Aigars Lapsa TwB21.aprīlī Polijas pilsētā Hožovā fotogrāfs Aigars Lapsa saņēma poļu blūza cienītāju ikgadējās aptaujas "Blues Top'2011" balvu par labāko blūza fotogrāfiju Polijā. Šī aptauja notika jau 12.reizi un to organizē žurnāls "Twój Blues", kas 2011.gadā saņēma Blūza asociācijas (The Blues Foundation) balvu "Keeping the Blues Alive", kā labākais blūza preses izdevums pasaulē.

Aptaujas anketas žurnāla abonenti varēja sūtīt pa pastu, kā arī aizpildīt internetā. Balsošana notika 16 kategorijās, kā parasti - par labāko grupu, izpildītājiem un ierakstiem Polijā un pasaulē, kā arī par gada labāko blūza publikāciju, fotogrāfiju un radio raidījumu. Par labāko fotogrāfiju tika atzīts Aigara Lapsas ģitārista Joe Bonamassas uzņēmums, kas publicēts uz "Twój Blues" 47.numura vāka. Jāpiezīmē, ka pirmajā desmitniekā iekļuva vēl 2 Aigara Lapsas fotogrāfijas.

Balvas pasniegšanas ceremonija "Gala Blues Top'2011" notika festivāla "Bluestracje" ietvaros, kas šogad norisinās no 18.aprīļa līdz 7.maijam. Šajā laikā Hožovā, kas ir žurnāla "Twój Blues" izdevniecības mājvieta, notiek virkne pasākumu, tajā skaitā Aigara Lapsas fotoizstāde "Blūza portreti", kurā ir 60 fotogrāfijas, no kurām lielākā daļa ir mākslinieku autogrāfētas. Šī kolekcija uz Poliju ir atceļojusi no Vācijas, kur tā pirms 2 gadiem tika eksponēta pirmo reizi. Katru gadu izstāde tiek papildināta ar blūza mākslinieku, kas ir uzstājušies vai uzstāsies "Blues Baltica" festivālā Eutinā, portretiem. Izstādes nākamais apskates punkts tiek plānots rudenī Dānijā. Festivāla "Bluestracje" plakātam, savukārt, izmantots Aigara Lapsas fotogrāfētais Ērla Tomasa (Earl Thomas) attēls. Tomass kopā ar Padiju Milneru (Paddy Milner) un "The Big Sounds" bija "Gala Blues Top" noslēguma koncerta īpašie viesi.

Aigars Lapsa (dzimis 1956.gadā) ir mūzikas notikumu fotogrāfs, kurš kopš 2004.gada ir fotogrāfējis māksliniekus vairāk nekā 70 blūza festivālos visā pasaulē. Viņš fotogrāfē lielākajiem blūza izdevumiem, tai skaitā ir pasaules blūza žurnāla Nr.1 "Blues Revue" fotogrāfs.

Šī nav pirmā starptautiskā atzinība Aigaram Lapsam pēdējā laikā. 2011.gada novembrī viņš saņēma Vācijas blūza asociācijas starptautisko balvu par ieguldījumu blūza popularizēšanā Eiropā un ASV, kā arī šā gada februārī - prestižo "Keeping the Blues Alive" (KBA) balvu par nozīmīgu ieguldījumu blūza popularizēšanā un attīstībā, kuru kopš 1980.gada piešķir Blūza asociācija (The Blues Foundation).

Aigara Lapsas fotogrāfijas var apskatīt: www.aigarsphoto.com

Aigars Lapsa

Fotogrāfs

2012 "Keeping The Bues Alive" balvas laureāts

2011 žurnāla "Twój Blues" lasītāju aptaujas par gada foto uzvarētājs

2011 "German Blues Award" balvas laureāts

e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

www.facebook.com/AigarsL

Okladka TB47