Vīrieša skatsNo 8. marta līdz 7. aprīlim Latvijas Nacionālās bibliotēkas Mazajā Izstāžu zālē (K.Barona ielā 14, 5.stāvā) apskatāma izstāde "Vīrieša skats: vīrietis senajās fotogrāfijās", kurā apskatāmās fotogrāfijas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma un vairāku privātpersonu arhīviem aptver laika posmu no 19.gadsimta beigām līdz 20.gadsimta vidum.

Izstāde "Vīrieša skats" turpina pagājušajā gadā iesākto seno fotogrāfiju apzināšanu un apkopošanu, kad interesentu uzmanībai tika nodota izstāde "Sievietes fotomirklis", kas savukārt atspoguļoja sievietes dažādos dzīves aspektus fotogrāfijās iepriekš minētajā laika posmā. "Sievietes fotomirklis" kā ceļojošā izstāde vēl joprojām gūst lielu popularitāti - gada laikā tā pabijusi jau astoņās bibliotēkās un arī turpmāk priecēs vēl daudzu citu kultūras iestāžu apmeklētājus visā Latvijā.
Taču foto ekspozīcija "Vīrieša skats" tās apmeklētājiem piedāvā aplūkot vīrieša attiecības gan ar sievietēm un bērniem, gan tehniskām lietām. Tāpat fotogrāfijas rāda vīrieti darbā un atpūtā, kā arī iepazīstina ar to laiku profesiju un vaļasprieku izvēli. Toties citas apliecina, cik liela nozīme vīrieša dzīvē ir stilam, draudzībai un labai kompānijai.
Tādējādi, aplūkojot senās fotogrāfijas, varam ieraudzīt ne tikai vienkārši reiz dzīvojošus cilvēkus, bet varam arī novērtēt tā laika aktuālos notikumus, modes, izklaides un paradumus. Tāpat būs interesanti novērtēt, kas tolaik ir bijis nozīmīgs un kas nav uzskatīts pat par iemūžināšanas fotogrāfijās vērtu.
Pēc 7. aprīļa izstāde "Vīrieša skats" būs apskatām citās Latvijas bibliotēkās.