Nikon 1 S2Nikon savam ātrdarbīgo un ērti pārnēsājamo Nikon 1 sistēmas kameru klāstam pievieno kameru Nikon 1 S2. Šo eleganto kameru, kas ir aprīkota ar visu nepieciešamo, lai notvertu aktīvu darbību, ir patīkami gan lietot, gan aplūkot.
Nikon īpaši ātrā uzlabotā jauktā autofokusa sistēma viegli notver pat visstraujāko kustību, un pasaulē lielākais nepārtrauktās uzņemšanas ātrums¹ ļauj zibenīgi uzņemt attēlus, iemūžinot darbību jau pašā tās sākumā. Nikon starptautiski atzītā EXPEED apstrādes programma, 14,2 megapikseļu CMOS sensors un plašais gaismas jutības diapazons (ISO 200–12800) ļauj ikvienu mirkli notvert pārsteidzoši detalizēti, savukārt ar Nikon jauno funkciju Radošā palete attēlus var nekavējoties mākslinieciski apstrādāt, izmantojot studiju kvalitātes filtrus, kas uzlabos jebkuru attēlu.

Ar Nikon 1 S2 varat uzņemt ne tikai izcilas fotogrāfijas, bet arī tikpat kvalitatīvus video. Šī kamera ir vislabākā izvēle, ja vēlaties bez pūlēm uzņemt video, jo tā nodrošina vienmērīgu un asu videoierakstu uzņemšanu: ar jaunajiem un ērti lietojamajiem video režīmiem varat viegli piešķirt kinematogrāfisku noskaņu, un jaunā funkcija Automātiskā attēlu uzņemšana filmēšanas laikā automātiski uzņem nevainojamus augstas izšķirtspējas nekustīgos attēlus. Kamera Nikon 1 S2 ir pilnībā saderīga ar plašo 1 NIKKOR objektīvu klāstu, tādējādi sniedzot iespēju ērti mainīt perspektīvu, savukārt 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 tālummaiņas objektīvs ļauj uzņemt satriecošus attēlus vienā acumirklī.
Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman), Nikon 1 kompaktās sistēmas kameru ražošanas menedžeris, Nikon Europe, komentē: “Jaunā kamera Nikon 1 S2 ir lielisks veids, kā bez piepūles uzņemt unikālas fotogrāfijas, kuru vidū nav neveiksmīgu kadru. Šī jaunā Nikon 1 kamera nodrošina labāku attēla kvalitāti, tādējādi uzņemot daudz labākas fotogrāfijas nekā ar viedtālruni, un kameras nepārtrauktās uzņemšanas ātrums pārspēj pat digitālās vienobjektīva spoguļkameras. Kameras ātrais fāžu noteikšanas AF to padara īpaši piemērotu video uzņemšanai, un Nikon kompakto 1 NIKKOR objektīvu klāsts ļauj viegli eksperimentēt ar jaunām perspektīvām. Kameras Nikon 1 S2 lietošana ir ļoti ērta, turklāt tās minimālistiskais dizains ir garantija, ka vienmēr ar to izskatīsities labi.”
Spilgta, eleganta un kvalitatīva kamera
Ar Nikon 1 S2 uzņemtie attēli vienmēr būs kvalitatīvi. Kameras lielais 14,2 megapikseļu CMOS sensors ļauj jebkurā laikā un vietā uzņemt skaistas fotogrāfijas un HD video, tostarp spožus saules starus un nakts ainavas. Kameras ātrais CX formāta sensors, kas izstrādāts bez optiskā zemas caurlaidības filtra, ar plašo 200–12800 ISO diapazonu optimāli izmanto katru megapikseli, lai iemūžinātu smalki detalizētus attēlus pat vājā apgaismojumā. Varat apcirpt attēlus, nezaudējot attēla kvalitāti, savukārt uzņemtie video ir asi un skaidri. Jaudīgās kameras Nikon 1 S2 ar diviem procesoriem aprīkotā attēlu apstrādes programma EXPEED 4A ļauj ātri uzņemt pārsteidzošus attēlus un HD video. Viena apstrādes programma nodrošina izcilu uzņemto attēlu kvalitāti un ļauj sasniegt vislabāko rezultātu; otra programma nodrošina ātru un uzticamu kameras darbību un vienmērīgu nepārtraukto uzņemšanu.
