• LABĀKĀ PROFESIONĀLĀ CSC: α7R

• LABĀKĀ VIDEOKAMERA: FDR-AX100

• LABĀKĀ ACTION CAM: HDR-AS100V

• LABĀKĀ MOBILĀ ATTĒLVEIDOŠANAS IERĪCE: QX sērija

Prestižā organizācija Technical Image Press Association (TIPA) ir atzinusi Sony novatorisko ieguldījumu digitālās attēlveidošanas nozarē.

LABĀKĀ PROFESIONĀLĀ CSC: Sony α7R

Sony α7R ir vismazākā un visvieglākā CSC (kompaktās sistēmas kamera) ar pilna kadra mikroshēmu, 36,4 MP Exmor CMOS sensoru bez zemas caurlaidības filtra un Sony BIONZ X procesoru. Kamerai ir fotogrāfiem zināmas un ērtas vadības ierīces un attēlu parametri, kā arī citas ievērojamas funkcijas, tai skaitā automātiskais HDR režīms, izturīgs magnēzija korpuss, dažādi attēlu efekti, manuāla fokusa asuma korekcija, 1080p video pie 60 un 24 kadriem sekundē (50p/25p), pārslēgšana starp NTSC un PAL režīmu un ISO diapazons no 100 līdz 25 600. α7R nodrošina 4 kadrus sekundē nepārtrauktajā uzņemšanas režīmā. Turklāt α7R tika ieviests kopā ar pieciem jauniem un īpašiem Sony F E mount objektīviem. Lietotāji var izmantot E mount objektīvus, kas automātiski ieslēdz APS-C apgriešanas režīmu, un A-montobjektīvus, izmantojot adapteri . Kamerai ir iebūvēta WiFi funkcija ar savienojamībai paredzētu NFC. Plašāku informāciju par ILCE- α7R var aplūkot šeit.

LABĀKĀ VIDEOKAMERA: FDR-AX100

4K video nodrošina 4x lielāku izšķirtspēju nekā HD, un Sony AX100 ir viena no pirmajām ierīcēm, kas šo iespēju piedāvā „standarta" videokameras veidolā. Ierīcei ir 1 collas Exmor R sensors un tā nodrošina 14 MP un 20 MP fotoattēlu uzņemšanu. Kamerai ir dažādas ierakstīšanas iespējas, tai skaitā XAVC-S, AVCHD un MP4. Ierīce ir aprīkota ar Carl Zeiss Vario-Sonnar T* objektīvu ar 12xoptisko tālummaiņu. BIONZ X procesors var nodrošināt 120 kadru sekundē ierakstu ar Optical SteadyShot attēlu stabilizēšanu un aktīvo režīmu. Skatīšanai var izmantot EVF vai 921K LCD displeju. Viedtālruņa savienojamību nodrošina WiFi un NFC; turklāt mobilo ierīci ir iespējams izmantot kā tālvadības pulti. Plašāku informāciju var aplūkot šeit.

LABĀKĀ ACTION CAM: HDR-AS100V

Action Cam kategorija ir aktuāla, un Sony AS100V nodrošina plašu WiFi un savienojamības iespēju klāstu, iebūvētu GPS, fotoattēlu (13,5 MP) un video (XAVC-S 60p/50p) ierakstīšanu, kā arī NTSC un PAL režīmu pārslēgšanas iespēju. Miniatūrā ierīce (aptuveni 1x2x3 collas) ietver uzlabotu attēlu stabilizēšanas sistēmu, iebūvētu stereo mikrofonu un īpaši plašu (170 grādu) Carl Zeiss Vario Tessar objektīvu, kas iekļauts pret šļakatām drošā korpusā. Visas funkcijas var vadīt, izmantojot viedtālruni. Ierīces komplektācijā ir iekļauts ūdensizturīgs futrālis, līpošs montāžas elements un trijkāja adapteris, kā arī ir pieejamas dažādas citas montāžas sistēmas. Ierīces iespēju klāsts ietver intervālu foto ierakstīšanu diapazonā no 5 līdz 60 sekundēm vienā uzņēmumā, turklāt AS100V atbalsta 24p liela ātruma (120 un 240 kadru sekundē) uzņemšanu ar skaņas ierakstu. Sony pakalpojums PlayMemories Home nodrošina plašu funkciju klāstu, kas ļauj panākt iespaidīgu un unikālu galarezultātu, ar kuru varēsiet lepni dalīties, kā arī norādīt GPS datus, kas saglabāti Action Cam ierīcē, lai ekrānā attēlotu savu maršrutu un spidometra rādījumus. Plašāku informāciju var aplūkot šeit.

LABĀKĀS MOBILĀ ATTĒLVEIDOŠANAS IERĪCES: QX sērijas objektīvu tipa kameras

Tā vietā, lai ātru, ceļā uzņemtu attēlu un video veidošanu uzticētu viedtālrunim, varat izvēlēties Sony DSC-QX100 (20 MP, Carl Zeiss Sonnar T* objektīvs) vai DSC QX-10 (18,2 MP, Sony G objektīvs, 10x optiskā tālummaiņa). Tās ir „objektīva tipa" kameras, kas izmanto viedtālruni kā kvalitatīvu attēlu un video klipu pārraides ierīci. Izmantojot Sony lietotni PlayMemories Mobile, ierīces var savienot ar jebkuru iOS vai Android viedtālruni, izmantojot WiFi direct vai NFC, un pārveidot tālruņa LCD par reāllaika skatu meklētāju ar aizvara atvēršanas, video aktivizēšanas un dažādu citu iestatījumu veikšanas funkcijām. Ierīces var pievienot tālrunim, izmantojot adapteri, vai izmantot neatkarīgi, lai uzņemtu brīvā leņķī. Attēlus var saglabāt gan viedtālrunī, gan objektīvā/kamerā; pēc tam tos var koplietot dažādos sociālajos tīklos. Plašāku informāciju par izstrādājumiem var aplūkot šeit.