• A77 II wSAL85F14Z rightJauna A mont kamera ar pasaulē lielāko fāzes noteikšanas AF punktu skaitu:i - 79 punktiii ar 15 šķērspunktiem;

  • Caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija nodrošina īpaši ātru, uzlabotu AF sekošanu un ātrumu līdz 12 kadriem sekundē līdz 60 pilnas izšķirtspējas kadrosiii;

  • 24,3 megapikseļuiv Exmor™ CMOS attēlu sensors nodrošina plašu ISO 100-25600 jutības diapazonu;

  • XGA OLED Tru-Finder™ un 3 virzienos nolokāms LCD;

  • Izturīgs magnēzija korpuss ar mitruma un putekļu izturīgu izolāciju;

  • BIONZ X™ procesors profesionālas kvalitātes attēliem Full HD 50p video;

  • NFC/Wi-Fi kopīgošanai/tālvadībai ar mobilajiem tālruņiem.

No dinamiskām sporta spēlēm līdz nobiedēta putna pēkšņai izlidošanai -jaunais a77 II katrā kadrā fokusējas tieši uz fotografējamo objektu.

Līdzīgi kā plaši iecienītie Sony modeļi α77 un α700, arī α77 II prasmīgiem amatieriem nodrošina plašu aizraujošu iespēju klāstu drošā un pret laika apstākļiem izturīgā korpusā, kas piemērots dažādiem izaicinājumiem.

Salīdzinot ar α77, jaunajam modelim ir uzlabota attēla kvalitāte, kā arī aptuveni par 20% ir palielināta jutība, nodrošinot nevainojamus un īpaši detalizētus fotoattēlus un Full HD video pat vājā apgaismojumā.Ir uzlabota nepārtraukto attēlu sēriju uzņemšanas funkcija, kā arī ir pieejams jaunu un profesionālu video funkciju klāsts filmu veidotājiem.

Visievērojamākā α77 II funkcija ir uzlabotā fāzes noteikšanas autofokusa sistēma, į77 II ir aptuveni 2x plašāks pārklājums nekā iepriekšējam tādēļ tā pārspēj daudzu profesionālo kameru AF iespējas.

Jaunas paaudzes 79 punktu fāzes noteikšanas AF sistēma

α77 II ir pirmā kamera, kurai ir 79 autofokusa noteikšanas punkti, tai skaitā 15 šķērspunkti visbiežāk izmantotajā sensora centrālajā daļā.Tas veicina īpaši precīzu fokusēšanu pat tad, ja objektam ir horizontālas svītras, kas var kavēt daudzu citu kameru darbību.

Sensora centrā atrodas horizontāli novietots īpašs F2,8 AF punkts.Šis centrāli uzstādītais sensors atbalsta diafragmas atvērumu līdz F2,8, nodrošinot maksimālu AF precizitāti, izmantojot objektīvus ar lieliem diafragmas atvērumiem.AF sistēma labi darbojas arī vājā apgaismojumā, precīzi fiksējot objektus pat EV-2 (ISO100) apgaismojumā, kurā pat cilvēka acij ir grūti izšķirt detaļas.

Jaunais AF algoritms, kas rūpīgi pielāgots, veicot plašas pārbaudes, apstrādā milzīgus mērīšanas datu apjomus.Tas prognozē nākamo objekta kustību, apvienojot AF mērīšanas datus un datus par objekta novietojumu.AF precizitāte ir vēl labāka, ja izmanto funkciju Lock-on AF, kas atpazīst objektu gan pēc krāsas, gan pēc tā novietojuma kadrā.

Ja veicat kadrēšanu skatu meklētājā vai ekrānā režīmā Live-View, Sony unikālā caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija nodrošina īpaši skaidru objekta fokusa izsekošanu neatkarīgi no tā, vai uzņemat fotoattēlus vai Full HD filmas.Pastāv mazāka iespēja, ka šīs jaunās un jaudīgās sistēmas traucējumus varētu izraisīt citi priekšmeti, piemēram, kāds nejauši noklīdis balons futbola spēles laikā.Tas lieliski darbojas vājā apgaismojumā, nodrošinot īpaši skaidri fokusētus kustīgus objektus mēness gaismā.