Izcils ātrums, lielisks rezultāts
Fotografējiet ātrāk nekā jebkad un aizmirstiet par izplūdušiem attēliem: kamera Nikon 1 S2 ir izstrādāta, lai uzņemtu strauju kustību, un spēj to notvert īpaši ātri un precīzi. Par digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām ātrākā kamera nodrošina satriecošu nepārtrauktas uzņemšanas ātrumu, uzņemot desmit RAW formāta attēlus līdz pat 20 kadriem/s ar nepārtrauktu autofokusu un līdz 60 kadriem/s, ja ir fiksēts pirmā kadra fokuss. Ikviens no šiem brīnišķīgajiem acumirkļiem tiek iemūžināts ar izcilu precizitāti — to nodrošina Nikon 1 jauktā AF sistēma, kas aprīkota ar 135 autofokusa punktu, lai ātri fokusētos uz objektu. 73 fāzes noteikšanas AF punkti — tāda paša AF, kāds izmantots digitālajās vienobjektīva spoguļkamerās, — ir vienmērīgi izvietoti kadra vidū, lai nodrošinātu izcilu fokusu uz darbību un asu video uzņemšanu. Kontrasta noteikšanas AF punkti ir izvietoti līdz pat kadra malai un ļauj iemūžināt ārkārtīgi asas detaļas pat sliktā apgaismojumā. Kamera uzņem fotogrāfijas bez kavēšanās, un ar 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 tālummaiņas objektīvu jūs vienmēr esat gatavs uzņemt negaidītus mirkļus: vienkārši pagrieziet objektīvu, lai ieslēgtu kameru, un pagrieziet to atpakaļ, lai kameru izslēgtu.
Ērta lietošana, viegli sasniedzama izcilība
Kamera Nikon 1 S2 izcili spēj notvert mirkli, un to ir tik ērti lietot, ka jūs vairs nekad nepalaidīsiet garām nevienu kadru, cenšoties noregulēt kameru. Kamera ir izstrādāta tā, lai jūs pavadītu vairāk laika radot, un tā nodrošina īpaši ērtu fotografēšanu, jo ir aprīkota ar uzlabotu tehnoloģiju, kas visu grūtāko padara jūsu vietā. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties fotografēt paslepšus no gurnu līmeņa, pārvietojoties vai pavadīt vairāk laika, uzņemot ideālu portretu, lielais 7,5 cm 460 tūkstošu punktu LCD monitors ļauj ērti izveidot kompozīciju un skatīt attēlus. Ar F pogu tagad varat nekavējoties piekļūt funkciju izvēlnei, kas ļauj ātri pielāgot uzņemšanas vai atskaņošanas iestatījumus, savukārt vienkāršas izvēlnes ar saprotamām ikonām un ērti izvietotām pogām ļauj ātri mainīt režīmus, regulēt galvenos iestatījumus vai pievienot specefektus.
Video burvība
Lai uzsāktu pilnas augstas izšķirtspējas video ierakstu, atliek vien nospiest pogu. Kamera Nikon 1 S2 ir labākā izvēle, ja vēlaties uzņemt video bez pūlēm, jo ar šo kameru var uzņemt vienmērīgus videoierakstus un pārsteigt citus ar kinematogrāfisku noskaņu. Ar kameru Nikon 1 S2 varat uzņemt augstas izšķirtspējas nekustīgus attēlus filmēšanas laikā, nospiežot aizvara atbrīvošanas pogu, tāpat kā citās Nikon 1 kamerās, savukārt Nikon jaunā automātiskās attēlu uzņemšanas funkcija analizē katru kadru un automātiski uzņem fotogrāfijas, kad apstākļi ir vislabākie. Jauni video režīmi ļauj viegli uzņemt aizraujošus videoklipus: piešķiriet papildu enerģiju ielas skatiem, izmantojot režīmu Fast Motion (Ātrā atskaņošana), vai statisko kadru animācijas noskaņu laika ritumam, izmantojot režīmu Jump Cut (Lēcienveida rediģēšana), vai radiet dinamiskus video, izmantojot režīmu 4-Second Movie (4 sekunžu video), un vēlāk varat salīmēt kopā līdz pat astoņiem šajā režīmā uzņemtajiem video fragmentiem.
