaitu. Profesionālās filmēšanas funkcijas ietver audio ieraksta līmeņa vadību un atainošanu, kā arī "tīru" HDMI izvadi, kas ļauj skatīt video ārējā monitorā vai ierakstīt to citā ierīcē.

Uzlabots Fast Hybrid autofokuss nodrošina ātru fāzes noteikšanas autofokusu un ļoti precīzu kontrasta noteikšanas autofokusu; tā paātrināšanai ir izmantots jauns telpisku objektu noteikšanas algoritms, nodrošinot visātrāko autofokusēšanas veiktspēju, kāda pieejama pilna kadra kamerām. Pat tad, ja fotografējamais cilvēks ir daļēji aizgriezies no kameras un ir iestatīts neliels lauka dziļums, seja tiek skaidri fokusēta, jo īpaši precīzā acu noteikšanas (acu autofokuss) funkcija spēj atpazīt pat vienu acs zīlīti. Vispirms fāzes noteikšanas autofokuss ar 117 blīvi izvietotiem fāzes noteikšanas autofokusa punktiem ātri un efektīvi nofokusē objektīvu. Pēc tam kontrasta noteikšanas autofokuss (25 punkti) vienā mirklī precīzi pieregulē fokusu.

Augstas izšķirtspējas fotoattēlus var skatīt tieši 4K UHD televizora ekrānā, kas piedāvā četras reizes detalizētāku attēlu nekā pilns HD. TRILUMINOS Colour atbalsts dāvā iespaidīgi bagātu, dabisku krāsu paleti, skatoties ar a7 uzņemtus video vai foto attēlus savietojamā BRAVIA televizorā ar TRILUMINOS ekrānu.

Wi-Fi un NFC funkcijas nodrošina a7 ērtu savienojuma izveidi ar Xperia™ vai citu NFC saderīgu Android viedtālruni vai planšetdatoru, veicot tikai vienu pieskārienu. PlayMemories kameras lietotnes papildina jūsu fotografēšanas iespējas ar aizvien pieaugošu bezmaksas un maksas lietotņu klāstu, kas nodrošina jaunus un aizraujošus efektus un filtrus, piederumus un daudz ko citu.

Jaunā lietotne Multiple Exposure automātiski apvieno secīgas ekspozīcijas, nodrošinot viegli izveidojamus, skaistus un dramatiskus efektus, izvēloties iepriekš iestatītus mākslinieciskos motīvus, kā arī manuālas sapludināšanas režīmus.

Kamerā a7 iepriekš instalētā Smart Remote Control vadīkla ļauj aktivizēt ekspozīciju un aizvara atlaišanu no viedtālruņa. Šī lietotne ir lieliski piemērota grupu foto un pašportretiem, kas uzņemti, uzstādot kameru uz statīva, turklāt tā automātiski sūta attēlus uz mobilo ierīci, lai tos tūlīt varētu apskatīt un parādīt citiemviii.

Jaunie maināmie pilna kadra objektīvi ar E-bajoneti

Piedāvājumā ir pieci jauni pilna kadra E-bajonetes objektīvi, kas ļauj pilnībā izmantot a7 attēlveidošanas iespējas. E-bajonetes pilna kadra objektīvu klāstā ir divi Sony un Carl Zeiss vidēja diapazona tālummaiņas objektīvi, divi "gaišie" Sonnar T* fiksēta fokusa objektīvi un augstākās kvalitātes G tālummaiņas teleobjektīvs. Ir pieejams arī jaunas paaudzes bajonetes adapters, kas ļauj brīvi pievienot abām kamerām pilna kadra A-bajonetes objektīvus, tai skaitā jauno SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II telefoto tālummaiņas objektīvu.