Ir pieejams jaunu un izsmalcinātu AF funkciju klāsts, kas ļauj pilnībā izmantot 79 punktu sistēmas iespējas.Režīms Expanded Flexible Spot nodrošina fokusu pat tad, ja izvēlētais AF punkts pazaudē objektu, aktivizējot astoņus apkārt esošos AF punktus, kas atpazīst objektu.Apvienojot šo režīmu ar režīmu AF-C AF, kustīgu objektu uzņemšana tiek ievērojami uzlabota.

Režīms Lock-on AF ļauj lietotājiem izvēlēties vienu no četriem AF zonas režīmiem (Wide, Zone, Flexible Spot vai Expanded Flexible Spot).Kad mērķis ir atrasts, kamera turpina sekošanu, kamēr vien aizvara poga ir daļēji nospiesta.Kad objekts vai kadrs pārvietojas, kamera no 79 pieejamajiem AF punktiem izvēlas vispiemērotāko.Ja objekts kustas pārāk ātri, un lai jaunais režīms Expanded Flexible Spot tiktu ar to galā, to var apvienot ar Lock-on AF, nodrošinot nepārspējamas sekošanas iespējas.

Lai nodrošinātu vēl labāku vadību, objektu sekošanas ilgumu var regulēt piecos posmos (uzņemot fotoattēlus režīmā AF-C).Ja objekta kustības ir prognozējamas, zems iestatījums samazina iespēju, ka kamera varētu pēkšņi fokusēties uz citu priekšmetu, kas nejauši iekļuvis kadrā.Augstāks iestatījums padara fokusēšanu reaģētspējīgu — šī iespēja ir lieliski piemērota, ātri uzņemot dažādus objektus dažādos attālumos, piemēram, savvaļas dzīvniekus.Uzņemot Full HD filmas, ir iespējams arī atlasīt lielu, vidēju vai mazu AF sekošanas ilgumu.

Vēl viena jauna funkcija ir acu AF, kas, fotografējot cilvēkus, precīzi uztver acis un fokusējas uz tām.AF diapazona kontrole ļauj noteikt konkrētu AF diapazonu un piecus AF sekošanas ilguma iestatījumus, lai optimāli pielāgotos objekta kustībām.Režīms Balanced Emphasis papildina aizvara atlaišanas un fokusa prioritātes režīmus, nodrošinot ideālu fokusa un aizvara atlaišanas laika balansu.Lietotāji var manuāli izvēlēties situācijai un savām radošajām vēlmēm vispiemērotāko režīmu.

24,3 megapikseļu Exmor™ CMOS attēlu sensors ar uzlabotu jutību

24,3 megapikseļu Exmor™ CMOS attēlu sensoram ir tāda pati struktūra, kāda izmantota atzītajiem modeļiem α7R un α6000; tā ir īsta Sony attēlu sensoru tehnoloģiju profesionalitātes demonstrācija.Jaunākās paaudzes attēlveidošanas inovāciju klāsta dēļ šim modelim ir par 20% lielāka jutība nekā iepriekšējai versijai ar tādu pašu pikseļu skaitu.Plašā jutības diapazonā (no ISO 100 līdz 25600) ir nodrošināti nevainojami detalizēti attēli un zems darbības trokšņa līmenis.

Augstas izšķirtspējas sensors ir apvienots ar iepriekš modeļiem α7 un α7R izmantotā BIONZ X attēlu procesora uzlabotu versiju.Šis Sony BIONZ procesors ir aptuveni trīs reizes ātrāks nekā iepriekšējā versija; tas ir optimizēts a77 II vajadzībām, un tas izmanto difrakcijas samazināšanas un vietai atbilstošas trokšņa samazināšanas tehnoloģijas, kas attēlos un Full HD video klipos nodrošina iespaidīgu attēlu izšķirtspēju, bagātīgas krāsas un tekstūras.