Nikon 1 jaunievedumi
Oriģinālie Nikon 1 jaunievedumi piedāvā ātrus un ērtus veidus, kā bez jebkādas piepūles vienmēr tvert vislabāko kadru vai pārvērst parasto neparastajā. Atzītais režīms Best Moment Capture (Labākā mirkļa uzņemšana) tagad ir papildināts ar jauno Nikon funkciju Active Selection (Aktīvā atlase), kas ļauj uzņemt līdz pat desmit pilnas izšķirtspējas attēliem ātrāk nekā sekundē un ļauj izvēlēties, kuru no šiem attēliem saglabāt. Kameras radošajā režīmā pieejamā funkcija Radošā palete ļauj viegli piemērot attēliem mākslinieciskus, studiju kvalitātes prasībām atbilstošus filtrus. Pārejot no viena efekta uz otru, funkcija Radošā palete pielāgo spilgtumu, piesātinājumu un baltā balansu — jums atliek vienkārši pagriezt kursortaustiņu, un ekrānā redzamais attēls tiks mainīts, lai parādītu, ko jūs iemūžināsiet brīdī, kad uzņemsiet fotogrāfiju.
Paplašināma sistēma
Mainiet objektīvus, lai atklātu jaunas perspektīvas, izmantojot Nikon augstākās klases 1 NIKKOR klāsta objektīvus. Ar visiem 1 NIKKOR objektīviem varat uzņemt izcilus attēlus, un tie ir piemēroti video ierakstīšanai, savukārt kompaktais izmērs un nelielais svars nodrošina sistēmas Nikon 1 pārnēsāšanas ērtumu, nemazinot attēlu kvalitāti. Lai iemūžinātu attālus objektus, izvēlieties 1 NIKKOR VR 30–110 mm objektīvu. Izcilai daudzveidībai izvēlieties kompakto un moderno 1 NIKKOR VR 10–100 mm tālummaiņas objektīvu ar platleņķa iespēju, savukārt portretiem ar vienmērīgu izplūduma efektu, kas izceļ fotografējamo objektu, izmantojiet primāro 1 NIKKOR 18,5 mm objektīvu.
Galveno īpašību kopsavilkums
Liels 14,2 megapikseļu CMOS sensors: ātrs CX formāta sensors bez optiskā zemas caurlaidības filtra. Iemūžina asu, smalku tekstūru un atveido skaidrus, izteiksmīgus attēlus.
ISO 200–12 800: automātiskās ISO jutības diapazons ir 200–6400, un jutību var palielināt līdz ISO 12 800. Lieliski trokšņu samazināšanas iestatījumi padara attēlus skaidrus, uzņemot ar jutības iestatījumu ISO 12 800.
EXPEED 4A: ļauj uzņemt pārsteidzošus attēlus un HD video lielā ātrumā.
Ērta lietošana: ātrums, precizitāte un viedas automātiskās funkcijas. Kamera ir aprīkota ar 7,5 cm (3,0 collu) 460 tūkstošu punktu LCD monitoru, intuitīvām izvēlnēm un ērti izvietotām pogām.
Uzlabota jauktā AF sistēma: 135 punktu AF sistēma. Aprīkota ar 73 fāzes darbības punktiem, kas fokusējas uz darbību ar neticamu ātrumu un precizitāti.
Liels uzņemšanas ātrums: fotografējiet desmit RAW formāta attēlus ar ātrumu līdz 20 kadriem/s, izmantojot nepārtrauktu AF, vai ar ātrumu līdz 60 kadriem/s, ja ir fiksēts pirmā kadra fokuss.
