Digitālajā foto pasaulē viena no svarīgākajām lietām fotogrāfijā ir pareizs baltā balanss. Ir daudz paņēmienu kā to panākt fotografējot un apstrādājot, bet viens no efektīgākajiem ir izmantot Photoshop līknes (Curves), jo ne vienmēr fotografējot var iegūt precīzu rezultātu. Bet lai to lietošanu izprastu, tad ir jāsaprot arī RGB un CMYK krāsu nozīmi.

Šobrīd Latvijas interneta telpā praktiski 90% no publicētajām fotogrāfijām nav ar pareizu krāsu balansu un daudzi pat neredz šo atšķirību. Reti kurš veic šo korekciju un liela daļa pa taisno no fotoaparāta nonāk internetā. Ja filmu attīstīšanas procesā un kopēšanā uz papīra jūsu vietā korekcijas taisīja operātors fotolabaratorijā, tad digitālajā fotogrāfijā jums ir jāuzņemas šī operātora loma un jāveic korekcijas pašam.

http://www.tutvid.com ir publicējis lielisku video pamācību kā veikt šīs korekcijas un ja kādam tas liksies pārāk sarežģīti, tad vismaz būs nojēga kā tas tiek panākts. Ieteicams skatīties arī tiem, kas uzskata sevi par profesionāļiem šajā jomā, jo noteikti varēs iegūt ko jaunu. Noderēs arī ādas krāsu tabuliņa.