Jaunajam a7 ir pieejami arī jauni piederumi. VG-C1EM satvere palielina kameras darbības laiku ar diviem NP-FW50 akumulatoriem, kā arī nodrošina ērtu lietošanu, veicot vertikālus uzņēmumus. Akumulatora lādētājs BC-TRW ir aprīkots ar LED indikatoru, kas parāda uzlādes statusu. FA-CS1M izejas pieslēgvietu var izmantot kā izejas kabeli, pievienojot tai Multi Flash kabeli. LCS-ELCA mīkstā soma no augstākās kvalitātes ādas papildina kvalitatīvo iespaidu par a7 un aizsargā kameru no nodiluma un skrāpējumiem, to pārnēsājot.

Eiropā jauno, vieglo un kompakto α7 maināmo objektīvu pilna kadra digitālo kameru varēs iegādāties no novembra vidus.

Sony a7

Sony a7

Galvenie parametri

 

α7

Lens compatibility

Sony E-mount lenses

Image sensor

Type

35mm full frame (35.8×23.9mm), Exmor CMOS sensor

Number of pixels (effective)

Approx. 24.3 megapixels

Record

system (still image)

Recording format

JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 format)

Record system (movie)

Recording format

AVCHD format Ver. 2.0 compliant/ MP4

Media

Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD memory card, SDHC memory card (UHS-I compliant), SDXC memory card (UHS-I compliant)

Focus system

Type

Fast Hybrid AF
(phase detection AF/

contrast detection AF

Focus points

35mm full frame: 117 points (phase detection AF / 25 points (contrast detection AF) 

Exposure control

Metering type

1200-zone evaluative metering

ISO sensitivity (Recommended Exposure Index)

Still images: ISO 100-25600 equivalent (1/3 EV step), (ISO numbers up from ISO 50 can be set as expanded ISO range),
AUTO (ISO 100-6400, selectable lower limit and upper limit)
Movies: ISO 200-25600 equivalent (1/3 EV step) / AUTO (ISO 200-6400 equivalent)

Viewfinder

Type

1.3 cm (0.5-type) electronic viewfinder (colour)

Number of dots

2,359,296 dots

Field coverage

100%

Magnification

approx. 0.71x (with 50mm lens at infinity, -1m-1) diopter

LCD screen

Type

7.5cm (3.0-type) type TFT

No. of dots

921,600 dots

Adjustable angle

Up by approx. 90 degrees, Down by approx. 45 degrees

Wi-Fi

View on smartphone

Yes

Send to computer

Yes

View on TV

Yes

NFC

Yes (NFC Forum Type 3 Tag compatible,

One-touch remote, One-touch sharing)

PlayMemories Camera Apps

Yes

Audio

Microphone

Built-in stereo microphones or ECM-CG50/ XLR-K1M (sold separately)

Speaker

Built-in, monaural

Headphone Terminal

Yes (3.5 mm stereo minijack)

Dimensions (excluding protrusions)

Approx. 126.9mm x 94.4mm x 48.2mm

Weight

Approx. 416g (body only)

Approx. 474g (with battery and Memory Stick PRO Duo included)

 

i Aptuveni trīs reizes ātrāks, salīdzinot ar iepriekšējiem BIONZ procesoriem

ii Salīdzinājums ar iepriekšējiem BIONX procesoriem

iii 117 punkti (fāzes noteikšanas AF / 25 punkti (kontrasta noteikšanas AF) 

iv Tikai iekšējā struktūra ir veidota no izturīga magnija sakausējuma.

v a7 sērija atbalsta PAL un NTSC filmu ieraksti

vi AVCHD Progressive, 1920x1080 60p/50p/25p/24p

vii α7 sērija kļūs saderīga ar Camera Remote API beta (http://camera.developer.sony.com), API (lietotojumprogrammu saskarne), kas nodrošina Sony kameras tālvadību, izmantojot Wi-Fi aprīkotus viedtālruņus un elektroniskos planšetdatorus, pēc jaunākās Smart Remote Control versijas instalēšanas, ko izplata valstīs, kas nodrošina PlayMemories Camera Apps.

viii ‘Direct Upload’ būs pieejama izlaišanas brīdī. ‘Multiple exposure’, ‘Picture Effect+’, ‘Photo Retouch’ un ‘Lens Compensation’ būs pieejamas a7 sērijai līdz 2013. gada beigām