Nepārtrauktas (60 pilnas izšķirtspējas) attēlu sērijas uzņemšana ar ātrumu līdz 12 kadriem sekundē

Nepārtrauktās uzņemšanas funkcija pārspēj pat daudzas profesionālās kameras.a77 II var uzņemt nepārtrauktu sēriju ar līdz 60 pilnas izšķirtspējas attēliem ar maksimālo nepārtrauktās uzņemšanas ātrumu 12 kadri sekundē (AE režīmā Continuous Advance Priority).

Raugieties uz pasauli caur OLED Tru-Finder un 3 virzienos nolokāmu LCD

Skaidrais un košais XGA OLED Tru-Finder™ ar 236 000 punktu izšķirtspēju padara kadrēšanu un fokusēšanu īpaši baudāmu.Trīs reizes lielākāv kontrasta un izšķirtspējas dēļ tas precīzi atspoguļo to attēlu, kāds tas būs rezultātā, ļaujot rūpīgi pielāgot fokusa, ekspozīcijas un citus iestatījumus pirms aizvara atvēršanas.Plato skatīšanas leņķi un augsto skata punktu papildina jaunu spilgtuma iestatījumu klāsts, kā arī krāsu temperatūras regulēšana vēl rūpīgāku kompozīcijas detaļu nodrošināšanai.

Līdzīgi kā pilna kadra α99, arī α77 II ietver detalizētu 3,0 collu (7,5 cm) Xtra Fine LCD, kas kustināms trijos virzienos, nodrošinot gandrīz neierobežotas radošās iespējas.Viegla uzņemšana augstā vai zemā leņķī, portreta vai ainavas orientācijā, turot kameru rokā vai novietojot uz trijkāja.Tehnoloģija WhiteMagic ievērojami palielina ekrāna redzamību arī ārpus telpām, tiešā saules gaismā.

Jūs vienmēr varat kontrolēt situāciju ar paplašinātajām pielāgotajām funkcijām

Attīstot oriģinālo α77, atsevišķas vadības pogas roktura priekšpusē un aizmugurē nodrošina intuitīvu un ērtu kameras iestatījumu regulēšanu, nenovēršot acis no skatu meklētāja.Plašās pielāgošanas iespējas tagad nodrošina 51 dažādas funkcijas, ko var piešķirt 11 pogām.

Atmiņā var saglabāt līdz trim bieži izmantotām uzņemšanas režīma un citu iestatījumu kombinācijām, ko viegli var atsaukt, izmantojot režīma grozāmo pogu.Turklāt ir izmantota arī modelī a99 iepriekš izmantotā režīma grozāmās pogas fiksēšanas funkcija, kas ļauj novērst nejaušas režīma maiņas.

Pietiekami izturīgs nopietniem entuziastiem

α77 II vieglais un izturīgais magnēzija korpuss ir piemērots nopietniem entuziastiem, kuri cenšas panākt visideālāko uzņēmumu.Lielais rokturis nodrošina ērtu lietošanu.Pret putekļiem un mitrumu izturīgo izolāciju ap galvenajām pogām un vadības ierīcēm papildina divu slāņu aizsardzība ap visām atverēm, tai skaitā ap multivides pieslēgvietu un termināļiem.Turklāt kameras izturīgais aizvara mehānisms spēj izturēt līdz 150 000 aktivizēšanas reizēm.

Profesionālu filmu uzņemšana ar nepārtrauktu AF

a77 II var ierakstīt Full HD 60p un 24p filmas formātā AVCHD 2.0.Līdzīgi kā gadījumā ar fotografēšanu, caurspīdīgā spoguļa tehnoloģija nodrošina pilna laika fāzes noteikšanas AF, kas precīzi fokusē ātri kustošus objektus, uzņemot video.

