Par Instagram nevienam laikam vairs nav jāstāsta un īsumā par to var izlasīt iepriekšējā rakstā par Instagram. Toties daudzi nezin, ka foto apstrādes iespējas internetā jau bijušas ilgi pirms Instagram dzimšanas un tas nav nekas jauns. Joprojām to piedāvā ļoti daudzi Web servisi un tur variet apstrādāt jebkuru savu fotogrāfiju, ne tikai to ko nofotografējāt ar savu telefonu. Pie tam, tas viss ir par brīvu. Ne vienmēr varam atļauties dārgas foto apstrādes programmas, ja ar to nenodarbojamies profesionāli, kā arī reizēm nepietiek datora jaudas, lai šīs fotogrāfijas apstrādātu.

Tādēļ apkoposim pāris Web (tiešsaistes) foto apstrādes programmas, kas varētu lieti noderēt jūsu radošajās izpausmēs. Pārsvarā visas programmas atšķiras ar dažādām apstrādes iespējām, tādēļ grūti pateikt kura ir labāka un kura sliktāka. Vienkārši pašiem visas jātestē un jāskatās kuras no šīm programmām ir vispiemērotākās tieši jums. Dažām programmām pat nav nepieciešamas speciālas zināšanas kā piemēram, darbā ar Adobe Photoshop. Ļoti ātri, vienkārši un ērti var pielietot dažādus efektus, rāmjus, fonus, tekstus un pat 3 D efektus. Atliek tikai ielādēt fotogrāfiju un pielietot šos efektus.
Saraksts nav sakārtots pēc reitinga vai kādām priekšrocībām, tādēļ kādam pat pēdējā programma sarakstā var izrādīties labāka par pirmo uzskaitīto. Tā kā programmas iz bez maksas un nav komerciālas, tad daudzas pēc laika varētu arī nestrādāt.
AnyMaking.com
Aviary.com
BeFunky.com
BigHugeLabs.com var izveidot CD vāciņus, žurnāla vākus utt.
Blingee.com
canva.com
Cellsea.com
DrPic.com
Dumpr.net
Flauntr.com
FotoCrib.com Var pievienot 3D efektu, nošifrēt fotogrāfijas utt.
FotoFlexer.com
Fototrix.com
Freeonlinephotoeditor.com
FunPhotoBox.com
hairmixer.com Ātri un vienkārši var samainīt sejas
ImageChef.com
iPiccy.com
LoonaPix.com Šeit saskarne pat latviski izveidota
Lunapic.com
Mixbook.com var veidot fotogrāmatas, kāzu ielūgumus, gada grāmatas u.c.
thecanvasprints.co.uk/photoeditor
mypictr.com
postermywall.com
Picture2Life.com
piZap.com
Phixr.com
Pho.to
photo505.com Savu seju var ielīmēt dažādās fotogrāfijās
Photoshop.com
Photovisi.com
PicTreat.com
Pixenate.com
pixlr.com
Pixisnap.com
Pizap.com
PicMonkey.com
Poladroid.net
Preloadr.com
ribbet.com Šī ir tikai 7 dienas bez maksas, toties var pievienot jūsu Web lapai
Splashup.com
Snipshot.com
Sumopaint.com
webresizer.com