L.VazhnaisFotoAkadēmija aicina uz iepazīšanās lekcijām kursiem "Asociatīvā fotogrāfija" un "Painted photography", kas notiks Maskavas ielā 22, Rēzeknē, Biznesa inkubatora "Ideju viesnīca" telpās, pirmdien 20.janvārī no pl.18:00 līdz 20:15. Lekcijas vadīs pasniedzējs Leonīds Važnais. Ievadlekcija kursam "Asociatīvā fotogrāfija" sāksies plkst. 18:00 līdz 19:00, bet lekcija kursam "Painted photography", no plkst. 19:15 līdz 20:15. Lekciju apmeklējums ir bezmaksas.

Pasniedzējs un fotogrāfs Leonīds Važnais ir Latvijas amatniecības kameras fotogrāfa amata meistars. 2008. gadā mācījies pie ungāru foto mākslas meistara Balaša Bjoreca (Balazs Borocz), apguvis kursu "Asociatīvā fotogrāfija – portrets". Studējis moderno mākslu Eiropas humanitārajā universitātē (Viļņā, Lietuva) bakalaura programmā "Modernās mākslas teorija un prakse". Iemīļotākais virziens fotogrāfijā - piktoreālisms, Leonīda labākie darbi ir veidoti tieši šajā stilā.

No 2008. – 2012. gadam strādājis kā fotogrāfijas pasniedzējs vienā no vadošajām klasiskās fotogrāfijas skolām Sankt – Pēterburgā (Krievija), Peterburgskije Fotomasterskije.

Pirmā iepazīšanās lekcija ir paredzēta kursam "Asociatīvā fotogrāfija". Kursā paredzētas 11 nodarbības.

Kurss veltīts tam, lai palīdzētu kursa dalībniekiem apzināt savas radošās iespējas, un iemācīties tās izmantot praktiskajā darbā. Veidot fotogrāfijas, kas spēj pievērst sev uzmanību ne tikai ar dažādiem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, bet arī būt dziļi emocionālas.

Otrā iepazīšanās lekcija būs veltīta kursam "Painted photography". Programma sastāv no 10 nodarbībām.

"Painted photography", ir digitālā fotoattēla un gleznainā zīmējuma sintēze. Digitālais fotogrāfiskais attēls tiek apvienots ar faktūrām, kas tiek veidotas analogā veidā, uz papīra vai uz kāda cita caurspīdīga materiāla. Veidojot gleznieciskās faktūras tiek pielietoti mākslinieciskie paņēmieni izmantojot akvareli vai citu zīmēšanas tehniku, ar turpmāko attēla pēcapstrādi grafiskajā redaktorā. Mācību programmā tiek iekļauti arī formālās kompozīcijas pamati.

Piesakoties kursiem Iepazīšanās lekciju laikā, saņemiet 20 % atlaidi jebkuram no FotoAkadēmijas kursiem Rēzeknē!

Dalība iepazīšanās lekcijās, iepriekš reģistrējoties FotoAkadēmijā, ir bezmaksas! Vietu skaits ierobežots! Pieteikties iespējams pa e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Plašāka informācija par kursa programmu ir pieejama mājas lapā: www.fotoakademija.lv sadaļā FotoAkadēmija Rēzeknē.