Dažādas uzlabotas funkcijas ir piemērotas arī nopietniem filmu veidotājiem; tai skaitā ir triju līmeņu AF sekošanas jutības regulēšana, profesionāla funkcija „zebra”, kā arī skaņas līmeņa mērīšana.Kamerai ir pievienota arī HDMI izeja, kas nodrošina skatīšanu ārējā monitorā un ierakstīšanu, neveicot saspiešanu un saglabāšanu ārējā datu nesējā.

Viena pieskāriena bezvadu savienojums un viedtālruņa tālvadība

Iebūvētais Wi-Fi nodrošina ātru savienojumu ar Xperia™ vai NFC savietojamiem Android viedtālruņiem, planšetdatoriem un VAIO datoriem.Ar vienu pieskārienu var aktivizēt arī viedo tālvadību, savienojot kameru ar mobilo tālruni, lai skatītu fotouzņēmumus un darbinātu aizvaru no attāluma.

Objektīvi un piederumi

32 A mont objektīvu klāsts ar dažādiem fokusēšanas garumiem (no platleņķa līdz telefoto) nodrošina plašu vizuālās izteiksmes iespēju izvēli.

Klāstā ir iekļauti objektīvi, kas apmierinās gandrīz jebkura fotomākslinieka vajadzības: gan augstas veiktspējas G Lens™ un ZEISS® modeļi, kas nodrošina īpašu kvalitāti, gan arī unikālais Sony STF (Smooth Trans Focus) objektīvs, kas rada īpaši līganu sānu plaknes defokusēšanu.Kvalitatīvie G Lens modeļi ietver asfēriskos objektīvus, ED (īpaši zemas dispersijas) stiklu, uzlabotu Nano AR pārklājumu un citas Sony optiskās tehnoloģijas, kas nodrošina gan augstu izšķirtspēju, gan skaistus sānu plaknes defokusēšanas efektus.

ZEISS® objektīvus Sony izstrādā, sadarbojoties ar ZEISS; šis uzņēmums ir atpazīstams fotogrāfiem visā pasaulē, jo tas pilnībā izmanto novatoriskas optiskās tehnoloģijas.ZEISS zīmola raksturīgākās iezīmes ir īpašs kontrasts un augsta izšķirtspēja, kas sniedzas līdz pat pašai kadra malai.

Pēc izvēles pieejamais VG-C77AM rokturis atvieglo kameras lietošanu, jo tam ir lieliska saķere un tas ir ļoti ērts, fotografējot vertikāli.

Lietotne α Library

Sony radījis arī jaunu planšetdatoriem paredzētu lietotni α Library, kura brīvi pieejama lejupielādei veikalos App Store un Google Play.Lietotne a Library sniedz lietotājiem informāciju un ieteikumus par uzņemšanu dažādos apstākļos, kā arī iesaka fotogrāfiem dažādus objektīvus un piederumus, kas varētu palīdzēt viņiem uzlabot savu darbu kvalitāti.

Sony a77 II Latvijas veikalos būs pieejama 2014. gada vasarā.

A77 II tehniskā specifikācija:

Key Features

ILCA-77 II

Type

Interchangeable lens digital camera with built-in flash

Lens Compatibility

Sony A-mount lenses, operation with Minolta/Konica Minolta lenses confirmed

Image Sensor

Type

APS-C type (23.5 x 15.6mm), "Exmor" CMOS sensor with primary colour filters offering approx. 24.3 effective megapixels

No. of pixels (effective)

Approx. 24.3 megapixels

Processor

BIONZ X™ image processor

Image Quality Modes

RAW / RAW & JPEG / JPEG Extra fine / JPEG Fine / JPEG Standard

Focus system

Type

TTL Phase-detection AF

Focus point

79 points (15 points cross type) with centre F2.8 sensor

Sensitivity range

EV -2 to 18 (at ISO100 equivalent)

Focus area

Wide/Zone/Center/Flexible Spot/Expanded Flexible Spot/Lock-On AF(Wide/Zone/Center/Flexible Spot/Expanded Flexible Spot)

AF mode

Single-shot AF (AF-S), Continuous AF (AF-C), Automatic AF (AF-A), Direct Manual Focus selectable

Drive

Speed (approx., max.)

