Academic SuperstoreDaudzi vēlas legalizēt savas datorprogrammas un iegādāties tās pilnīgi legāli, bet ja sarēķina Windows+Office+Photoshop un vēl kaut kas, tad kopā sanāk paprāva summiņa (ap 2000 USD), par ko var iegādāties pavisam nopietnu fotoaparatūru. Bet kā varētu iegādāties šīs vajadzīgās programmas legāli par samērīgākām naudiņām? Tas interesētu daudzus, bet ne visi izmanto šo iespēju, jo nemaz nezin, ka tāda pastāv.
Tātad Photoshop Lightroom 2 maksā 299 USD un Photoshop Extended CS4 šobrīd legāli nopērkams par 999 USD. Pārējo programmu cenas gan jau paši zināsiet vai atradīsiet. Ne katrs var iegādāties tik dārgu programmatūru, it īpaši ja katru gadu tiek piedāvātas jaunas versijas. Bet kā būtu ar 98.95 USD par Lightroom un 298.95 USD par Photoshop Extended CS4? Tās jau būtu tā kā tīri pieņemamas summas.
Viss noslēpums slēpjas tajā, ka akadēmiskajām vajadzībām programmatūra tiek tirgota ar ļoti lielām atlaidēm. Tātad skolotājiem, skolniekiem, studentiem, skolām un tamlīdzīgai auditorijai ir iespējams iegādāties oriģinālās programmas par samērīgu cenu. Latvijā īsti nepiedāvā šīs programmas akadēmiskajām vajadzībām vai arī īsti nepopularizē. Pat speciālās valsts licences netiek sarunātas mūsu valsts iestāžu vajadzībām. Nevar saprast vai tiešām neesam par to informēti, vai mūsu Kalvītis aizbraucot pie Bila Geitsa neko nevarēja sarunāt un tik vien labums, ka apņēmās valsts iestādēm pirkt dārgās licences un visu licencēt.
Tādēļ ja Latvijā šādas "lētās" programmas jums pie izplatītājiem netiek piedāvātas, tad varat izmantot tādu veikalu kā Academic Superstore. Ja jau sen esat beiguši skolu un neesat skolotājs vai tamlīdzīgi, tad visticamāk jums varētu būt bērni un tad uz viņu vārda šo programmu pirkšana būs pavisam legāla. Tikai jārēķinās ar to, ka būs jāsagatavo visi nepieciešamie dokumenti, lai apliecinātu, ka tiešām esat skolnieks vai students. Tajā Web lapā nav teikts vai tiek akceptēti dokumenti no jebkuras valsts, bet var mēģināt.