Video burvība: uzņemiet pilnas augstas izšķirtspējas (1080p) video (attēla formāts — 16:9) ar kadru uzņemšanas ātrumu 60p. Elektroniskā vibrāciju samazināšanas sistēma nodrošina skaidru HD video uzņemšanu ar kadru uzņemšanas ātrumu 1080/30p vai 720/30p, un jūs varat uzņemt video īpaši lielā palēninājumā ar ātrumu 400 kadri/s vai 1200 kadri/s.
Fotogrāfiju uzņemšana filmēšanas laikā: uzņemiet augstas izšķirtspējas nekustīgus attēlus filmēšanas laikā, vienkārši nospiežot aizvara atbrīvošanas pogu, vai izmantot funkciju Automātiskā attēlu uzņemšana — šī funkcija automātiski uzņem fotogrāfijas, kad apstākļi ir vispiemērotākie.
Kinematogrāfijas video režīmi: Slow Motion (Lēnā atskaņošana), Jump Cut (Lēcienveida montāža) un 4-Second Movie (4 sekunžu video).
Tiešā attēlu vadība: ērti fiksējiet darbību, pielāgojiet apgaismojumu vai izpludiniet fonu un pēc tam uzņemiet vēlamo fotogrāfiju.
Nikon 1 jaunievedumi: funkcija Best Moment Capture (Labākā mirkļa tveršana) (ar jaunajām funkcijām Active Selection (Aktīvā atlase) un Smart Photo Selector (Viedais fotogrāfijas atlasītājs)) un Motion Snapshot (Kustības momentuzņēmums).
Radošā palete: pirms fotogrāfijas uzņemšanas izmantojiet kameras kursortaustiņu, lai piemērotu attēliem mākslinieciskus, studiju kvalitātes prasībām atbilstošus filtrus.
Ērti pārnēsājams Nikon 1 korpuss: spilgts un elegants dizains minimālisma stilā. Patiešām mazs un viegls korpuss ir pieejams ledusbaltā, matēti melnā, lūpukrāsas sarkanā un saules gaismas dzeltenā krāsā.
1 NIKKOR komplekta objektīvs: fotografējiet pat negaidītākos mirkļus ar īpaši plāno 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 tālummaiņas objektīvu.
WU-1a adapteris bezvadu savienojumam: šis izvēles adapteris ļauj ērti pārsūtīt augstas kvalitātes Nikon 1 attēlus uz viedierīci un tūlīt tos kopīgot.²
Izvēlētie papildu piederumi:
- Ūdensnecaurlaidīgs apvalks WP-N3: turpiniet uzņemšanu pat 45 m dziļumā. Izstrādāts, lai tajā ietilptu kamera Nikon 1 J4 vai Nikon 1 S2 ar pievienotu objektīvu 1 NIKKOR VR 10 30mm PD-ZOOM vai objektīvu 1 NIKKOR 11–27.5mm.
- Zemūdens Speedlight zibspuldze SB-N10: kompakta zibspuldze, ar kuru varat efektīvi izgaismot tumšās zemūdens dzīles.
- Nikon 1 somas un somu komplekti: aizsargā kameru vai kameru ar pievienotu objektīvu. Varat fotografēt arī tad, ja kamera atrodas somā, un katra soma ir aprīkota ar iestrādātu rokturi, lai fotografēšanas laikā to varētu stingri turēt.
- Savienojuma adapteris FT1: izmantojot to, varat piestiprināt NIKKOR D-SLR kameras objektīvu savai Nikon 1 kamerai.
Komplektācijā iekļautie piederumi
- Uzlādējams litija jonu akumulators EN-EL22
- Akumulatora lādētājs MH-29
- Fotogrāfijām paredzētā programmatūra View NX2
¹ No 2014. gada 10. aprīļa pasaulē lielākais nepārtrauktās kadru uzņemšanas ātrums (aptuveni 20 kadri/s ar AF), pamatojoties uz Nikon veiktā pētījuma datiem.
² Saderība ar viedierīcēm, kurās darbojas operētājsistēma Android™ OS un iOS. Pirms viedierīces lietošanas tajā ir jāinstalē lietojumprogramma Wireless Mobile Adapter Utility — to bez maksas var lejupielādēt pakalpojumos Google Play™ un iTunes®. Android, Google, Google Play un citi zīmoli ir Google Inc. preču zīmes.