Continuous Advance Priority AE: Maximum 12 frames per second

Continuous shooting Hi: Maximum 8 frames per second

Continuous shooting Lo: Maximum 3 frames per second

No. of frame recordable* (approx.) 

[Continuous Advance Priority AE mode] Extra fine: 53 images/Fine: 60 images/Standard: 64 images/RAW & JPEG: 25 images/RAW: 26 images
[Continuous shooting] Extra fine: 56 images/Fine: 75 images/Standard: 93
images/RAW & JPEG: 26 images/RAW: 28 images

ISO Sensitivity Range

Still Image: ISO100 - 25600 (1/3 EV step), (ISO numbers up from ISO50 can be set as expanded ISO range.)

AUTO: ISO 100-25600, selectable lower limit and upper limit

Movie: ISO100 - 12800 equivalent (1/3 EV step)

AUTO ISO 100-12800 equivalent, selectable lower limit and upper limit

HD movie record

Recording format: AVCHD 2.0 / MP4

Video compression: AVCHD:MPEG-4 AVC/H.264

MP4:MPEG-4 AVC/H.264

Electronic Viewfinder

XGA OLED, 1.3 cm (0.5 type) electronic viewfinder (2,359,296 dots effective resolution), with 100% frame coverage, five display modes and grid line display modes.

LCD Monitor

7.5 cm (3.0-type) wide type TFT with WhiteMagic technology. Tilt angle: 150 degrees upward and 180 degrees downward. Rotation angle: 180 degrees clockwise and 90 degrees counter-clockwise.

Anti-dust System

Charge protection coating on image sensor and image sensor shift mechanism

Exposure Modes

AUTO (Intelligent Auto/Superior Auto) / Scene Selection / Sweep Panorama / Continuous Advance Priority AE / Movie (P/A/S/M) / Programmed AE / Aperture priority / Shutter-speed priority / Manual / Memory recall (MR1/2/3)

Exposure Metering System

1200-zone evaluative metering

Shutter Speed

Still images: 1/8000 to 30 sec/Bulb;

Movies: 1/8000 to 1/4 (1/3 step), up to 1/60 in AUTO mode (up to 1/30 in Auto slow shutter mode)

Exposure Bracketing

Bracket: Cont./Bracket: Single, With 1/3EV, 1/2EV, 2/3EV, 1.0EV, 2.0EV, 3.0EV increments, 3 /5frames

Media

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo / Memory Stick XC-HG Duo / SD memory card / SDHC memory card (UHS-I compliant) / SDXC memory card (UHS-I compliant)

Dimensions (WxHxD)

Approx. 142.6 mm × 104.2 mm × 80.9 mm

Weight

Approx. 647g (body only)

Approx. 726g (with battery and Memory Stick PRO Duo)

iSony aptauja par maināmu objektīvu digitālajām kamerām ar īpašiem fāzes noteikšanas AF sensoriem.

iiFaktiskais izmantoto AF punktu skaits ir atkarīgs no objektīva un uzņemšanas režīma.

iiiKvalitāte iestatīta kā „FINE” (Augsta); attēla lielums iestatīts uz „L”.

ivAptuvens efektīvo megapikseļu skaits.

vSalīdzinājumā ar α77

A77 II cardslot

A77 II SAL1650 tilt lcd 1

A77 II  front

A77 II  rear

A77 II LifeStyle wMen ExpOct2015 ECM-CG50 SAL18135 DSC01047