• Iveta Vaivode Latvia Lifestyle Professional competition 2014Viens no latviešu fotogrāfiem izvirzīts profesionāļu kategorijā, divi — brīvajā kategorijā
  • Atlasīti no gandrīz 140 000 iesniegumu, kas saņemti no 166 valstīm
  • Attēli publikācijām ir pieejami vietnē press.worldphoto.org vai Image.net

5. februāris. Trīs Latvijas fotogrāfi šodien tika nominēti prestižajai 2014. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvai (Sony World Photography Awards), kas ir viens no pasaules vadošajiem fotogrāfu konkursiem.

Foto industrijas ekspertu žūrija izvēlējās fotogrāfijas no aptuveni 140 000 pieteikumiem, kas saņemti no 166 valstīm un kas ir augstākais pieteikumu skaits septiņu gadu laikā, kopš tiek piešķirta balva.

Nominētie latviešu fotogrāfi:

Profesionāļu kategorijā – fotogrāfiem profesionāļiem, vērtējot sēriju kopumā

Fināliste

  • Iveta Vaivode, dzīvesveids, iekļauta sarakstā


Iveta Vaivode Latvia Lifestyle Professional competition 2014

Brīvajā kategorijā — entuziastiem, vērtējot vienu fotogrāfiju

  • Olga Astratova, konceptuālā fotogrāfija

Olga Astratova Latvia Open Enhanced 2014

  • Mihails Ignats, ceļojumi

Mihails Ignats Latvia Open Travel 2014

Katru gadu Sony Pasaules fotogrāfijas balva tiek pasniegta par vislabākajām iepriekšējā gada starptautiskajām mūsdienu fotogrāfijām. Visi atlasītie Latvijas fotogrāfu darbi no 1. līdz 18. maijam tiks izstādīti Londonas Somerseta namā 2014. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvas izstādes ietvaros.

Uzvarētāji brīvajās kategorijās tiks paziņoti 18. martā, un katrs saņems jaunāko Sony digitālās attēlveidošanas aprīkojumu.

Profesionāļu kategoriju uzvarētāji un godpilnā L'Iris D'Or/Sony Pasaules fotogrāfijas balvas gada fotogrāfa titula ieguvējs tiks paziņoti svinīgajā ceremonijā Londonā 30. aprīlī.

"L'Iris D'Or uzvarētājs saņems 25 000 ASV dolāru, savukārt brīvās kategorijas uzvarētājs saņems 5000 ASV dolāru. Visi uzvarētāji, ieskaitot kategoriju uzvarētājus, arī saņems jaunāko Sony digitālās attēlveidošanas aprīkojumu.