Šodien informācijas aģentūras LETA Foto nodaļa atzīmē savas darbības atjaunošanas 10 gadadienu, jo tieši pirms 10 gadiem, 2005. gada 9. janvārī tika sagatavota pirmā fotoreportāža, atspoguļojot vienu no līdz šim postošākajām šī gadsimta vētrām Latvijas teritorijā. Kopš šīs dienas publicēts vairāk nekā 500 000 fotogrāfiju, kas uzkrātas apjomīgā foto arhīvā.
Ik dienu, dokumentējot nozīmīgākos sociālpolitiskos, ekonomikas, kultūras un sporta notikumus, aģentūras LETA fotogrāfi sagatavo 150-200 attēlus, kurus izmanto lielākie portāli un drukātie mediji, kā arī uzņēmumi savu informatīvo materiālu ilustrēšanai.


Gadu gaitā izveidojusies cieša sadarbība ar ārzemju foto aģentūrām AFP (Francija), ITAR-TASS un RIA Novosti (Krievija), ELTA (Lietuva), kā arī ar Eiropas Preses foto aģentūru EPA. Šobrīd informācijas aģentūra LETA nodrošina visplašāk pārstāvēto fotomateriālu datu bāzi Latvijā - ik dienu vairāk nekā 3500 fotoattēlu no Latvijas, kaimiņvalstīm un visas pasaules.
LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks: „Aģentūras LETA darbības paplašināšana, izveidojot jaunu, mūsdienīgu foto servisu, bija loģisks solis, sekojot līdzi izmaiņām mediju informācijas vidē un augošajam pieprasījumam pēc kvalitatīvas vizuālas informācijas. Šobrīd mediju saturā bildes, video un grafiskie materiāli dominē arvien vairāk."
LETA Foto nodaļa jaunā, mūsdienīgā veidolā tika atjaunota 2005. gadā, bet aģentūras LETA ilgajā darbības vēsturē pirmās fotogrāfijas tapušas jau 1931. gada augustā, un foto nodaļa darbojās līdz deviņdesmito gadu beigām. Vēsturiskais foto arhīvs glabājas Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvā.
Atzīmējot informācijas aģentūras LETA 95 gadu jubileju 2014. gada 4. martā, LETA un Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs vienojās par turpmāku sadarbību vēstures liecību saglabāšanā. Arhīva "LETA fonds" regulāri tiek papildināts ar jaunāko laiku foto un video materiāliem. Jau šobrīd LETA ir nodevusi arhīva fondos vairāk nekā 1000 fotogrāfiju - kultūrvēsturiskas liecības par mūsu valsts dzīvi, notikumiem, cilvēkiem pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas.
Informācijas aģentūra LETA ir viens no vecākajiem un vadošajiem ziņu medijiem Latvijā, un foto pakalpojumi ir viens no darbības virzieniem līdztekus ziņām, datu bāzēm, video un mediju monitoringa un citiem pakalpojumiem, nodrošinot medijus, valsts institūcijas un biznesa organizācijas ar darbam nepieciešamo informāciju.